ОКТОМВРИЙСКИ мами магазините щурмуват, по-широки дрехи си купуват

• 38 822
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Буквата е Б. ММ харесва Белослава, но аз искам да ми харесва и галеният вариант, а на Белослава не ми харесва. Харесваше ми Божидара, но видях една лоша новина за бебе Божидара и сега просто свързвам името само с това.

Относно ФМ, не се притеснявай, слушай си твоя лекар. Те всички казват различно, имат си предпочитания кога да гледат. Щом са ти казали ОК, значи е ОК.
Според мен просто моят лекар няма график за по-натам и затова ми казаха така.

А за Хиполенд май ще чакам още наистина. Рано ми се вижда, още нямам нищо набелязано със сигурност.. Simple Smile

Ани, доколкото се информирах постоянно пускали акции в хиполенд и дори сега да не се възползвате, за бъдеще вероятно ще има пак изгодни неща. Simple Smile коя е буквата на  свекървата, ако не е тайна, да помагаме и ние с имена. Иначе сега като написа, че са ти казали че 22ра седмица е късно, яко се филмирах. Като записвах час, питах на регистратура, а впоследствие още двама лекари и казаха че е окей, ама...

# 646
  • София
p0lina, спокойно. Ти колко искаш да си качила? Бебетата ни в момента са по 200-300гр, те не се отразяват на нашето тегло на този етап.

# 647
Пумпалче, знам че не е драма но тъй като я записах малко на своя глава, явно до последно ще ме човърка дали преценката ми е правилна. Ани, аз уж ги слушам ама и при тях стават обърквания. На първата ФМ имаше една жена която беше в 18та седмица и гинеколога, който я следи в клиниката й записал час за втората фетална именно за 18та.оттам акушеркара пред кабинетите дето правят ФМ излиза и почва да обяснява че е прекалено рано и не вярваш че сами не са си записали часът. И бъдещият татко беше там, вдигнаха болницата на крак със скандали как се подигравали с тях и т. Та от тогава дори да ви се струва смешно, винаги си имам едно на ум. Simple Smile колкото до имената с буквата Б, много ми изникват- Бояна, Биляна, Боряна, Борислава, Божана, . Малко по нетипични-беатрис, Бистра, Бисера, Бианка и т. Н. Аз съм набелязала за момченце Борис, от вчера разбрах обаче че чакаме момиченце, та една приятелка вика, а защо да не е Бориса, обаче аз ще си го пазя в мъжкия вариант, но ако човек е отворен към по нестандартни имена, и бориса е опция Grinning

# 648
И на мен ми харесва Борис за момче. Бориса също ми харесва, но ММ не ще и да чуе, това не било име.. А останалите също са хубави имена, но просто не ме грабват. Просто не си представям моето дете да е Биляна примерно. Не знам. На мен ми харесват Моника и Лора. Лошото е, че с ММ имаме много различен вкус за нещата и не знам как ще стигнем до консенсус. Абе, да е живо и здраво бебето, има време за име. Ние не можем да решим още дали да подписваме преди раждането, изобщо в момента никакви решения не можем да вземем, много тъпо...

колкото до имената с буквата Б, много ми изникват- Бояна, Биляна, Боряна, Борислава, Божана, . Малко по нетипични-беатрис, Бистра, Бисера, Бианка и т. Н. Аз съм набелязала за момченце Борис, от вчера разбрах обаче че чакаме момиченце, та една приятелка вика, а защо да не е Бориса, обаче аз ще си го пазя в мъжкия вариант, но ако човек е отворен към по нестандартни имена, и бориса е опция Grinning

# 649
Ани, ние на есен, живот и здраве ще си имаме Моника и ми беше интересно, дали ще има и други с това име в тази група.
Иначе с името е компромис от моя страна малко, ама все някак трябва да я кръстим, а да ми седи висящ въпрос не е за мен. Два-три дни си дадохме да решим, след като ни потвърдиха пола.
Аз предпочитах Марина. Ама здраве да е.... успокоява ме това, че на Моника имаме хубаво галено.

Лола, а вие сега имате ли буквичка или ориентир за избора?

# 650
 Не държим на конкретна буква, не знам защо мъжът ми никога не подхваща въпроса за име. И аз вече искам да се ориентираме по категорично ама... Той ми вика избери ти, все едно е само мое...

# 651
Момичета, какво да ви кажа, не е лесно да кръшаваш човек май май.
Пумпалче, стискай палци да имаме две Моники на есен, защото като гледам ние чак тогава ще знаем името...
Цвети, поне те оставя да решиш, на мен ММ само ми е опозиция, не знам кое е по-зле 😀

# 652
И моят ми е опозиция, най—вече за мъжкото име. Аз му казах, че затова пък няма да е момче и наистина имахме предположение за женски пол. Скоро ще видим дали ще се потвърди 😊

# 653
  • Beyond the stars
Моята втора ФМ е другата седмица т.е. 20+4 седмица . Доколкото четох втората фетална не е толкова драматично кога точно ще се прави, за разлика от първата.  Peace

Ох , аз тъкмо се зарадвах, че е хладничко и не се поддувам и... вчера пак  Tired Тази сутрин още не бяха възвърнали съвсем нормална форма краците Laughing Пък обувките ми, вярно са на токчета, ама са супер удобни. Белтък в урина нямам, кръвното ми е под 100, за бъбреци нямам индикации, вода пия минимум 1.5л, много солено по принцип не ям толкова.
Освен да се примиря, че ще съм Шрек  Mr. Green и да си купя ниски обувки. 

