Юлски бебчета 2026г.

• 11 246
  • 359
  •   1
Отговори
Виждам, че няма актуална тема, за това си позволих да направя. Заповядайте бъдещи юлски мами, да споделяме трепети и вълнения, около бременността и появата на малките човечета!

# 1
Ами да започваме лека полека да обсъждаме Simple Smile Минахтеи първи преглед, какви добавки и лекарства пиете... Споделяйте! Simple Smile

# 2
Запис с термин 22 юли.
Буквално днес ми беше първи преглед, засега е ОК.

Аз съм след инвитро и имам чувството че буквално през 3 часа се занимавам с лекарства - за щитовидната (с Хашимото съм), естрофем, 2 вида прогестерон, фраксипарин, мултивитамин и отделно вит Д, ама какво да се прави.

# 3
Здравейте, аз съм за началото на юли, но още не е много ясно, имам плоден сак, чхг е в небесата, но реално не се вижда нищо все още. Имам предишна бременност 2020, успешна, там беше същото положението, така че си чакам да се покаже и тая надежда че всичко ще е наред.
Иначе съм с хашимото, и тромбофилия.

# 4
Аз съм някъде за края на юли. На фраксичарин съм от началото. Отделно съм и с Хашимото, което се беше побъркало и в момента нищо не пия.
На преглед съм чак началото на деквмври и ми се струва, че времето не минава!
Имате ли неразположения? Как се чувствате?

# 5
Здравейте, вчера бях на преглед, но видяхме само плодно сакче. Имаме час за декември месец вече се надявам да видим и чуем сърчицето. Нямам търпение да дойде другия преглед е вече да чуем и видим промяната. В приложение дава че на 15.07.2026 е термина, но да видим, мисля че съм била с нъсна овулация, защото снимката която имаме е само на плодно сакче. Имам болезнени зърна и доста се уголемиха гърдите, сега от днес не ме болят толкова зърната. Напрежение леко ниско долу опъване все едно конци. Доста често ми се доспива по средата на деня и се чувствам уморена. Ту имам апетит ту нямам. И толкова често уринирам, че направо нощем ставам по три пъти.  За сега е това. Силно се надявам да остана тук до края.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 16:47 от Vivvia

# 6
Аз съм за първата половина на юли. Видях днес ембрионче и пулсче, но изостава и пулсът още е слаб. Уж нямало проблем в изоставането, все още не съм напълно спокойна, но и се радвам малко Simple Smile. Пуснала съм изследвания за тромбофилия, надявам се на този етап да не е късно, ако се окаже, че имам.

Иначе откъм нарезположения имам гадене, умора, болезнени гърди и не ми се ядат специфични неща. Въобще пълен комплект, дано е добър знак.

Надявам се всичко да е наред и да остана в темата.

# 7
Здравейте, аз съм в 7г.с. с термин 13 юли. С Хашимото и пия високи дози л-тироксин (100мг),  защото още с теста за бременност ТСХ скочи рязко. Основно следя фт4 сега редовно, защото ендокринолога каза, че това е по-важното в момента, защото показва какво стига до плода. ТСХ е 2.16 Mui/l, ФТ4 18.9 pmol/l

Иначе и аз, както писа чушчица по-горе, днес си направих генетичен тест за тромбофилия пълен пакет и чакам резултати. Нямам показания, но от хипохондричност и предпазливост, и гинеколога каза, че не е излишно.

Пия Pregancare Max, Vitamin D и фолиева киселина общо стават 800мг.

Имам придърпване и болезнени гърди, умора, но за щастие не ми се гади и повръща изобщо, което беше и при предната бременност.

Успех на всички момичета! 🍀

# 8
Доста хора сме с Хашимото.
На вас колко често ви казаха да се следи ТСХ?

Моята ендокриноложка ме сметна 5гс, а съм била реално 4та (бях пуснала ТСХ заедно с ЧХГ и като излезе близо 5, си записах първия възможен час) и ми каза да отида пак в 10та. Аз си го изместих наум да е в реална 9та.

Знам, че промяната на дозата отнема известно време (от 2х75 + 5х100 качихме на 112.5 всеки ден), докато даде ефект, но 4гс са си месец, а нали ужким в началото е най-важно да се следи "по-често".

Иначе фт4 ми беше 17.8, което май е ОК.

# 9
Доста хора сме с Хашимото.
На вас колко често ви казаха да се следи ТСХ?

Моята ендокриноложка ме сметна 5гс, а съм била реално 4та (бях пуснала ТСХ заедно с ЧХГ и като излезе близо 5, си записах първия възможен час) и ми каза да отида пак в 10та. Аз си го изместих наум да е в реална 9та.

Знам, че промяната на дозата отнема известно време (от 2х75 + 5х100 качихме на 112.5 всеки ден), докато даде ефект, но 4гс са си месец, а нали ужким в началото е най-важно да се следи "по-често".

Иначе фт4 ми беше 17.8, което май е ОК.

Да, ФТ4 изглежда добре при теб, но точно в първите седмици може да падне, ако дозата не е оптимална. На мен ми каза да го меря на 2 седмици, за да не излезе рязко извън граници - нагоре или надолу. Но аз на своя глава го меря всяка седмица, защото съм паника Simple Smile и тъй като фт4 тръгна да пада в 5г.с. вдихнахме дозата от 75 на 100.
Моята лекарка каза, че е по-добре да сбъркаме с висока доза отколкото с ниска. Но аз ходя при една млада ендокриноложка д-р Йочал, и в Healee си пиша с нея. Тя следва консервативните принципи на Начев с по-високи дози, но Начев не мога пак да си го причиня пак след като при предната бременност ми каза “Ама как сте забременяла с ТСХ 3.2, мале мале, вие знаете ли какво може да му причините….ама то детето си е ваше” пък детето на 5 г пише и чете и нищо му няма Simple Smile

# 10
Здравейте, включвам се и аз. Втора бременност. Имам момченце на 4 г. Предполагаем термин 5 юли. Тази седмица ми беше леко стресова имах зацапвания, но мисля че вече всичко е под контрол, пия дуфастон и но шпа. Бях на преглед и лекаря ме успокои.

# 11
Здравейте ,след пети трансфер съм и най-накрая бременна . Още не смея да се зарадвам … Термин около 21 юли . Понеже по групите за ин витро е по трудно да получа отговор ,бихте ли ми казали ,дали е нормално все още да имам лек дискомфорт ,като менструален ,ниско долу в корема . Видяхме сакче и жълтъчно мехурче преди 6-7 дни .Казаха,че всичко е наред ,но след толкова опити ,всяко малко нещо ме притеснява и този дискомфорт не ми дава мира

# 12
PattyK, нормален е този дискомфорт. Придърпвания, приболявания. Важното е да не е силна болката.

# 13
Благодаря ,не е силна болка ,но е постоянна . Средата на седмицата съм на преглед да чуем сърчицето и ще питам отново доктора. Мислих си ,че с двете чертички притесненията свършват ,но явно не е така 😁 

PattyK, нормален е този дискомфорт. Придърпвания, приболявания. Важното е да не е силна болката.

# 14
Явно така ще е от тук нататък, като има симптоми - притеснения, като няма - пак притеснения.

Аз само заспивам пред телевизора, иначе се чувствам съвсем нормално.

Общи условия

Активация на акаунт