Мартчета 2026 (Тема 4)

• 628
  • 32
  •   7
Отговори
Добре дошли на всички с термин март 2026!

ОЧАКВАНИ БЕБЧЕТА:
03.03
misheto95 - първа бременност, момиче
04.03
WitherWings - първа бременност, момиче
05.03
mimi_I - 38 г, втора бременност, момче
09.03
Čherries - първа бременност, момиче
12.03
Irelia - 37г, втора бременност, момиче
18.03
gkostadinowa - 25 г, първа бременност, момиче
20.03
yonsiii1917 - втора бременност, момиче
21.03
Yasmina.B.- втора бременност, момиче
23.03
Dessis86 - втора бременност, момиче
ivelina8494 - първа бременност, момче
24.03
Seaglass - момче
nash13 - втора бременност, момиче
26.03
~Mockingbird~  - момиче
27.03
Diana_Alex - момче
Semirra - 35 г, първа бременност, момче
28.03
LadyGl - втора бременност, момиче
За добавяне към списъка и корекции- изпратете ми лично съобщение.

Полезна информация:

Калкулатор на термина
Бременност по седмици
https://bremennost.bg/bremennost-po-sedmici.html
Програма "Майчино здравеопазване" - информационна брошура
Списък със задължителни изследвания при бременност
Сайт с референтни стойности на кръвни изследвания при бременност
Кога и защо се прави фетална морфология при бременност
Диаграма на теглото по време на бременност
Гадене
Бременност и запек
Майчинство – право на ползване, продължителност, изчисляване, изплащане
Какви права имат бременните жени по Кодекса на труда?
Храни, които да избягвате по време на бременността

Стари теми:
Тема 1
Тема 2
Тема 3

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 11:03 от ~Mockingbird~

# 1
Да се включа в новата тема.
Минах преглед и тонове днес, взех си 45 дневния болничен. Госпожицата се беше скрила и не успяхме да я видим, беше в някаква изчанчена поза накриво. 2100 я измери, каза,че е малко под средното, но няма нищо притеснително. Честно казано очаквах повече,че ще е станала и сега се чудя дали е ок. В 33г.с+4 съм. Попита ме дали имам въпроси, аз честно казано нямам и ми заръча да си помисля и след 2 седмици да изкоментираме. Истината е че не знам какво да питам, то ми е прясно така да се каже.😁 Единствено се чудя този път дали ще тръгне само, но това той не може да каже. Вие какви въпроси сте си намислили при естествено раждане?

# 2
Да се включа в новата тема.
Минах преглед и тонове днес, взех си 45 дневния болничен. Госпожицата се беше скрила и не успяхме да я видим, беше в някаква изчанчена поза накриво. 2100 я измери, каза,че е малко под средното, но няма нищо притеснително. Честно казано очаквах повече,че ще е станала и сега се чудя дали е ок. В 33г.с+4 съм. Попита ме дали имам въпроси, аз честно казано нямам и ми заръча да си помисля и след 2 седмици да изкоментираме. Истината е че не знам какво да питам, то ми е прясно така да се каже.😁 Единствено се чудя този път дали ще тръгне само, но това той не може да каже. Вие какви въпроси сте си намислили при естествено раждане?
Това с меренето е много много относително, особено сега когато бебоците вече са толкова големи. При мен на прегледа вчера в 34+4 я измери 2570 гр и до него пише +-345 гр., така че представи си каква разлика може да има. Може да са го измерили 2100, а то да е 2400 примерно. Аз и не вярвам много много мойта госпожичка да е толкова, тъй като на прегледа преди 2 седмици в 32+4 беше измерена 1950 гр., което е наддаване с около 600 гр за 2 седмици, множко ми се струва. Така че на тези мерки хич не им вярвам.
Иначе аз съм раждала първото естествено, сега също съм ентусиаст за естествено, но ще видим, първото раждане започна с изтичане на водите. Изтекоха и веднага тръгнахме към болницата. Сега единствения въпрос, който ще задам на доктора е, ако този път раждането тръгне с контракции според разстоянието от болницата да ми каже горе долу на колко минути трябва да са контракциите, за да тръгнем.

# 3
И аз се записвам в новата тема.
Освен ангажиментите, които сама си поставям, сега трябва да ходя и до НОИ, защото поне в София са неоткриваеми по телефона, а има някакви неточности в сметките им, които никак не ми харесват 😀
Вижте си, ако не сте, дали прогнозното майчинство /има калкулатор в сайта/ ви е ок, защото на няколко мои приятелки има разминаване и ако не си го видиш сам..си остава така.
Постоянно правя и някакви неща, които да ми усложняват ситуацията, днес ни дойде ново спално бельо..кажете ми как съм решила да го поръчам с една калъфка, вместо с две 🙄😀

# 4
Poly12 ти как разбираш какви са сметките на НОИ, не получаваме ли на този етап по линия болничен: ?
И само спомена,пране на матраци, как ги переш, предстои ми това да свърша: ?

