Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 11 368
  • 462
  •   7
Отговори
Здравейте, бъдещи мами с термин април 2026!

Линк към тема 2 https://m.bg-mamma.com/?topic=1821736

Списък с термините на участничките:

Wall3000 - 03.04.2026 💙
BeeLover - 07.04.2026
Lina1 - 07.04.2026 🩷
ViAvi - 07.04.2026 🩷
daliqlove - 08.04.2026 🩷
MonikaMM – 08.04.2026 💙
Natashinka - 09.04.2026 💙
Roni456 – 12.04.2026 💙
П050505 - 12.04.2026 🩷
Lucky16 - 12.04.2026 🩷
Coasterka92 - 13.04.2026 🩷
Pandora1  - 14.04.2026 🩷
ВаНиЛа – 15.04.2026
Prouzi - 16.04.2026
Kniko - 19.04.2026
n_ilieva8 - 19.04.2026 🩷
belle21 - 21.04.2026
Babyboo – 24.04.2026 💙
Maeve – 24.04.2026
Tracck - 24.04.2026 💙
paranoir - 24.04.2026 💙
Dennymira88 - 24.04.2026 💙
thistime - 24.04.2026 🩷
_Мама_ - 25.04.2026 💙
Морска звезда – 25.04.2026 🩷
Еми Simple Smile - 26.04.2026 💙
yana.i - 28.04.2026 💙
Unserwahnsin – 30.04.2026 🩷
Beshko07 - 01.05.2026 🩷
iva.93 💙
LadyGi 🩷
liquor 🩷
darbie9596 💙

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 09:38 от MonikaMM

# 1
  • Melmak
Моника, благодаря за новата тема! Надявам се да я напълним с полезна информация и добри новини за всички бебенца!

Моника, не се сърдя, абсолютно няма причина за това. Единствено ако нови мами се добавят или някои от вече вписаните кажат пола, ще трябва да редактираш началния пост с тази информация, защото само ти ще можеш.

# 2
Благодарим за новата тема 🧡 Моите якета също са от широките и за сега си ми стават, имам си коремче аз, но понеже си слагам връхни дрехи и още странични хора не могат да кажат, че отдолу се крие нещо 🤭 иначе и аз доста по-отчетливо си усещам бебето, даже и без да си слагам ръката на корема, вече съм в 19 седмица. Доста се събрахме за 24ти, много яко 😎🥰

# 3
  • Ботевград
Хайде запис и от мен.
За сега с якетата съм добре. Имам 2..3 които са доста широки и няма да купувам най-вероятно.
Другата седмица съм на преглед по ЖК. След това кръв за антителата в Майчин Дом.. След това 2ра фетална при Чавееева и празниците дойдоха 🤯😅

# 4
Благодаря на Пандора и Моника за темите! Наистина са полезни, а комуникацията приятна 💕

Аз имам няколко по-широки връхни дрехи - яке и сако, с които май ще избутам зимата. Ако вече не мога да закопчая дадено горнище, слагам дебел и дълъг шал отпред, ако времето не е много студено. Гледам разни якета, които имат за корема допълнително парче плат м/у ципа, а после става за бебеносене. Но на този етап май ще ги пропусна, защото гледам да не взимам излишни неща и да влизам в преразход. Обаче изглеждат доста удобни.
Говоря за подобни модели:
https://koalababy.bg/suitchar-za-bebenosene-asimetrichno-gornish … lennylamb-bezhovo

# 5
Аз май бях писала в предишната тема, че си намерих едно много яко палто във втората употреба.

Днес ходих да давам кръв и урина за "обикновени" изследвания (всичко е наред) и за антитела, но за жалост не вземали в петък за антитела, защото се изпраща в София. И сега трябва да се връщам в понеделник. А във вторник имам втора ФМ.
Нещо обаче леко съм понастинала. Гласът ми изчезна и пия сироп за кашлица.

На фетала ехокардиография не съм ходила никога с предните две бременности. Ще попитам АГ какво мисли по въпроса другата седмица.

Благодарим за новата тема! 🪷

# 6
Какво е това изследване за антитела? Почти съм убедена, че нито предната, нито тази бременност са ми правили.

# 7
Какво е това изследване за антитела? Почти съм убедена, че нито предната, нито тази бременност са ми правили.

Изследване за антитела е необходимо само ако си с отрицателен резус фактор на кръвната група. Правят се и се следят нивата на антитела. Поставя се анти-д гама глобулин след раждането за предотвратяване на появата им при следваща бременност. Работила съм в кръвна банка, но мисля, че жена която е минала през това би обяснила по-добре от мен.

