ОКТОМВРИЙСКИ мами магазините щурмуват, по-широки дрехи си купуват

• 38 831
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Malinka, важното е каква е позицията на мъжа ти по този въпрос. Ако той те подкрепи значи всичко е наред. Лошото в случая е , че си обещала, но дано се разберете. Това са неща между теб и него и той е този, който трябва да постави спирачките на майка си. Иначе бих те посъветвала да не позволяваш такива вмешателства и претенции.  Не сме длъжни да се съобразяваме с чужди разбирания. И за съжаление понякога караницата е неизбежна. Моята свекърва например е много нахална и несъобразителна жена. В началото търпях от възпитание (грешка), но видях, че така няма да стане и й показах правилата по шумния и грозен начин. Сега е подвила опашка и вече не смее да си позволява. Не става въпрос за името, а за други неща, но принципът е същият. Не си ли поставиш сам границите и то навреме, няма да има спокойствие. Сега е името, после ще бъде — така го храни, така го обличай, така го възпитавай...

Много си права мила, мъжът ми със сигурност ще ме подкрепи, щом разбере, че чувствам такъв дискомфорт, границите съм ги определила отдавна, тя не смее общо взето да ми противоречи особено, но е психически нестабилен и много самотен човек, вкопчила се е сега в това бебе, мисли само за това, пазарува постоянно, въпреки заблежката ми, че е рано, тя ми отговаря, че си го държи при нея да не се притеснявам, не живее в България, поне това ми е плюс, та така забавата тепърва предстой...

# 631
Това, че не живее близо до вас е плюс. Зависи от характера де, имам предвид нахални свекърви. Иначе е много кофти, когато родител от самота се вкопчи в децата си и почне да им се меси постоянно. Явно за нея е радост и затова купува, но нека купува като иска. По-добре е от стисната баба, защото има и такива. Майка ми е същата с пазаруването. Засипва ни с дрешки, както и моя племенник. Чак дрехите за рождения му ден избира, но щом са й разрешили...
Твоята свекърва ще го преживее и да не го кръстите на нея. Изберете си име, което ви харесва.

# 632
Привет. Днес бях на преглед и всичко с бебо е наред. По цикъл съм 17г.с, но по ехограф върви около седмица напред. Това ме притесни и попитах АГ, но каза, че щом е малко напред е добре значи че се развива и всичко е ок. Някоя мама да има като мен. И имам въпрос за втората ФМ. АГ каза че трябва да отида началото на Юни. Вие за кога сте си записали час и коя седмица ще бъдете?

# 633
Аз днес завършвам 16 седмица и нашия мъник върви седмица и нещо напред. АГ не е казала да е проблем и не ме притеснява. Каза ми да си запиша час за ФМ между 21+0 и 22+3. Още не съм, че това при мен се пада втората половина на юни.

# 634
  • Spain
Според мен дяволът при всичко е в дозата.  Peace
Или риба тон ? Ок, не е полезно .. ама една салата веднъж на 3 месеца примерно.

За цацата за пръв път чувам, пък онзи ден хапнах с безалкохолна бира  Blush Laughing Laughing

за риба тон прясна става въпрос и не малко ами изобщо защото можело да съдържа незнам каква си съставка, не си спомням какво точно. Риба тон консерви можеш колкото ти душа иска  да ядеш... Тук е мн разпространена и обичана, дори руската салата правят с нея и съм питала лекарката..

# 635
  • Beyond the stars
Според мен дяволът при всичко е в дозата.  Peace
Или риба тон ? Ок, не е полезно .. ама една салата веднъж на 3 месеца примерно.

За цацата за пръв път чувам, пък онзи ден хапнах с безалкохолна бира  Blush Laughing Laughing

за риба тон прясна става въпрос и не малко ами изобщо защото можело да съдържа незнам каква си съставка, не си спомням какво точно. Риба тон консерви можеш колкото ти душа иска  да ядеш... Тук е мн разпространена и обичана, дори руската салата правят с нея и съм питала лекарката..

Теорията е, че съдържа желязо. Иначе точно за консерва говоря.

# 636
За риба тон от консерва пак имаше ограничение заради тежките метали...

# 637
  • Blondeville
Риба тон не е ок заради живака, а черният дроб понеже действа като филтър на всички токсини. Та не трябва да се прекалява с тях.

