Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 71 338
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Лейди, Няма смисъл, изглежда нещата тръгнаха към по-добро при вас. Много се радвам.

AnyHr, благодаря ти! Не съм параноик, просто знам какви са рисковете.
Скрит текст:
В интерес на истината от градските кърлежи не бива да изпадаме в паника и истерия. Кофтите гадини първо са определени видове, сещам се един еленски кърлеж му викат и са по диви места като язовири, горички, полянки. Рядко се случва в градски парк или градинка да изпълзи заразена с тия неприятни болести гадина. При племенничката въпреки светкавичните реакции инфекцията не се предотврати. Сестра ми много бързо го е видяла, докато я е къпала, толкова дребен и ненасмукан още, че е изглеждал като боцнато с игличка, нали си знае детенцето милиметър по милиметър обаче и веднага нещо и светнала лампичката, никакви опити да се пробва да го вади, да го маже, да върти с пинсета заради риска да си пусне още повече от слюнката при тези опити. Газ при доктора, чак недоизплакнато качествено детето, по спешност, ония там като им казала къде са били, директно в инфекциозно дори без да чакат резултатите на кърлежа. "Ама да се приберем до вкъщи, багаж нужен да си вземем...", "Тц! Оставате тук. Звънете на мъжа ви да ви донесе каквото трябва." Заради много други случаи от онзи див район с положителни проби е била тая реакция. Превантивно каквото е било позволено и безопасно да приложат са приложили без минута дори забавяне и туткане. Няколко дни в отделението и после вече при установена Лаймска самото лечение. Помня с месеци на милото дете не могат да му вкарат в норми показателите. Иначе не те поваля на легло, няма някакви лесно разпознаваеми симптоми, то така в началото тихичко, коварно и лекичка полекичка си човърка там в организма ти и ако късно отреагираш могат сложни да станат нещата, почват вече и сериозните симптоми, не е изсключено и трайни последици.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 11:08 от Spirit Crusher

# 406
Spirit, и мен много ме е страх от кърлежи, заради лаймската болест. Нашият котак редовно го пръскам, че откакто се стопли и постоянно на вън. А и е носил вече два, но добре, че беше миналата година.
Иначе любимоят само спи, до като го видя буден и пак заспива. Чак купих апарат да му меря кръвното 😂😂😂станах като бабите вече. То не, че съм далече,(другата седмица ставам на 50), ама духът ми поне младее.
Lady, как си днес?

# 407
  • Варна
Няма смисъл, ей затова който го е страх от мечки... и от кърлежи да не ходи в гората. Grinning Че като казах гора та се сетих, как скоро май сезона на манатарките идва... ще хукне пак из горите тоя път гъби да бере, вярвам му, чак ме е гледал със супер замислен и влюбен поглед как му ям гъбите с апетит и затрогващо доверие. "Ехееее, леко с тия гъби, как им се нахвърли само!? Такова доверие никой друг не ми е гласувал, дори аз самия на себе си." Хахаххааа!

Нека да си дремва пък мъжът ти. Здрав сън и силна храна, нали си я чувала тая приказка. Не е нещо притеснително. И аз бях една такава сънлива. После пък като ти живне или привикне по някакъв начин към тая сънливост ще се чудиш как да го накараш до полегне.

Аз освен от Лейди чакам с нетърпение ведро включване и от DZ.

# 408
Включвам се Kissing Heart
Почивам днес и ще ходя на шопинг. Малчо е в събота на рожден ден на тризнаци Joy и трябват 3 подаръка....хихи
Бях изпаднала в дупка от неделя и като четох в Дир-а съвсем се закопах.
Съжалих , че не послушах Хули - там да не се наднича .....
Та снощи се самонаритах и пак съм положително настроена.
Даже вече не 8 вливки искам , ами направо 10 за по-сигурно Bowtie

Дами замислям се дали да не си направя ревизия на блокчето.
Нали съм тройнонегативна , ами ако са ми объркали хармоните и ме оставят без съответната терапия ?
Къде бихте препоръчали да го пратя и каква е процедурата ?
Идеята ми е не да се спася от многото химия , а дали няма да се окаже хормонозависим и да остана без съответната терапия .....

# 409
  • В царството на игрите:)
Дами замислям се дали да не си направя ревизия на блокчето.
Нали съм тройнонегативна , ами ако са ми объркали хармоните и ме оставят без съответната терапия ?
Къде бихте препоръчали да го пратя и каква е процедурата ?
Идеята ми е не да се спася от многото химия , а дали няма да се окаже хормонозависим и да остана без съответната терапия .....
Имахме такъв случай във форума ..Ти до сега къде си ги изследвала и колко пъти?

# 410
  • Варна
DZ, при твоите колебания аз лично бих направила ревизия. Не заради друго, а заради слуховете, които съм чувала и от пациенти, и от онколози, че хормоналната терапия наистина се води терапия, която дава най-добрите резултати... дълготрайни резултати, та ако подлежиш на такава, защо пък да ти я спестяват. Хормоналното лечение е дълго, понякога дава кофти странични ефекти разбира се, има съфорумки споделяли подобни странични ефекти, но като цяло го водят наистина метод, при който туморът ако е хормонозависим мре, а теб едва ли не с перце галят, не е като при химията, не е като радиоактивното обръчване. Целенасочен, доказано успешен, с поносимост от пациента метод си е, те затова се радват много и потриват доволно ръчички като го видят, че е хормонално зависим. Блокчетата и стъкълцата си си ги взела вече предполагам, пусни за едно второ мнение и потвърждение. Ако има разминаване вече ще му мислиш и консултираш с онколозите.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 10:55 от Spirit Crusher

# 411
Здравейте отново дами. Хистологията ми казаха, че ще е готова утре след половин месец чакане заради почивни дни и не събиране на комисията, но Онкологът към когото съм се насочил ми каза, че е отпуска и да му се обадя след още половин месец Grinning По неговите думи не било спешно, но за мен това чакане си е притеснително. Дайте ми съвет, да си чакам ли или да търся друг онколог.

