Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 094
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Да ви кажа аз минах и през Силаута, а сега съм на Глизиген спрей, вторият сякаш го усещам по-добре....Мое мнение.

# 121
А свърши ли някаква работа крема? Питам от чисто любопитство, заради факта, че съдържа куркумин. На последното се възлагат доста позитиви при лечение на дисплазия.

При мен май не Smirk

# 122
Здравейте! Може ли някой да ми помогне с разчитането на резултатите от цитонамазката, особено последното изречение.Благодаря предварително!

# 123
По-хубаво от 1ва група няма.
Иначе и аз имам някакво изменение на клетки, малък участък, затова изписаха крема. Постоянно изтича, и става едно гъсто като гума все едно.

# 124
За групата ми е ясно, но не можах да разчета последното - Масово ? и бактерии. И какво значи това?

# 125
Масово левкоцити и бактерии.  Добре е да направиш микробиология и като/ако/ се изолира патоген, да се назначи подходящо лечение.

# 126
Благодаря Ви много!

# 127
Извинявам се, аз видях PAP I,
За 3А е добре да се направи колкоскоп, най-вероятно е възпаление

# 128
Странно ми е, че лекарят ми каза

# 129
Извинете за предния пост! Странно ми е, че лекарят ми каза, че всичко е наред и ме изпрати да си ходя, а не ми каза, че е добре да си направя и МБ. Като се прибрах вкъщи видях, че и от миналата година цитонамазката ми е със същия резултат, а аз от нищо не се оплаквам. Миналата година пак ми каза, че всичко е ок! И сега ако реша да правя МБ може би трябва да отида другаде, защото според него нямам проблем.

# 130
Извинете за предния пост! Странно ми е, че лекарят ми каза, че всичко е наред и ме изпрати да си ходя, а не ми каза, че е добре да си направя и МБ. Като се прибрах вкъщи видях, че и от миналата година цитонамазката ми е със същия резултат, а аз от нищо не се оплаквам. Миналата година пак ми каза, че всичко е ок! И сега ако реша да правя МБ може би трябва да отида другаде, защото според него нямам проблем.
Ами, ако нямаш оплаквания и лекарят казва, че всичко е наред?!?!  Не виждам защо се притесняваш?  Най- вероятно всичко е наред, ако има бактериална инфекция все ще имаш някакви проблеми...

# 131
  • Бургас
От къде си и кой е лекарят?

# 132
 Аз пак ще започна с това, че тук повечето сме препатили и от това сме малко по-предпазливи и се вглеждаме по-сериозно и към дребните наглед неща. Но две години наличие на бактерии в цитонамазката за мен не е съвсем ОК. Да, има наличие и на левкоцити, което подсказва , че организма се бори с тях. Това за сега е достатъчно , за да не е налице инфекция и след това възпаление, но кое гарантира, че до следващата контрола няма да е факт. Лекаря в случая разчита на идеалната ПАП I , но не виждам къде е проблема да се пусна една МБ и да се изясни има или не в действителност проблем. После се чудим от къде ни идват проблемите на главата Unamused Такива състояния хронифицират и после ходи се оправяй Sad Несериозна работа. Мое лично мнение !

# 133
Здравейте,

Искам да помоля за съвет и мнение относно резултат от биопсия от маточна шийка.  В понеделник ще взема направление от личната, дотогава ще съм благодарна, ако някой може да каже нещо за резултата...
Ето го:

"Фрагмент от екзоцервикс - многослоен плосък епител с акантоза. лека базалноклетъчна хиперплазия и койлоцитоза; в единични отграничен участък - данни за лека епителна дисплазия - ЦИН1 /LSIL/"

Благодаря предварително!

# 134
Без да съм специалист (!) според мен биопсията не показва нищо притеснително. Ще имаш последваща терапия със сигурност - каква, дали инвазивна или по-пасивна ще прецени лекаря ти. Ако му нямаш доверие/предложи нещо твърде радикално - задължително консултация с още един специалист. Успех и пиши какво е станало!

Да, в Петък ми дадоха след доста молби. В момента нямам кървене и се надявам това да спомогне за прегледа. Иначе този месец отново бях с 18 дневно кървене и отново нямах идея кога всъщност ми е дошло и свършило. Направо е ужасно това положение. Не съм предполагала, че ще очаквам с такова нетърпение и надежда преглед при гинеколог. Радвам се все пак, че ще може да се проведе нормален преглед (надявам се поне да се задържа без кървене още няколко дни...това щастие не трае дълго обикновено).
Чакам да пишеш какво е станало! Стискам палци

Общи условия

Активация на акаунт