Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 125
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Левскарката, микробиологията ти е чиста. Наличието на левкоцити, както и епителни клетки, е нормална.
Помисли в друга насока - някаква интимна козметика ползваш ли, с какво бельо си обикновено, с много тесни запарващи дрехи ли ходиш обикновено. Премахни тези дразнители на първо време (поне, за да ги изолираш като възможен причинител) - спри да ползваш разни интимни гелове или каквото и да е, може временно да пробваш да седиш в легенче със смрадлика, носи само удобно 100% памучно бельо, носи по-свободни дрехи особено в топлото време. Започни да си переш бельото на ръка със сапун, например safeguard, или нещо такова, изключи омекотителя.
Отделно преди и след контакт с М - и двамата душ.

# 151
Левскарката, подкрепям мнението на the doors. Въпреки, че аз откакто за бельото аз съм по склонна да го пера в пералния на висока температура (60 или 90 градуса).
Относно цитонамазката, отиди след цикъл. По принцип е най - добре между 8 и 12ти ден от цикъла да се вземе проба за  цитонамазка.

# 152
  • Бургас
Момичета, когато слагате Силаут с ежедневна превръзка ли сте на другия ден?

# 153
Здравейте, да попитам и аз нещо. Излязоха ми резултатите от цито и МБ в лабораторията на Вита, но не мога да разбера нещо по МБ. Утре ще се чуя с д-р Карагьозов, но реших да попитам и тези, които са пускали там изследвания. На микроскопски препарат пише: плоски епители, лактобацили, левкоцити. На изолирани микроорганизми няма нищо изписано, няма и антибиограма - всичко е празно. Звъннах в лабораторията да попитам дали реално е готова или просто все още не са излезли резултатите и ми казаха, че е готова. Момичето, с което разговарях доста се заплете, първо спомена нещо, че може да не съм платила за резултат, после се поправи, че била излязла МБ и прочете това, което и аз виждам. Попитах за нещо изолирано и тя ми каза, че трябва да се обърна към лекуващия лекар, не можела да ми каже. Ако сте наясно, може ли малко разяснение? Трябва да се доплати допълнително за антибиограма или щом няма нищо изписано друго, значи не е изолирано? Не знам на какъв принцип работят и очевидно и те не можаха много да ми обяснят.

# 154
MeMyselfI, аз съм слагала през цялото време на курса ежедневни превръзки. Налагало се е понякога на сутринта след поставяне на канюлата  да си слагам и обикновена, защото изтичаше голямо количество от крема и ежедневната не ми вършеше работа. Действай , както ти е комфортно.

M0n17y, според мен МБ ти е чиста и няма изолирани микроорганизми. Да, антибиограмата е друго изследване и се изисква и заплаща отделно.
Лаборантката не е упълномощена да дава мнение за резултатите. Аз , когато звъня в лабораторията (не въпросната) , само питам дали е излязъл резултата и ако отговора е Да,  се обаждам на лекаря.

# 155
Marsia_K, да да, наясно съм, че тя не може да коментира резултата, но не ми стана ясно дали това е целия резултат или трябва да доплатя за още нещо. Но утре като звънна би трябвало да разбера. Simple Smile

# 156
Антибиограма би имало, ако има нещо изолирано за лечение.
Ако гледаш резултатите в интернет и ако е готова, отдолу трябва да пише нещо като Край на справката.
Така написано, на мен ми изглежда като неготово.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 15:45 от левскарката

# 157
Антибиограма би имало ако е назначена или се доплати за нея, дори и да се изолира патогенен м.о.

# 158
Преди два дни правих микробиология.
Преди да нанесат резултат, пишеше само левкоцити, лактобацили, епителни. После допълниха данни с резултат. На антибиограма имам празно, защото нямаше изолиран патоген. Но антибиограма беше поискана с направлението.
Все пак наистина трябва пак да провери според мен.

# 159
  • Бургас
M0n17y, това си е съвсем нормален резултат. По принцип през втората фаза на цикъла е такъв.

# 160
левскарката, да , когато е изрично поискана се прави. Но става въпрос за две различни изследвания, макар и свързани едно с друго Hug

# 161
Ами нямам идея има ли нещо изолирано или не. Никъде не пише "не се изолират", така че знам ли, може да има нещо. Ще попитам утре пак. В друга лаборатория, в която съм пускала преди МБ също имаше такава схема с доплащане ако се изолира нещо и не изписва и какво точно са изолирали, но още при проверка на резултата изписваше, че за да се видят пълните данни трябва да се доплати, а тук нищо не изписа...та затова се чудя.

# 162
Момичета, имам час за д-р Карагьозов за 16.05., който няма да ми трябва. Преди да го отменя реших да ви попитам дали някоя от вас няма нужда от него? Ако има някой желаещ, може да пише.

# 163
  • SF
Искам да ви питам дали “лошите неща” - дисплазии и други - имат ли някакви симптоми?

# 164
Искам да ви питам дали “лошите неща” - дисплазии и други - имат ли някакви симптоми?
Еми не,  като цяло дисплазиите нямат симптом, което е много лошо и точно поради тази причина, че няма симптоми се препоръчват профилактичните прегледи!
Когато има симптом за контактно кървене например, вече се предполага за раничка или други по-лоши неща и се правят изследвания!
Когато има симтом на обилно бяло течение с цвят и мирис, също се прави микробиология и т. нт... Но за жалост при дисплазии няма симпром и си се развива тихичко, за това чести профилактики му е майката!!! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт