Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Анулирано пълномощно

 • 1 761
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 42
Добро утро на всички! Нуждаем се от вашите съвети и мнения спрямо нашата ситуация.
Предстои ни пътуване в понеделник, но снощи разбрахме че са анулирани пълномощните/декларациите на децата на мъжа ми от майка им. Искам да знам, как можем да разберем това дали е истина преди да сме отишли на границата и да бъдем върнати най грозно. Много сме притеснени и не знаем как да постъпим, какво можем да направим според вас в този случай...  

# 1
 • Мнения: 2 218
https://www.mfa.bg/bg/pages/91/index.html
Ако тук не намерите отговор на въпроса, позвънете на телефоните ще ви дадат най точна информация къде и как да проверите.

# 2
 • Мнения: 9 196
То регистър на Декларациите не съществува, няма как да разберат, дори и да са анулирани, ако изобщо съществува начин да се анулира декларация точно - до колкото знам Декларация не се анулира или прекратява, само пълномощно, но то не е за пътуването. Единствения начин е ако уведомят гранична полиция изрично, но това може да се провери във всяко областно МВР - дали има наложена забрана да пътува на детето.

# 3
 • Мнения: 44 080
Оттегля се съгласието...пак се минава през нотариус и се уведомяват граничните власти. Ако има такова оттегляне, няма как да напуснете страната, легално.

Към авторката - как точно разбрахте за това оттеглане? От майката ли ?

Нищо не можете да направите, това си е право на майката. Щом не иска-вероятно си има причини за това.

# 4
 • Мнения: 57
За да се оттегли декларацията е необходимо да се направи оттегляне при нотариус и лицето, което е имало право да пътува с детето да бъде уведомено за това оттегляне,което трябва да е доказуемо и/или оригиналът на декларацията да се върне на родителя дал съгласие. Връзка между нотариуса и граничните власти - няма. Най-важно е лицето да бъде уведомено за оттеглянето.

# 5
 • Мнения: 44 080
Този който е оттеглил съгласието си.....той уведомява властите. Не нотариуса. Мисля че това е ясно и се подразбира.
А др.родител е уведомен....това е написано в първия пост.

# 6
 • Мнения: 57
Ако е възможно да не ми се карате. Simple Smile Не съм казвала никъде,че нотариуса уведомява властите. Често се случва родител направил безсрочна декларация да се тюхка, че се е оплакал и на арменския поп, но детето е изведено от страната. На теория много неща са по един начин, но действителността е друга. И уведомяване тип: "Ало, оттеглям си декларацията!" е трудно доказуемо. Друг е въпросът, че след като знаят, че майката не е съгласна, не следва да извеждат децата от страната.

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 11:22 от 4o4ka01

# 7
 • Мнения: 44 080
Аз не виждам пред кого майката ще доказва, дали и как оттеглянето е сгигнало до бащата. Rolling Eyes
Достатъчно е властите да са уведомени, че родител не е съгласен детето му да напуска страната....на тях не им дреме дали др.родител е уведомен, и така трябва и да бъде. Няма ли съгласие от единия за напускане-детето не се пуска през бг граница навън.
За причините родителите да си се изясняват...има и съд и т.н.😊

# 8
 • Мнения: 57
Всъщност си има нормативно установен ред за тези неща и съответните причини за него. Дали на леля Гинчето (примерно) ѝ харесва и ѝ се струва справедливо е без значение. Между другото предполагам, че не сте юрист, още по-малко такъв, на когото е възложено правоприлагане и тълкуване, така че подобни заключения не са много уместни. Не всичко, казано по телевизията, е вярно и не всичко в нормативните актове се чете буквално. 😉

# 9
 • Мнения: 44 080
Защо..ти от Върховния касационен ли си ? Joy

Нещо конкретно кажи, ако можеш....иначе е спам.Wink

# 10
 • Мнения: 57
Обясних достатъчно ясно според мен, че си има ред за оттегляне и той включва уведомяване, независимо дали Ви харесва или не. И да, има хора,които вместо да се правят на дървени философи по всичкология са учили и работили в определена област. В крайна сметка няма значение - вярвайте на каквото искате и никога не питайте хора, които се занимават с това. Приятен ден.

Общи условия

Активация на акаунт