Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 080
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ще пиете имуностимуланти и двамата, а и презервативите предпазват достатъчно, за да не се терзаете. Да, има риск, но е предимно за непокритата част от презерватива, така че се смята че предимно за външни кондиломи има риск, шийката ви ще е предпазена.
Говорете с лекаря си за това, той ще ви успокои и ще предложи решение на въпросите Simple Smile

# 646
  • Бургас
ЧПВ не е толкова страшен, ако имунитета е на ниво.... и дете родих носейки го и сега второ правим, почти 4 м след конизацията. Няма да мрем я, а с тея паник атаки , вайкане и стрес, давате още почва за спад на имунитета. Хранете се здравословно, тренирайте, пийте имуностимуланти периодично и правете любов. Преглед по-често при гинеколога, че ако има нещо да се хваща овреме и това е.....живота не е свършил, особено щом всичко е хванато овреме.

# 647
Благодаря Ви момичета, че сте толкова позитивни и ми давате кураж.

# 648
Не съм веща, но до колкото ми е известно всяка втора жена е носител на ЧПВ, просто при някои дава поражения, а при други не. Може да си била с 1 партньор, а той преди теб с 40 и да е лепнал от някоя вируса и когато сте се събрали да ти го е лепнал напълно несъзнателно човека, това не значи, че ти е изневерявал. Мъжете са просто преносители.

# 649
Аз си мисля, че самите лекари още не знаят, точно какво е hpv, някак си има прекалено много щамове, които предизвикват различни болести, просто това е едно лесно обяснение на мащабен проблем, който не им е ясен

# 650
Ох, момичета! Чета и не вярвам на очите си! Защо така се подавате на емоциите???         ПЪРВО,  много, много и много важно - четете, четете, четете!
   Има толкова много информация в гугъл, че е срамота да твърдите, че ЧПВ се предава само и единствено по полов път и да мразите мъжете си! С извинение към госпожата, ама вие колко често ходите на гинеколог? Имате ли представа освен ЧПВ, какви други бактерии имате или съответно нямате? ВТОРО, моля Ви, инфоримрайте се преди посещение на лекар как вървят ценоразписите в гугъл.... какво е това безобразие не могло биопсия да се вземе в кабинет, защото било несериозно и направо в болница срещу 330 лв.? Подкосиха ми се краката! Коя е тази лекарка да я линчуваме? Как нямат срам и съвест тези хора, дали хипократовата клетва? Ами вие, уважаеми дами, които за CIN 1-2, се тръшкате с месеци? Моля Ви! Срамота е жени над 20 год.възраст, да не се информират, при положение, че всяко второ семейство разполага с най-малко настолен компютър, таблет или лап топ, също така и смарт телефон?????
    Поднасям огромните си извинения към всички във форума, ако някой се е засегнал! Аз просто се възмутих!!!
И от какво трябва да ме е срам, че съм на 45г. ( Над 20) и с конизация CIN 1-2 и притесненията и страха ми не спират ли, че нещо немога да разбера...!???
Да , чета и не спирам да чета от една година близо и това не ми помага да не се притеснявам.... Ооо Божее, пък трябвало и да ме е срам... Хайде моля, спазвайте уважителният тон... Достатъчно тревога и напрежение има във всички ни в тази тема!!!
Благодаря!!!

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 20:08 от Gvendolin72

# 651
Аз се извиних на всеки, който би се засегнал от моя пост. ЧПВ се предава не само по полов път. Можете да се заразите и от допир до човек, който е носител на ЧПВ. Въпросното заразяване на шийката, е по полов път, но не е задължително партньора да е изневерил. Той може да го носи в себе си и при спад на имунитета просто вируса надделява. По отношение на дисплазията cin 1-2 , лично аз смятам, че е по-скоро възпитателна по отношение на това, че после всеки става “редовен” с прегледите. Това все пак е най-леката форма на дисплазия. По отношение на това, че настъпват усложнения след биопсия , не мога да го оспорвам, но оспорвам това, което се казва, че “ако сте били в болница нямало да бъде така”. Аз лично съм с две биопсии, вземани буквално за 5 мин., и без никаква упойка. Нямам представа как ви взимат биопсия, че даже и с упойка, че дори и в специално болнично заведение. Единствения дискомфорт за мен, беше това щипване, което усещам по време на взимане и 10 мин., след вземането на биопсия и течението, което при мен лично беше на 2-рия и продължи до 4-тия ден. Здраве и късмет на всички! За протокола: в България цените варират от 50лв., до около 80 лв. В някакъв изключителен случай, или прекалено скъп лекар - допускам максимум 100 лв. В чужбина, зависимост от държавата и това, дали си плащаш здравни осигуровки, всичко може да ти бъде безплатно, включително конизацията. Поздрави момичета! Наистина не беше с лошо - избухнах.