Изследването е важно. Давам за пример майка ми, която е с отрицателен резус фактор. През 1999г. ме ражда, като от кръвтата банка казват че бебето е със същата кръвна група като нейната (тоест аз съм отрицателна също) и няма нужда от поставянета на анти-д гама глобулин (до 6тия месец на бебета могат да не проявят резус фактора си). При втора бременност тя също не е следила това нещо и следящия АГ не е споменавал за такова изследване и 2006г. ражда сестра ми, която слава богу е отрицателна. Аз разбирам, че всъщност съм положителен резус фактор преди няколко години, когато започвам работа в кръвна банка. И така, добре че сестра ми при втората бременност е била отрицателна и затова майка ми не е направила имунен отговор срещу плода.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 22:38 от MonikaMM

# 8
Мони, мерси за новата тема! Днес най-накрая бях на преглед и след цял месец пак видяхме нашата бебка. Този път обаче си тръгнахме без снимка, защото беше легнала в такава кофти поза, че лекарката просто нямаше как да хване хубав кадър. Но важното е, че всичко е наред.

И за разлика от миналия път, днес беше супер активна – крачето ѝ просто не спираше 😁 Мисля, че това обяснява защо, въпреки че съм още в 18-та седмица, с предна плацента и първа бременност, усещам движенията ѝ толкова често и много ясно

# 9
  • Melmak
Повечето снимки на бебето ми са много зле… 😆😆😆 нещо все се мърда, едвам я хващат.
Надявам се поне на втората фетална да имаме читава снимка.

Иначе усещам бебето всеки ден все по-силно и по-силно.

# 10
Момичета, мина и моята втора фетална морфология.
Добавете още едно розово сърчице в първия пост 🌸🩷
Ще си имаме още едно момиченце, априлче. Ще се побъркаме вкъщи с две женски овенчета хаха. Поне вече сме минали през този път.
Много съм щастлива, всичко й е наред, здравичка е и шава много.
Вече мога да почна да гледам смело за колички и други покупки 😆

# 11
Аз все още не усещам бебето в 18гс. На първата морфология ме предупредиха, че съм с предна плацента и да очаквам да го усетя към 20гс, но все пак малко се притеснявам.

Има ли дами, които се готвят да раждат в Майчин дом. Аз съм се насочила към Токуда, но бих чула мнения и за Майчин дом.

# 12
Моят лекар не дава снимки, но за сметка на това има много голям екран закачен пред пациента и всеки път ме гледа И на 4Д. Та аз си снимам с телефона, правя си клипчета, каквото искам. Иначе от “хартиените” снимки нямам нито една 🥴 Успявам да си снимам и екрана с всички изчисления и размери от всеки преглед

# 13
Здравейте, бременна съм във 22 г.с. с момченце💙. Искам да ви попитам вашите бебчета ритат ли в различни посоки? При мен всеки ден е на различно място, понякога слабо, а понякога имам чувството, че иска да излезне особено, когато рита надолу шийката (или поне предполагам, че рита там). Доста е странно чувството и отскоро го усещам толкова силно, тъй като съм и с предна плацента. Лека бременност на всички!

# 14
Здравейте, бременна съм във 22 г.с. с момченце💙. Искам да ви попитам вашите бебчета ритат ли в различни посоки? При мен всеки ден е на различно място, понякога слабо, а понякога имам чувството, че иска да излезне особено, когато рита надолу шийката (или поне предполагам, че рита там). Доста е странно чувството и отскоро го усещам толкова силно, тъй като съм и с предна плацента. Лека бременност на всички!
И при мен е така. Аз също съм с предна плацента,в 21 г.с. Рита всеки път на различно място,но в слабините го усещам доста силно. Има часове в които чак се притеснявам къде е ,защото не рита,но после се започва като на футболен мач.
Миналата седмица не бях го усещала цял ден и реших да хапна сладко и то вечерта.. груба грешка 😁 2 часа после не ме остави да спя,но пък бях спокойна,че всичко е наред.
Сега имат повече място и поле за изява и се ширят. 😄

Лека бременост ❤️

Общи условия

Активация на акаунт