Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 71 317
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • София /Абсурдистан
Теди, дръж се. Ако нещо се колебаеш, потърси и друго мнение на специалист.
Сега четох, че отстраняването на някои органи, не спира рецидиви, ако трябва да има такива. И съвсем се сбърках. Винаги ли трябва нещото да се появи отново, по дяволите... Тогава какъв му е смисълът да се премахват превантивно  изцяло здрави гърди и здрави яйчници, ако нищо не се знае.

# 511
Доста се пообърках нещо....
 Еmma 1 - доц. Милев бил подъл, после някакъв Д-р Стефанов визираш, че те е лъгал за пътека...човек ще реши ,че всички  лекари са пълни некадърници и търгаши...Може от цитатите да съм се объркала нещо, но не може все на теб някой да не ти угоди и да те мами...Не се намираме на пазар за моркови и картофи, все пак...
 Пак казвам и се извинявам, ако съм се объркала, кой какво е казал и за кого!
 Относно препоръки за терапии и операции, този Д-р Милев, ако е хистолог, това не е в неговата компетенция да казва какво и как да се прави...той да си гледа стъклениците, и точка, не е на операционната маса да види какво е обхванал тумора, може просто като мнение да е споделил нещо.
 А за този с пътеката, по-добре излишно изследване, отколкото не направено такова, когато е необходимо. И с тези пътеки, вече май се прекалява, достатъчно болни хора има, за да се търсят здрави такива за пари...това се раздухва от тъпите журналисти, които гледат да има рейтинг и зрелища, много често.

# 512
  • Plovdiv
Благодаря на всички за удпокителните думи. Аз питах лекарката дали да си направя пет скенер, но тя каза че след операцията трябва да минат повече от месец и нагоре, защото иначе всичк рязано ще светне и няма да е сигурно какво се вижда. Да, обаче аз трябва да започна химията преди това, а по време на химия не може пет скенер. Не знам как стои въпроса с това ми би изследване. И кога се прави. Трябва и това да питам. А накрая ще е най добре да се доверя на моите си лекари и да спра да търся и други мнения за да се обърквам и филмирам. Няма как да стана доктор.

# 513
Lady,  от години се правят щадящи операции поради тази причина. В Англия осъдиха един доктор, който оперирал радикално много жени- в повечето случаи е трябвало само махане не бучка, не не целите гърди.
Разкошни неща правиш , ще им нашиеш и дрешки, сега си дай почивка и пак бих казала, трябва да си те следи някой по-отблизо, заради съпътстващото системно заболяване.
Теди, свърши си леченията, после ще правиш изследвания.
За касата - преди 10 години бях в голяма бълг. болница, едва успявахме да спираме корупция със сериозни консумативи ( клапи за сърце и сърдечни водачи). И то от хирурзи ...Много се разочаровах, така , че нищо не би ме учудило, даже мащабите са по-сериозни , отколкото излиза в медиите..

# 514
  • София /Абсурдистан
Не знам кой да ме следи, освен ММ, който го прави, друг не ще, опасна съм им, ревматолога, при когото ходех до сега, направо се отказа заради алергиите, светилото... Иначе си имам кардиолог и алерголог.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 12:15 от Unknown_lady

# 515
  • София
Много съм пропуснала..., много сте писали и на Lady някакви красотички съм пропуснала... ама вчера бях извънредно на работа и след това имах гости.
Вчера споделих моя опит с гоблените (не виждам поста си- нещо се случи още като го "изпратих").

Гооблените ме спасиха, не ми позволиха да изпадна в дупка, да потъна. Преди 18 години интернет имаше само през дом. телефон и беше доста скъпичък (ползваше се по 1-2 часа на ден) и инфо нямаше много. BTV тъкмо беше стартирала и даваха няколко филма за посестрими по съдба и се скъсвах от рев...
Тогава преоткрих гоблените, шиех предимно икони 1:1... Броиш по схемата, броиш докато боцкаш и пак така... до безкрай... Чакаш с нетърпение да се покаже фигурата, която шиеш. Броиш и не мислиш... Уших десетина гоблена (с големина около А4).
И така около година (докато траеше лечението). После изведнъж си дадох сметка, че това вече е зависимост и казах КРАЙ. Излязох сред хората, започнах работа... Повече не съм шила...

# 516
  • София /Абсурдистан
Аз шия от дете, не ми пречи, та било то и зависимост Simple Smile Но помага да не се мисли за глупости, да. Сега шия една котка в макове. Като стане готова, ще показвам.

# 517
Доста се пообърках нещо....
 Еmma 1 - доц. Милев бил подъл, после някакъв Д-р Стефанов визираш, че те е лъгал за пътека...човек ще реши ,че всички  лекари са пълни некадърници и търгаши...Може от цитатите да съм се объркала нещо, но не може все на теб някой да не ти угоди и да те мами...Не се намираме на пазар за моркови и картофи, все пак...
 Пак казвам и се извинявам, ако съм се объркала, кой какво е казал и за кого!
 Относно препоръки за терапии и операции, този Д-р Милев, ако е хистолог, това не е в неговата компетенция да казва какво и как да се прави...той да си гледа стъклениците, и точка, не е на операционната маса да види какво е обхванал тумора, може просто като мнение да е споделил нещо.
 А за този с пътеката, по-добре излишно изследване, отколкото не направено такова, когато е необходимо. И с тези пътеки, вече май се прекалява, достатъчно болни хора има, за да се търсят здрави такива за пари...това се раздухва от тъпите журналисти, които гледат да има рейтинг и зрелища, много често.
Написала съм единствено и само, какво съм преживяла! Едното е допълнително изследване, но да ми каже, че иска просто да ме изследва, а съвсем различно е да ми напише, че имам вторично злокачествено образование на черния дроб....Без малко да съм припаднала! Как ще пишеш ти такива диагнози те така просто заради здравната каса? Наистина има много болни хора, но има страшно много клиники, болници отделения за онкоболни хора! Нали четеш, какво е казал Милев на жената? Това нормално ли е?

