Априлски бебета 2026 ❤️ (Тема 3)

• 16 857
  • 753
  •   1
Отговори
# 750
  • Melmak
Ако сте ок мога да пусна тема?

Бях при личната, даде направление за очен. Каза, че не може да ми откаже да запише бебето при нея, въпреки че има много пациенти. Разбрахме се 20-30 дни преди да родя да се чуем, да дойда да обясни какво-що за бебето.

Аз днес имах някаква слабост, едно замаяно ми беше. Обаче нямах батерия на апарата за кръвно. Взех батерии.. 100/60 кафета съм пила, хранила съм се. Това кръвно ще ме съсипе.

# 751
Радвам се, че има дами, които не пият по 100 неща. Хич да не го мислят, значи всичко при тях  е наред.
Аз пия хормони за Хашимотото, метилирана фолиева, вит. Д, вит. Б12, желязо и магнезии. През няколко часа все нещо имам за пиене :Д Но поне изследванията са добре и се вижда ефекта.
За парите наскоро мрънках на ММ и той ми каза да не го мисля, но нямя как да отрека, че разходите само по бременност и раждане са много.
Предната бременност бях изцяло по ЗК, с изключение на една ФМ в 20г.с., дори родих по каса, без да плащам. Хайде ЖК бяха ок и така минималистични, защото бях на 22. Но раждането беше класика за държавна болница.
Отношение, условия, едни протоколи от преди 20 години, тоалети, клизма, попълване на документи с контракции, едно бързане да родя, окситоцин, без достъп до тоалетна след влизане в предродилна, не охкай, прегледи за разкритие през 5 мин....въобще пълна програма.
Преди да ме види докторът чух да пита сестрата дали не съм от малцинствата, но аз му обясних, че просто съм бедна студентка 🤣 Добре, че отидох със седем-осем см разкритие, че бебето беше голямо и си гарантирах секцио. Пък то взе, че излезе и то без разкъсвания (значи може).
За капак лекар от другия екип удари едно рамо при раждането, защото бяха свободни, но не пропусна да дойде след раждането да ми иска пари под масата.......направо го изгоних и казах на сестрите, че не искам да го виждам 😅😅😅
И все пак мина и замина, без пари, по ЗК и всичко беше наред. В цялата лудница имаше и много добри и човечни специалисти. Един лекар ми направи брутална консултация за кърменето и дори ми остави контакти, ако имам въпроси. Една от сестрите ми донесе кола, защото кръвното ми падна, а нямаше нужда и причина да го прави. Та минава и по-бюджетно, но вече съм стара и искам да си спестя тези унижения, че то малко на гавра си биеше. За следващо бих си спестила това-онова, но първо да родя това 😇

# 752
Страхотен въпрос - дали не е от малцинствата. Бомба просто...
Пандора, давай! Simple Smile

# 753
  • Melmak
Влизайте направо в новата тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1850216.new#new

Няма да коментирам какво изказване.. да не си от малцинствата????

Аз имам страх от болници, не съм лежала в болница и ден. Страх ме е от манталитета на лекарите, сестрите и санитарките, които са свикнали да ти се карат, да те хокат и да се оплакват.
Като бедна студентка съм ходила с направления в МД София - гинеколози, ендокринолози.. ами гинеколога си превиши правомощията като ме опипа. Аз бях млада и глупава, тогава жалба трябваше да подам!
Ендокринологът ми изписа диане 35, което като прочетох какво е.. не го пих.
Сигурно има и добри специалисти, но отношението още го помня и не беше добро. А и самата обстановка много депресиращо ми действа.

Общи условия

Активация на акаунт