# 638
  • Spain
За риба тон от консерва пак имаше ограничение заради тежките метали...
Цитат
Las restricciones, que no afectarían al ‘socorrido’ atún en lata ya que el tipo de pez que se utiliza en las conservas es blanco....
е зачудих се защо така ми е казала и направих едно бързо проучване. Забранен е пресния червен атун също и риба мечи акула точно заради живака  .. но за направата на консерви използвали някакъв бял атун , които не влизал в забраната...незнам защо точно. Ето една статия в Ню йорк таймс , но е на испански...https://www.nytimes.com/2015/03/20/universal/es/atun-mercurio-y- … -embarazadas.html
яжте смело риба тон от консерви. От другата максимално според различните държави препоръчват   Испания мах- 50гр/седмица USA-170 гр/седмица

Вълшебство  - 3 месеца за една салата не чакам аз, чак ме притеснихте че и днес пак съм на салатка с тон Smiley
dtodorova91 аз съм за 5 юни и ще съм на  20+4
p0lina и аз не съм надебелял нищо... на същия кантар се меря и според деня и момента съм ту + 1..1,5 кг , ту - 1 кг.щом като бебето се развива добре и ти се чуствам добре значи няма причина да се притесняваш

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 20:28 от Hada Despeinada

# 639
Моята втора ФМ записах за 30 май. Тогава ще съм 22 седмица и 1 ден Simple Smile надявам се, че не е късно. В сайта на щерев пише че се прави между 19  и 23 седмица. Забелязвам, че масово я правят в 20та Simple Smile

# 640
Поли, не се притеснявай, не си само ти. В първите 3 месеца от гаденето свалих 4-5 кг и от тогава не съм мръднала. Днес бях на преглед и док не каза да е проблем, а и освен това бебчето се развива добре, наддава и даже върви с няколко дни напред. Имам коремче, но съм виждала мами в 5-ти месец с доста по-големи коремчета.
Почти 19 г.с. съм, а втората фм съм я записала за края на май.

# 641
Привет и от мен не се видях в началната страничка 25.10 от Нови Искър.Аз ходя предимно с клинове купих 1дънки от Лидъл но са ми малко широчки качила съм 3кг и сега съм 61кг.Сутрин като се събудя нямам коремче,но в края на деня имам.Аз не съм била с такъв корем и всеки който ме види забелязва.Успех на новата тема да ни върви като по вода.

# 642
Привет, момичета Simple Smile

Някоя ще пазарува ли утре от Хиполенд? Аз още се колебая, 25% е добра отстъпка, но все пак се притеснявам дали не е рано и после да харесам нещо друго и да съжалявам.

Относно килограмите съм +3, но от два дни (откакто съм в 18 гс) апетитът ми д троен. Надявам се да не остане така, защото ще стана слон за нула време.

За имената ние бяхме решили да кръстим бебчето с буквата на свекър ми, но откакто казаха, че вероятно ще е момиче не мога да намеря нито едно име с тази буква, което да ми допада. За момче имаме име, но за момичета ми харесват имена с други букви. Като цяло аз не съм много по кръщаването на някого, но ММ много държи, ще видим какво ще стане. Не сме обсъждали темата с роднините, надявам се и да не я обсъждаме изобщо. Не понасям да ми се бъркат и да мо дават акъл. Най-много да ме ядосат.

На втора фетална съм на 22.05. Тогава ще съм 19+6. Лекарят ми каза в 20 гс, но ще пътуваме за Лондон по случай рождения ми ден и ще се върнем чак в 22 гс, когато ми казаха, че ще е късно. Нямам търпение да видим дали ще има изненади с пола и да видим бебчо най-после. 

Добре дошли на новите мами, леко бременеене 🤗

# 643
Ани, доколкото се информирах постоянно пускали акции в хиполенд и дори сега да не се възползвате, за бъдеще вероятно ще има пак изгодни неща. Simple Smile коя е буквата на  свекървата, ако не е тайна, да помагаме и ние с имена. Иначе сега като написа, че са ти казали че 22ра седмица е късно, яко се филмирах. Като записвах час, питах на регистратура, а впоследствие още двама лекари и казаха че е окей, ама...

# 644
Привет и от мен не се видях в началната страничка 25.10 от Нови Искър.
Там си си, не знам защо не си се видяла, защото си единствената на тази дата Grinning

Лола, щом в твоята клиника твоите лекари са ти казали Ок, стига го мисли бе жена... Grinning Виж, че едно с едно мнение няма еднакво. Не пропускай и факта, че някои хора/лекари броят седмиците различно.
Прецени си кое ще ти даде по-голямо спокойствие, Чавеева да води прегледа или да не е в края на периода. Аз лично от всичко, което прочетох тип: “Какво трябва да знаем за втора ФМ“ никъде не видях да е толкова екзистенциално важен периода. Сравнено с първата имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт