Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 71 346
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • Plovdiv
Момичета, аз си занесох стъклата в националния онкологичен център за ревизия при проф. Ангел Милев. Лабораторията ми се видя доста разхвърляна, дано не се изгубят Simple Smile Първата хистология показва че е хормонозависим, и отрицателен хер. Аз се записах за първа химия към края на месеца. Днес малко пооклюмах защото се замислих какво да правя като ми падне косата. Вие как процедирате? Перука от къде? Кърпа? В Пловдив дали има от къде да купя перука
Много подъл е този Милев! Аз съм му давала за проверка материал от биопсията във Враца! Той е написал същото както във Враца /не иска да е в разрез с колегите си/ и вреди на пациенти! Грешил е в биопсията ми!
Ух, сега вече съжалих, че оставих стъката на Милев. Потвърди всичко от първото изследване. Явно го е изследвал, защото аз не съм оставяла епикриза от която да препише примерно. Но ми препоръчва като лечение да си махна и двете гърди. Сега ми е премахната само част от гърдата. Още тогава питах хирурга трябва ли да се разширява операцията и той каза ме всичко е направено. После един познат беше показал епикризата и на хирург в София и той беше казал че всичко от хирургическа страна е свършено. А този Милев смята че трябва да се махнат и двете гърди. Той въобще трябва ли да прави препоръки за лечение? Каза ми и че трябва да си направя непременно някакво ми би изследване? С него се гледало дали има и вътрешни лимфни възли. Направо се сдухах пак. Да го взимам ли под внимание, да питам ли пак хирурга дали още трябва ДС реже и какво ми е казал Милев?

# 496
Teddyy, не унивай 🌸🌸🌸 една сииииилна прегръдка от мен.
На мен след операцията на мъжа ми какви неща ми каза хирурга, направо не знаех на кой свят съм. Тогава си казах, че ще повярвам, че ще се оправи. И сега съм сигурна, че ще стане,само тази гадна химия да минем.
Ще се справиш, казах!

# 497
Теди,щом хирурга ти е казал,че всичко е ок приеми го.Доколкото помня беше ти много малко образуванието.Как така и двете гърди ще махаш?То и да идеш при хирург никой няма по твое желание да го направи.Истина е,че хормонозависим и Хер отрицателен е отличен резултат.При кой хирург беше в Пловдив?Иванов,Белева или Тулев-те са в онкото и са отлични специалисти.

# 498
  • Plovdiv
Да, малък беше, после се оказа че били 2 долепени заедно под 1 см, но моя е инвазивен лобуларен карцином, който е по редкия вид и има склонност да се разпространява. Имах в един лимфен възел на първо ниво. Сега се рових в нета. Ще говоря пак с хирурга, ако трябва след химията да се оперирам пак .

# 499
  • Варна
Teddyy, както казва Няма смисъл само не унивай и не се сдухвай. Адски много съжалявам за дилемите и чуденките, пред които те поставят. Честно да ти кажа ако да бях на твое място бих се разфучала като снежна виелица насред март месец или порой посред лято (тъкмо гледам по новините колко е актуално сега по Пловдивско и как идеално описва емоциите ми). Не съм запозната с доктор Милев, не желая да ороня по някакъв начин авторитета му, но най-малкото обяснение дължи. Не може просто да кажеш режем всичко и да не обясниш доводите си. Може всичко да сме, но не сме розови храстчета или асмички да ни клъцкат за щяло и нещяло.

Аз между другото съм обратния случай, сама исках всичко да се реже, ама наистина всичко, обясниха ми, че би могло да даде превес някакъв, но нямало много смисъл. Той по лимфата се установи вече, че е плъзнал, пък по лимфата кой знае къде се разпрострял... та не беше въобще панацея махането на гърдите, та самите те - хирурзи, онкокомисия и останалите им колеги не ми предписаха радикални действия. Да се обоснове, да си развърже езика, да пробва на човешки език да обясни ЗАЩО. А ти само не се давай, ако трябва учтиво нахална бъди, но си търси отговорите и обясненията.

# 500
  • Plovdiv
Има ли някой друг с такъв инвазивен лобуларен карцином с наличие на LCIS Пише че се среща само при 10 % от случаите

# 501
  • В царството на игрите:)
Има ли някой друг с такъв инвазивен лобуларен карцином с наличие на LCIS Пише че се среща само при 10 % от случаите
Аз съм с инвазивен лобурален, но какво означава това LCIS? Аз пък съм от още по - редките случаи, да не кажа, че почти единствен. С лобурален и с ХЕР положителен. Това се срещало в под 1% от случаите, защото лобуралния не бил хер позитивен. Та не мога да открия посестрими да ги питам как са Simple Smile))) Иначе аз на 8 май направих 9 години от първата операция, а на 16 май беше втората. Много са ми мислите през този период, но най - много е благодарността ми към Божието благоволение, към лекарите, сестрите, които се погрижиха за мен, към семейството и приятелите ми, които не ме оставиха в нито един момент!
Желая на всички ви здраве и наздраве! Дано годините в ремисия стават все повече!!!

# 502
  • Plovdiv
Milmich благодаря за отговора. Аз не бях чела в нета за детайли, сега прочетох, че лобуларния бил по склонен да се открие и на други места в гърдата както и в другата, затова често профилактично се махали гърдите и имало добър резултат. При тебе защо се наложи втора операция. Изцяло ли е отстранена гърдата? Ако искаш пиши ми повече на лични. А това LCIS значи лобуларен карцином ин ситу в основната туморна маса.