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 13:32 от emma1_

# 518
  • Варна
Аз шия от дете, не ми пречи, та било то и зависимост Simple Smile Но помага да не се мисли за глупости, да. Сега шия една котка в макове. Като стане готова, ще показвам.

Нямам търпение да видя. И други в темата предполагам са в очакване на новите ти красотички, които твориш.

Скрит текст:
Тъп въпрос, но се сетих заради едно горчиво чувствто, което остана като буца в гърлото да ми присяда от преди две седмици. Дълга история е, нама да ви я разказвам подробно. В общи линии става въпрос за предоговаряне на лихвен процен плюс обединяване на няколко потребителски кредита, за които нищо друго освен задника си не съм заложила, т.е. не са ипотечни, задължително обаче вървяха със застраховка живот и т.н. куп други глупости като трудов договор, диплома, гаранти по кредитите, документ от работодателя, че баш там ми превеждал заплатата... Отказаха ми обаче подновяване на застраховката живот, която имах досега, рисков фактор съм била. Това сега как да тълкувам? Че съм рисков фактор е ясно, всеки един ден мога да се гътна по какви ли не причини, ама не важи ли същото и за един от тези, на които съм гарант по тия кредити и щапурка денонощно със служебната си кола и се излага на риска всеки втори безумец на пътя челно да го блъсне. Леко обидно ми стана... самата дума рисков фактор просто ме сломи, но и разгневи... ще им отида аз при конкуренцията, да видим те как ще ме оценят... Rage

# 519
Spirit, и аз го преживях това със застраховките. Адски обидно... Едва намерих фирма да ме застрахова само за злополука ако ме бутне кола или падна от колелото.

# 520
Гледам кредити обсъждате....
Аз имам още 3г да изплащам...
Оказа се , че моята застраховка болничен не признава. И докато си бях в болничен 2.5м кредита си го теглиха.
Обаче покрива над 72% неработоспособност с ТЕЛК.
Никъде в клаузите им не виждам , че не трябва да е с право на работа.
Та смятам като ми свърши лечението да си мина през ТЕЛК и да видим ко' праими Bowtie
И както смятах после да тегля за друго кредит...... по добре от закуски да събирам Joy
За гоблените - докато се лекува майка много гоблени избродира.
Сега вече гоблен не иска да види Joy
Мен ме хващат лудите като почна да бучкам Joy Обичам да творя разни работи , но гоблените ми идват много пипкави .

# 521
  • София /Абсурдистан
И мен не ме застраховат никъде, както и половинът, и двамата сме с телк, рискови сме им били.

# 522
  • В царството на игрите:)
При тебе защо се наложи втора операция. Изцяло ли е отстранена гърдата?
При първата ми махнаха само тумора, а при втората цялата гърда. Доктора искаше да се увери, че се налага да махне цялата след по - детайна хистология, а не само гефрир. Е, не беше добро положението - инвазивен лобуларен - 2 см., G3, верно, бе з засегнати ЛВ, но пък доста изменен тумор и така реши, да играе на сигурно. А тогава още не знаеше за Хера. Той излезе по - късно...А, бе каквото било, било...Както казах, благодарна съм им Simple Smile

# 523
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, поздравления за красотите! Аз преди около 20 години много обичах да шия, но за съжаление нямам много време сега, нито муза и търпение от обичайните задължения покрай семейството и професията ми. Но една приятелка наскоро ме попита защо не опитам да върша нещо, което съм обичала да правя? Замислих се.
Относно доц. Милев, мисля, че в стари постове съм споделяла, че за късмет на мен ми помогна-той откри положителния ХЕР и високия процент ki 67, за разлика от Пловдив, където всичко беше объркано и невярно.
Желая на всички хубава седмица, а аз очаквам другата с нетърпение да изпратя моя абитуриент. Simple Smile

# 524
  • Варна
шушито, да ти е жив и здрав абитуриента. Hug

Аз с красотички засега не мога да ви се похваля... нещо много се отплеснах по неотложните дейности, иначе преди шиех, декорирах, плетях, рисувах. Уикенда обаче ми се наложи моноблок да ремонтирам.
Скрит текст:
Лелееее... докато разбера как се отваря, докато му разгадая всичките джидафки вътре умът ми изпуши ама ми беше адски забавно, все едно пъзел или ребус решаваш. Успях! Съвсем нескромно се изфуках пред мъжО като се прибра от тиймбилдинг кви съм ги вършила и какви са резултатите. Абсолютен Reverse engineering в действие, няма схема, тя захвърлена някъде от некадърния майстор, който направи първоначалния монтаж, та от тук - от там оглеждане, измерване, някви временни монтажи изцяло на принципа на пробата и грешката сътворявах, веждувременно видях му грешките на баш майстора Унуфри условно ще го наречем така да не би да пострада реномето на някой съвестен и кадърен Гошо, разбрах защо е сдало багажчето иначе така скъпото моноблокче, побългарих малко, понеже една важна пластмасова глупава тръбичка с винт не бил сложил, та близо 5 години не сме му ползвали потенциала и силата на това моноблокче, а само сме агонизирали - може да пуска пълен обем вода, може само половината или една трета, чак силата на струята е различна. Най-много обичам и дори леко злорадствам, когато трябва да замитам след чисто мъжки задължения поразиите им с типичния женски финес и търпение. Grinning

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 10:14 от Spirit Crusher

Общи условия

Активация на акаунт