# 412
  • София /Абсурдистан
Ехоо здравейте! Прибрах се вече, уж съм добре, на 29-ти пак. Имам назначен и скенер с контраст за 7 юни след четвъртата химия. Трябва да взема някалка капки от контрасно вещество, поне едно от три. Днес щяха да ми дадат, ама аз съм с натътъпкана с кортикостероиди за алергията и трябва да минат 12 дни след в други ден, за да взема веществото, което трябва веднага да ми го тестват, не се съхранява в хладилник, щом е отворено и това нещо как ще го съгласувам с алерголог, хич и не знам.
Ще си записвам час след четвъртата химия при онколожката за проверка, сега ме следи асистента и. Добре съм и в болницата ми казаха, че са ми хванали аката и ще съм добре вече с алергиите. Иначе обичайните изгаряния на лигавиците почнаха веднага, ама това вече го броя за бях кахър, само осмокракия да се разкара.

DZ Нали ще идваш в София скоро. Донеси си блокчета и стъкълцата в Сити клиник при проф.Бошнакова за ревизия, ако трябва, пиши, обади ми се, ще те заведа лично. Обаче се плаща 80лв. На мен ми назначи жената и още един тест върху тях, за да са абсолютно сигурни, платих още 30лв за него. При мен си е хормонозависим отвсякъде. Всичко се потвърди обаче, допълнителното изследване го искаше, за да види дали няма и нещо друго, или пък някое незабелязано нещо, потвърди се всичко, 1:1. Първото изследване е от болница Токуда, безплатно. В последствие научих, че собствениците са едни, но болниците са си отделни. Резултатите стават след 3-4 дни, технологично време е това. Ако решиш този вариант, мога да ти изпратя резултатите сканирани и да ти запазя блокчетата при моите,когато идваш, ще  си ги вземеш от мен, или да ти ги пратя по някого, по когото кажеш. За Еконт не знам дали би могло такова нещо да се праща по тях.

Питах ги в болницата къде да се пазят блокчетата. Пазят се 5г. или в болницата, където си оперирана, или в къщи. Не е нужен хладилник, пазят ги в шкафовете, най-обикновени, каквито има във всеки дом. Но проф. Дудов каза, че ако се пренасят на топло, или стоят на топло, парафинът започва да се топи и разваля материала вътре, та не знам. Аз ги държа в шкаф в дневната, източна е, постояно съм на климатик, в болницата им също е така - в шкаф и климатизиано навсякъде. Имам идея есента като дойде време за операцията, да ги отнеса обратно в болницата. Ама до тогава не ми се ходи до там, че нямам удобен транспорт, а е на другя край на София и не ми се ходи чак до там в това състояние.
Вие къде си ги държите материалите? Може би пък да ги сложа в хладилника най-долу? Утре ще ходя за епикриза и ще попитам, че днес не се сетих.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 12:00 от Unknown_lady

# 413
Материала ми е в болницата - предполагам.
Нищо не съм вземала нито проверявала още.
Спирит , от паноанатомията ли трябва да го взема ?
Лейди , ще съм в София но ще е събота и неделя.
Освен да им го пратя някак ?
А за цената направо се чудя - аз очаквах да е повече.

milmich, само 1 път е изследвано.

# 414
  • София /Абсурдистан
Ами вземи да провериш де. На различните места е различно. На мен ми е написано и прогноза за резултатите от химията - за естроген - 70% верояност за успех, за прогестерон само 50%. Ама бях много сбъркана нещо тогава и не се сетих какво още да питам, ако това не помогне, как ще процедираме.
DZ аз мога да ти го занеса, ама искат лична карта и не става, освен да останеш в понеделник, но там те са до 2 на обяд. Ако не ти е трудно, би могло и така, мога да  дойда с теб да те заведа. Там са много точни и прецизни. Умът ми не го побира как да не са ти написали дали е хормоно зависим или не, при мен всичко си пише. Материалите се вземат от патоанатомията на болницата,където си оперирана срещу разписка. Ако някога тръгнеш към чужбинско да живееш и решиш там да се лекуваш, никой не те према без тези блокчета и стъкълца, проверено от близка приятелка. То и тук е така де, в случай, че решиш да смениш болнцата.

# 415
Аз резултат имам.
Тройнонегативен е.
Т.е. хормоно независим .
Благодаря за предложението , ще взема да звънна в Сити Клиник да видя какво ще предложат.
В петък на 1 Юни около 18ч ще сме в София.
И Неделя тръгваме.
Имам още малко време да помисля

# 416
  • София /Абсурдистан
Хм... при мен е тройно позитивен. Ще му се и невидяло. Хайде, помисли и ако решиш нещо, пиши на лични.

# 417
Благодаря Hug

# 418
  • София /Абсурдистан
Гуш  Hug

# 419
  • София
Браво, Lady, герой си ти! Ще се справиш, я... къде ще вървиш!

Общи условия

Активация на акаунт