# 503
  • Plovdiv
Teddyy, не унивай 🌸🌸🌸 една сииииилна прегръдка от мен.
На мен след операцията на мъжа ми какви неща ми каза хирурга, направо не знаех на кой свят съм. Тогава си казах, че ще повярвам, че ще се оправи. И сега съм сигурна, че ще стане,само тази гадна химия да минем.
Ще се справиш, казах!
Благодаря! Прегръдки и на вас. Всички ще се справим!

# 504
  • Plovdiv
Теди,щом хирурга ти е казал,че всичко е ок приеми го.Доколкото помня беше ти много малко образуванието.Как така и двете гърди ще махаш?То и да идеш при хирург никой няма по твое желание да го направи.Истина е,че хормонозависим и Хер отрицателен е отличен резултат.При кой хирург беше в Пловдив?Иванов,Белева или Тулев-те са в онкото и са отлични специалисти.
Бях при Иванов. Но не бях подписала предварително че съм съгласна да премахнат гърдата. Май все пак трябва да коментирам това с него. Мъжа ми каза ме сама си търся проблеми, все едно са ми малко. Каза че ако аз съм мазохист, да имам милост поне към тях близките ми. Но в крайна сметка ако това е по сигурното решение ще се преживее.

# 505
  • Plovdiv
Spirit доц. Милев е в лабораторията на националния онкологичен център. Той не е хирург и не знам дали изобщо трябва да ми дава препоръки за лечение, но си каза мнението.

# 506
Лейди , големи красоти правиш Kissing Heart

Гледам квартирантите си *мерите *.
Моя е дуктален от части лобуларен умерено инванзивен - ако съм объркала нещо в названията ще ме простите Stuck Out Tongue Winking Eye

Теди , аз исках пълно отстраняване на гърдата. Според онколозите е било безсмислено . Според хирурга -онколог и по-добрия избор.
Казах му и двете да маха ама не ми се върза на акъла Bowtie
milmich,  много рядък диамант си Kissing Heart То затова и квартиранта е такъв рядък.
Моя също не е толкова известен 10-15% , ама твоето бие отвсякъде 1%.

Днес след работа бяхме на детски рожден ден на тризнаци Kissing Heart
Много се забавляваха децата . И на мен ми се отрази много добре бъбренето с майките .
Сега си отпочивам с биричка - наздраве Stuck Out Tongue Winking Eye

# 507
Момичета, аз си занесох стъклата в националния онкологичен център за ревизия при проф. Ангел Милев. Лабораторията ми се видя доста разхвърляна, дано не се изгубят Simple Smile Първата хистология показва че е хормонозависим, и отрицателен хер. Аз се записах за първа химия към края на месеца. Днес малко пооклюмах защото се замислих какво да правя като ми падне косата. Вие как процедирате? Перука от къде? Кърпа? В Пловдив дали има от къде да купя перука
Много подъл е този Милев! Аз съм му давала за проверка материал от биопсията във Враца! Той е написал същото както във Враца /не иска да е в разрез с колегите си/ и вреди на пациенти! Грешил е в биопсията ми!
Ух, сега вече съжалих, че оставих стъката на Милев. Потвърди всичко от първото изследване. Явно го е изследвал, защото аз не съм оставяла епикриза от която да препише примерно. Но ми препоръчва като лечение да си махна и двете гърди. Сега ми е премахната само част от гърдата. Още тогава питах хирурга трябва ли да се разширява операцията и той каза ме всичко е направено. После един познат беше показал епикризата и на хирург в София и той беше казал че всичко от хирургическа страна е свършено. А този Милев смята че трябва да се махнат и двете гърди. Той въобще трябва ли да прави препоръки за лечение? Каза ми и че трябва да си направя непременно някакво ми би изследване? С него се гледало дали има и вътрешни лимфни възли. Направо се сдухах пак. Да го взимам ли под внимание, да питам ли пак хирурга дали още трябва ДС реже и какво ми е казал Милев?
Милев прави доста подли работи! Нищо, че не си му оставила резултата от биопсията! Той може и да звънне на  онзи, от когото носиш материал или стъкълцата за проверка! Не му вярвай за нищо! А MI-BI изследване много хубаво е да направиш! Това е изотоп с контраст, през който гледат меките тъкани, гърдите, лимфните възли за метастази! Трябва предварително да се запишеш, че някога се чака за контраст!

# 508
  • Варна
Teddyy, успокой се, миличка. В момента точно така би могла да си помогнеш. Да си събереш мислите, постави си цел, изгради си стратегия. Чела си гледам доста неща... аз също реших леко да надникна и познай какво прочетох

Цитат
Инвазивен лобуларен карцином – среща се по-рядко (5-15 %). Туморът започва от жлезните делчета на гърдата. Характерното за него е по-голямата вероятност за мултифокалност (наличие на няколко огнища в засегнатата гърда) на процеса и развитието му в другата (контралатералната) млечна жлеза. Счита се, че има по-добра прогноза от инвазивния дуктален карцином.

Тука трябва с двата крака напред да скачаш, да не изпадаш в депресивни състояния и на максимум ползите да извлечеш. Стани тумор на твоя тумор и го изпий безпощадно!

# 509
Аз съм с инвазивен лобуларен карцином G-3, нямала съм заразени лимфни възли! Живея 10 години след операция! Не знам, какво е това LCIS! А преди 3 дни гастроентеролога д-р Стефанов в онкодиспансера във Враца ми е казал и написал, че имам вторично злокачествено образование на черния дроб! Гледал ме с ултразвук! Но в София в Дървеница са ми казали, че той ме е излъгал, за да ме прегледа на ехограф с контраста /наистина ме е записал за него/ и да ползва там някаква си пътека, която е добре платена за него.... Това човече е много страшно!

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 23:36 от emma1_

Общи условия

Активация на акаунт