# 654
Вчера бях на преглед. Имам кетони в урината, доколкото разбрах.Каза по-малко сол в салатата и повече течности.Във вторник ме праща на втори БХС. Заяви ми, че няма да чака последната дата и иска най-рано да отида-16 г.с.Сигурно се подготвя ако имам лош резултат да ме прати на амнио. Само за това ми напомняше в началото.Погледнах брошурата на МД.
http://genetika.maichindom.com/wp-content/uploads/2015/04/zaiavka_15-20_2015.pdf
Стана ми интересно, че декларираш някой генетични болести и синдроми на предишни деца, но диагнозата на първото ми дете я няма в този списък.
От линка:
Биохимичен скрининг
Цитат
Рядко, по преценка на консултанта-генетик, се налага извършване на скрининг и във втори триместър, след като вече е бил извършен такъв в първи триместър.
Малко ми е странно, но след като АГ-то е преценил така явно трябва да отида и на втори БХС.

За тези, които още не са измислили име слагам този именник:
http://stratsimir.exsisto.com/

Последна редакция: пт, 11 май 2018, 08:41 от n_alex76

# 655
Имаш право аз съм на 2ра ФМ 16.05 а тогава ще съм в 16г.с,но така ми каза д-р Михова може би някаква междинна да се застраховат,защото съм Ин Витро и на ЖК на 17.05 ох с нетърпение чакам да видя бебче и да потвърдим дали е момче до третия месец ходех всяка седмица на преглед такъв е протокола,но сега вече ми казаха че ще е стандартно както всяка бременна.

# 656
Охх, Ani Angelova 582146 и ние сме на тоя хал имаме супер различни мнения стане ли въпрос за име и ние май чак на есен ще решим. Сигурно ще е като ни изписват от болницата хахах

lola_92 и аз всеки път подхващам темата за име и аз се ядосвам, че той все едно не го интересува, а пък в същото време все не му харесват моите предложения.... мрън мрън и от мен малко Grinning

Аз пък още нямам час за 2ра ФМ и 4Д. На 21.05 съм на обичаен контролен преглед и тогава ще ми препоръчат къде в Пловдив да отида, но ми казаха, че съвсем спокойно до 2 седмици ще мога да взема час и няма да е късно за мен.
Аз по цикъл съм днес точно 17г.с , а по ехограф 16+2. На картона ми пише термин по цикъл и последния път ми дадоха една снимка с данни и размери и отдолу  пак пише седмицата, която ми е по цикъл ама иначе ми казват, че съм по малкото дни като си говорим и аз вече не знам.. Grinning

# 657
С имената и ние сме зле. По-точно мъжа ми.. Женско си имаме, даже три.. Но мъжко, каквото най-вероятно е бебето сме жив зян.. Аз харесвам доста мъжки имена, поне 7-8, но мъжа ми не удобрява нито едно за жалост. Мисля да си наложа мнението обаче и да не се съобразявам този път с него и да стане на моята. За баткото той изяви претенция да е кръстен на баща му и аз уважих желанието му, въпреки че взехме само буквата. Моите родители никога не са имали претенции за кръщаване и се надявам да не се разсърдят като номер две не е кръстено на тях. Ако пък междувременно мо хареса име с Н или Р няма да се зачудя въобще. Та съм отворена за предложения и аз Simple Smile Няколко глави, пък били те и бременни, мислят по-добре от една хихи

# 658
С моя приятел сме по същият начин, аз предлагам, а той само отхвърля предложенията. Голяма борба ще е. Веднъж обсъждахме имена и харесахме 2 женски, 1 мъжко и от тогава той само тези имена харесва, и не иска да чуе за други.
Мен ме тревожи нещо, в 16та седмица съм, но нямам почти никакъв корем, след първата ФМ знаете има по голяма пауза между прегледите и сега нямам търпение  да дойде понеделник, за да вида бебето.
Не забелязвам корема да е пораснал от предния преглед, който беше преди 3 седмици. Вие имате ли тумбачета вече?

# 659
За корем зависи от много неща. Може би първо е брои бременности. Моята е трета подред като имам 1 детенце на 6 и Мин година бременноста ми приключи в 16 седмица. Скоро лежах с едно момиче в болницата и тя се беше притеснила че няма никакво коремче,но АГ било и отговорило същото така,че не се притеснявай. 😉

Общи условия

Активация на акаунт