ОКТОМВРИЙСКИ мами магазините щурмуват, по-широки дрехи си купуват

• 38 831
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Да задам и един въпрос свързан с храната. Знам, че черен дроб не е добре да се консумира, но много ми се хапва дроб сърма. В момента си правя, но само със сърце и бъбреци. Дали според вас те са окей?

# 616
Аз не съм чувала нищо, но може и да не е хубаво да се яде. Според мен поне си опитай малко. Аз днеска как се подстригах тааа коса не остана, но ми олекна. Много неща не трябва да се правят и ядат през бременността но....всеки решава за себе си. Една позната ми каза като ям цаца главата да не ям че не било хубаво.. някой да е чувал пък това ???

# 617
  • Варна
И аз се чудя за име, ако например си кръстиш едното дете на едната баба или дядо, не е ли редно второто дете да е на другите баба или дядо, че да не се сърдят
За дроб сърмата и другите храни...мисля, че в малки количества нищо няма да ти стане

# 618
  • Beyond the stars
Според мен дяволът при всичко е в дозата.  Peace
Черният дроб е богат на витамин А и да, не се препоръчва, ама ако ядеш веднъж - колко точно опасно количество витамин А ще поемеш ?
Или риба тон ? Ок, не е полезно .. ама една салата веднъж на 3 месеца примерно.

За цацата за пръв път чувам, пък онзи ден хапнах с безалкохолна бира  Blush Laughing Laughing

# 619
  • Sofia
Май нещо аз си се филмирам, нормално ли е да не усещам нищо, няма мърдане, няма пеперуди 16 г.с, задна плацента, на всякъде чета, че е рано, но имах чувството, че вече усещам нещо, а то спря и от снощи като засанувах едни кошмари ужас... май, май до края ще изперкам

# 620
За дроба е главно заради витамин А, а не заради някакви суеверия, не съм от суеверните дето не се подстригват, бръснат и т.н.. 😄 не сложих дроб с яденето. Така ми се хапваше, а сега ми мирише гадно... Хаха 🤣 за главата на цацата, не съм чувала.

Малинка, не се филмирай. Много е рано, дори о да си усетила нещо, казват че се следи за движения от 25-6 седмица нататък. И аз напоследък се филмирам от някакви неща, но май ще изляза от някои групи, за да не ми попадат кофти истории...

# 621
Да задам и един въпрос свързан с храната. Знам, че черен дроб не е добре да се консумира, но много ми се хапва дроб сърма. В момента си правя, но само със сърце и бъбреци. Дали според вас те са окей?
Аз пък знам точно обратното. Черният дроб е много полезен. За агнешко точно не съм чувала, но за свински се препоръчва горещо за хора с ниско желязо, анемия и др. Като бях бременна първия път си правех всяка седмица. За цацата не съм чувала. За заек съм чувала, че ако се яде от бременна жена детето и щяло да е страхливо и да спи леко.

# 622
ungarkata, препоръчва се черен дроб при бременност единствено при анемия, на братовчедка ми й се налагаше да го консумира често докато беше бременна, точно поради тази причина. Но иначе консумацията ми е много вредна ако е в по- големи и чести количества. Както споменаха по- горе, хапване веднъж не би било опасно

# 623
Еми изпокарайте се! Кажи й да си гледа работата Simple Smile аз така направих
Да ви кажа с тези имена аз ще се видя в сериозно приключение, още преди да забременея с мъжа ми се бяхме уговорили, че мъжка рожба ще кръстя на баща ми, а женска той на майка си, отстъпих от това, че винаги ама винаги в представите ми е било, че ще имам момче, но ето сега палачинката се обърна и момиче, като разбрах единствената мисъл беше тази, че сега ще бъде кръстена на свекърва ми и общи взето всеки ден ме тормози това, не съм човек, който се отмята от думата си, но и не мога да кръстя детето си с име което не харесвам, мъжът ми ще ме разбере, но онова чудо на природата ще наддаде вой до небето и ще трябва да се изпокараме стабилно.

# 624
Malinka, важното е каква е позицията на мъжа ти по този въпрос. Ако той те подкрепи значи всичко е наред. Лошото в случая е , че си обещала, но дано се разберете. Това са неща между теб и него и той е този, който трябва да постави спирачките на майка си. Иначе бих те посъветвала да не позволяваш такива вмешателства и претенции.  Не сме длъжни да се съобразяваме с чужди разбирания. И за съжаление понякога караницата е неизбежна. Моята свекърва например е много нахална и несъобразителна жена. В началото търпях от възпитание (грешка), но видях, че така няма да стане и й показах правилата по шумния и грозен начин. Сега е подвила опашка и вече не смее да си позволява. Не става въпрос за името, а за други неща, но принципът е същият. Не си ли поставиш сам границите и то навреме, няма да има спокойствие. Сега е името, после ще бъде — така го храни, така го обличай, така го възпитавай...

# 625
Момичета, сега се връщам от преглед, според вас има ли вариянт, в който е нормално в 17 г.с. да съм -1кг от началото ... вече започвам да се притеснявам да не съм болна от нещо. Бебето, от друга страна, се развива повече от добре, върви с една седмица напред. Док нищо не каза, само се учуди да няма някаква грешка, ама няма Cold Sweat

# 626
Поли, чувала съм и други такива случаи. Някои не качват в началото, други свалят. Може би зависи от това как се храниш, колко се движиш. А има и значение къде се мериш. Примерно ако е на прегледа, може един път да си яла преди това, следващият път да си гладна. Аз си се меря вкъщи всеки понеделник на гладно и така отчитам резултат. Важното е, че бебето си расте. Ти за един кг няма какво да се притесняваш.

# 627
Полина, радвам се че с теб и бебчето всичко е наред. Дай боже да е така и занапред. Аз не мисля, че има нещо толкова страшно, май доста хора не са качили или ако са са по 1-2 кг. И аз съм така и не мисля че е страшно, има време за да над дадем Simple Smile братовчедка  ми дори беше свалила, без да повръща, а момченцето й се развиваше чудесно. На мен например никой не ми вярва, че вече съм на път да преполовя бременността, сега съм 19та седмица. Коремът ми не личи особено, но за Сметка На това бебка върви 2 дни напред, има си достатъчно околоплодни води и т.н. Не мисля че има повод за тревога. Лекарят ти каза ли нещо по конкретно? И да, кантара наистина има значение Simple Smile

# 628
Док нищо не ми каза, но утре трябва да се видим пак и ще попитам. За яденето - имам си апетит, храня се здравословно, движение - не особено, с предната бременност ходех на фитнес и качвах по един кг на месец, а сега нищо, даже надолу Close

# 629
  • Beyond the stars
Момичета, сега се връщам от преглед, според вас има ли вариянт, в който е нормално в 17 г.с. да съм -1кг от началото ... вече започвам да се притеснявам да не съм болна от нещо. Бебето, от друга страна, се развива повече от добре, върви с една седмица напред. Док нищо не каза, само се учуди да няма някаква грешка, ама няма Cold Sweat

Една приятелка горе долу по същото време беше - 4 кг от началото. А друга беше на диета заради наднормено тегло (изготвена от ендокринолог) и през цялата бременност не наддаде над нейните кг, даже мисля, че свали.  Peace
Всичко е много субективно, щом бебче е добре..  Wink

Общи условия

Активация на акаунт