# 652
Аз като едно младо момиче, което също се сблъска с ХПВ, тип 16-18, искам да кажа на всички да се успокоят. Това не е диагноза.
И статистиката никъде не посочва, че жените, които имат рак, задължително са с ХПВ.
Също така на последния преглед разбрах, че вируса е толкова мутирал, че не е задължително да се предаде по полов път.
Всеки втори човек го има.
Аз все още нямам деца. Плаши ме мисълта за това - как ще забременя, родя, дали няма да срина имунитет и тн. Лекарката ми каза, че масово жените са с вируса. Прегледи на 6м, имуностимуланти и това е.
В този ред на мисли - вие правите ли секс със презерватив с половинките си? На мен на последния преглед ми казаха да използвам капсули, предис секс, бях алергична към тях. След това лекаря каза просто преди секс да се измива партньора добре.
Вие как процедирате?

# 653
  • Бургас
Ми при все , че се опитваме да имаме дете/още едно/.....няма как да е с презерватив Simple Smile

# 654
Ми при все , че се опитваме да имаме дете/още едно/.....няма как да е с презерватив Simple Smile
И при нас така Blush

# 655
  • София
Аз се извиних на всеки, който би се засегнал от моя пост. ЧПВ се предава не само по полов път. Можете да се заразите и от допир до човек, който е носител на ЧПВ. Въпросното заразяване на шийката, е по полов път, но не е задължително партньора да е изневерил. Той може да го носи в себе си и при спад на имунитета просто вируса надделява. По отношение на дисплазията cin 1-2 , лично аз смятам, че е по-скоро възпитателна по отношение на това, че после всеки става “редовен” с прегледите. Това все пак е най-леката форма на дисплазия. По отношение на това, че настъпват усложнения след биопсия , не мога да го оспорвам, но оспорвам това, което се казва, че “ако сте били в болница нямало да бъде така”. Аз лично съм с две биопсии, вземани буквално за 5 мин., и без никаква упойка. Нямам представа как ви взимат биопсия, че даже и с упойка, че дори и в специално болнично заведение. Единствения дискомфорт за мен, беше това щипване, което усещам по време на взимане и 10 мин., след вземането на биопсия и течението, което при мен лично беше на 2-рия и продължи до 4-тия ден. Здраве и късмет на всички! За протокола: в България цените варират от 50лв., до около 80 лв. В някакъв изключителен случай, или прекалено скъп лекар - допускам максимум 100 лв. В чужбина, зависимост от държавата и това, дали си плащаш здравни осигуровки, всичко може да ти бъде безплатно, включително конизацията. Поздрави момичета! Наистина не беше с лошо - избухнах.

Няма как да знаете за какви усложнения говоря, за да оспорвате. Вашият случай не е показателен, хубаво е че сте нямали проблеми. Всеки случай е индивидуален и няма как да казвате кой къде и как да се лекува. Още повече с такъв подигравателен тон Simple Smile Не сте лекар, личи се че нямате медицинско образование, не сте човекът, който ще назидава кой какво си споделя и мисли.
И не схванах какъв е смисълът да ни уведомявате колко струва нещо в чужбина.

melaniek, за жалост мноого висок процент от жените с рак са с ХПВ. Ако не ме лъже паметта над 98%. Но обратното - от жените с ХПВ много малък процент стигат до тази диагноза. Мога да потърся конкретното мед. проучване ако ви е интересно.

# 656
Искам да знам само; ако съм редовна на всеки 6м на преглед, може ли от едните до другите 6м да се случи най-лошото?
И означава ли, че хора, с по-тежки диагнози не са ходили дълго на лекар?

# 657
Искам да знам само; ако съм редовна на всеки 6м на преглед, може ли от едните до другите 6м да се случи най-лошото?

Казват, че не може толкова бързо за 6 мес да стане рак, това ми го казаха доктори. Аз бях под голям стрес тези дни най- вече, защото ходя редовно на преглед, пълни прегледи с вагинален ехограф, цитонамазка, микробиология. И  за  няма и  6 месеца от група 2 станах група 3 Б. Пез това време изкарах много тежък грип, и пих много лекарства, и най- вероятно това е и причината нещата да стигнат до тук. Вируса от кога го имам в себе си незнам, всъщност не съм пускала още изследване за ХПВ.

# 658
А имаш ли изменения?

# 659
  • София

Аз съм с конизация и ходя на лекар веднъж годишно.
Ако ходиш на половин годиня, няма за какво да се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт