Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 69 845
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Момичетата днес бях да ми вадят конците после да си закарам блокчета и походих доста около обяд.Като се прибрах в къщи и се видях в огледалото се изплаших като че ли съм била на боксов мач.Точно под очите скулите червени и подути.Притеснението ми е голямо.Дали е от слънцето?Случвало ли се е на някой от вас и как се справяте.За сега слагам тампон със студена вода и мисля че малко намаля.
А нощното изпотяване и при мене е такова бистро и обилно.Винаги имам тениска под ръка за нощно преобличане.

# 676
Заради кожата евентуално ще режат. От множество увеличени лимфни възли е останал само един увеличен. По средата на химията съм. Надявам се до края и този възел да се свие. Възлите ще ги махат със сигурност.
Възлите махат винаги, но зависи колко ще са на брой! Във Враца са ми махнали 4 възела! А някои лекари махат много възли по 14! Но то със сигурност зависи от много неща! Имам впечатление, че в София Дървеница махат по 10-16 възли винаги превантивно, което не е много добре.....

# 677
  • Варна
Момичетата днес бях да ми вадят конците после да си закарам блокчета и походих доста около обяд.Като се прибрах в къщи и се видях в огледалото се изплаших като че ли съм била на боксов мач.Точно под очите скулите червени и подути.Притеснението ми е голямо.Дали е от слънцето?Случвало ли се е на някой от вас и как се справяте.За сега слагам тампон със студена вода и мисля че малко намаля.
А нощното изпотяване и при мене е такова бистро и обилно.Винаги имам тениска под ръка за нощно преобличане.

Мери, не е малко това, което през главата ти мина. Предоперативна химия, пък операция, само ти си знаеш какво още си търпяла и на какви обороти ежедневни задължения си вършила. При мен малко по друг начин беше, първо операции две чак тогава химията, но подпухнах... дори цвета на склерата ми сякъш потъмня и заприличах на наркоман, сега почти година след първата операция съм вече с човешки вид, чак се смятам за разкрасена. Дали е от слънцето не знам, но гледай по сянката да вървиш, така или иначе не ни препоръчват слънчеви бани. За движението на мен не забраниха, но един ден на високи обороти и в неудобна обувка ми направиха иначе финните глезенчета на пилони. Като си дадох почивка мина всичко де и втори път не съм се подувала, но се щадя. Относно справянето с тези подувания по лицето, аз с лично с почивка борих. Честно да ти кажа към медицинска козметика така и не посегнах, чаках от само себе си да мине или ако не мине да им го покажа така да се каже при следващата процедура и да ми кажат какво е и как да боря.

За изпотяването, баш такова е и моето и такова явно трябва да бъде в принудителната менопауза. Обилно и бистро, без типичната миризма и лепкавост на пот, един вид сякаш се плакнем отвътре навън. Имам си и аз тениски и потничета постоянно под ръка, хавлиени кърпи слагам на възглавниците, самите възглавници редовно подменям... кво да правиш, налага ни се.

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 18:09 от Spirit Crusher

# 678
Може ли от химията да ме сърбят стъпалата? Целите сърбят пфу
Вчера направо беше някакъв ад - днес бива , ама да питам Blush

Бива ли да съм такова бебе....
Пак започнах работа и пак се взех за много здрава....
И пак започнах да ям по веднъж на ден.
А , левкоцитите са ниски. То с това мое хранене и друго ще е ниско.
Сега съм поръчала на съпружието едни пържолки , а аз ще направя шопска салата Stuck Out Tongue Winking Eye
Трябва да си самодърпам ушаците Joy

# 679
Ох, днес си скъсах нервите в болницата. Първо чакахме час химията, че лабораторията я забавили, послед почна първата вливка мина и се оказа, че втората не са я одобрили и хайде чакай нова. Казах им, че няма да стоим там и се прибрахме. След час звъннаха и така. Поне се видяхме с едно семейство с което се запознахме на скенера.
Обаче аз снощи излизах с колеги ииииии така ми се спеше 😬 Една вечер да се отпусна и ми го изкараха днес солено.
DZ, как са пържолките?

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 19:41 от Няма смисъл

# 680
Ох, много мразя разкатаването .
Как е съпружието след химиите ?
Дано да се чувства добре :*

# 681
Добре е проспива някой и друг ден и след това е ок. За съжаление той си има белодробно заболяване което в рози момент много го мъчи, но с апарата който има и лекарствата горе долу е добре.

# 682
Радвам се Kissing Heart
Нека поспива , има нужда .
Аз още на системите заспивам.
Чак ме е страх да не би да не взема да се събудя да я спра като свърши Confounded
Проблема ми е , че съм толкова нервна . Че никой не търпя около себе си. Последния път мъжа ми беше в стаята и аз все го изпращах долу да пие кафе Joy
Направо откачам като ме закачат Astonished

# 683
  • София /Абсурдистан
Не си само ти. И аз не понасям никой около себе си. Защо станахме такива? Да не би да е от някое от лекарствата?

# 684
Да и аз забелязвам мъжо, че е доста нетърпим след хемото, за няколко часа и после минава. И аз още като се качим в колата го питам не му ли се спи 😂😂😂

# 685
Нощувка в Троянския манастир  помага при такива "уроки" .Носят се светли/бели dрехи,светли равни обувки, воdа за пиене, без бижута и без телефон.И не им говорете много на поповете, че все нещо са сърdити...

# 686
Лейди, възможно е да е от химията. Мен ме избива на агресия , а не съм такъв човек Joy

Смисълче, не го питай човека нищо Joy
Направо връчвай възглавницата с целувка Kissing Heart

Sagitarius88, извинявай за какви уроки говориш ?
Все съм чела и съм се информирала , ама за рак от уроки не знаех....Значи проблема ни е , че не си носим червения конец на китката JoyStuck Out Tongue Winking Eye
P.S. Не съм невярваща. С този отгоре си говоря вечер като заспя... На църква хода САМО ако го почувствам.
Достатъчно пияни, заляни и със злата попове имам за пример , че на тях да им вярвам...... Той нашия варненеца за това се самоудави , щото всичко им е вяра и целомъдрие Confounded
Спирам да спамя Kissing Heart

# 687
  • София
Нощувка в Троянския манастир  помага при такива "уроки" .Носят се светли/бели dрехи,светли равни обувки, воdа за пиене, без бижута и без телефон.И не им говорете много на поповете, че все нещо са сърdити...
Ай стига бе ,направо може и и ще ни излекуват , а ?

# 688
  • София
Здравейте, има ли такива сред Вас, оперирани от Тератом на яйчника. Мисля че се води Добро качествен рак.

# 689
Не си само ти. И аз не понасям никой около себе си. Защо станахме такива? Да не би да е от някое от лекарствата?
Самата мисъл за това заболяване те напряга, вкарва те в замисъл..., а и лечението никак не е лесно....И как ще търпиш някого около себе си! Все си задавам въпрос, кога ще измислят химиотерапия, от която  да не пада косата. Да видиш себе си с гола глава, как падат косите ти - по-депресиращо от самото заболяване! При това развитие на науката не са измислили в света такова лечение...? Преживяват хората стрес от косопада, носят перука...

Общи условия

Активация на акаунт