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 13:49 от Dodiedi

# 5
Аз съм в 37 гс. Днес ми правиха преглед за разкритие - не беше болезнено, явно доктора прекрасно си свърши работата. Бебчето го измериха 2.900кг, но АГ каза, че ппц вече не гледат на ехограф а само тонове. И да, според мен това с меренето накрая е сложно + че дори много малко изместване прави огромна разлика в измерването.
Иначе аз се боря с липса на лактобацили и анаеробен колпит от началото на бремеността. Сега пия клиндавазин за 3 дена и после минавам на пробиотици. Дано вс е окей за раждането.

# 6
Вече съм почти в 36-та седмица и днес най-накрая се наканих да изпера бебешките неща. И да подредя някакви дребошлъци също. На два пъти по половин час. Ами... изморих се зверски Grinning Сега разбирам защо някои мами казват да се прави това дори още по-рано.
Енергията ми се изпарява все повече с всеки изминал ден. Вчера се разходихме с мъжа ми за около 30 минути и накрая вървях все едно всеки момент ще раждам. Като стоя седнала за повече време започва да ме боли опашната кост. Май ще е най-добре предимно да лежа и мъ̀жо да ме глези Joy

# 7
Вече съм почти в 36-та седмица и днес най-накрая се наканих да изпера бебешките неща. И да подредя някакви дребошлъци също. На два пъти по половин час. Ами... изморих се зверски Grinning Сега разбирам защо някои мами казват да се прави това дори още по-рано.
Енергията ми се изпарява все повече с всеки изминал ден. Вчера се разходихме с мъжа ми за около 30 минути и накрая вървях все едно всеки момент ще раждам. Като стоя седнала за повече време започва да ме боли опашната кост. Май ще е най-добре предимно да лежа и мъ̀жо да ме глези Joy
Ако нямате и други деца лягай и се наслаждавай на оставащата почивка и спокойствие😅 Че живот и здраве като забременееш пак и вече имате дете, ще си викаш, ехх, да можех да си почивам като с първата бременност🤣🤣 Ето например на мен сега ми е заръчано след детска градина да има ябълков пай, та запретвам ръкави да правя пай, с първата бременност нямаше кой да ми дава задачи и само си почивах😅

# 8
Вие взели ли сте си бебешки дневници и какви? Харесват ми разни персонализирани с място за всички първи моменти, ама като видя, че са по 100-150 страници и се чудя дали ще ми се занимава да попълвам.

# 9
Poly12 ти как разбираш какви са сметките на НОИ, не получаваме ли на този етап по линия болничен: ?
И само спомена,пране на матраци, как ги переш, предстои ми това да свърша: ?
С калкулатора за прогнозно майчинство.
Матраците си изпрах сама този път, иначе съм викала и фирми.

# 10
Вие взели ли сте си бебешки дневници и какви? Харесват ми разни персонализирани с място за всички първи моменти, ама като видя, че са по 100-150 страници и се чудя дали ще ми се занимава да попълвам.
Повярвай ми, няма да ти се занимава😅 С дъщеря ми бях ентусиастка да й правя албум, бях взела такъв с 300-350 снимки, сложих около 100 и няколко снимки и ми омръзна да се занимавам и така си седи😅

# 11
Аз имам на първото дете. Не е голям и е около 20стр. Има място за първа снимка, изписването, погача, първата храна, първия сняг, на море,първата коледа и първата годинка. Много ми харесва и сега пак ще взема.

# 12
Дневникът на сина ми има попълнени няколко страници. Този на дъщеря ми си седи чисто нов. Сега подозирам, че новият човек изобщо няма да притежава такова нещо. Аз обаче като цяло по въпроса със снимките (принтирането им) не съм особено активна. За пример - преди около година извадих снимките от сватбата ни, която беше през 2018 г. Има хора, които се увличат и, ако сте от тях, вземете по-голям албум. Малките, които се продават готови, имат по страница за нещо си и повечето е безсмислен пълнеж с по една снимка. Фотокнигите ми изглеждат по-добре, но зависи от фотографа и неговите възможности. Виждала съм много хубаво оформени, както и много калпави.

# 13
Аз имам на първото дете. Не е голям и е около 20стр. Има място за първа снимка, изписването, погача, първата храна, първия сняг, на море,първата коледа и първата годинка. Много ми харесва и сега пак ще взема.
MonikaMM, А какъв е точно?

Enter Sandman, хаха аз съм същата със снимките от сватбата, само че засега само една година е минала. Фотографът даже ни е пратил готов принт и само чака да одобрим снимките, но още не съм стигнала до това да го свърша. 😁
Иначе аз изобщо не съм сантиментална и честно казано много обичам да изхвърлям неща, които не ползвам, а само събират прах. Затова се чудя какво и дали да взимам, ама като за първо дете поне няколко странички там да има да му попълня.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 16:35 от Clymene6

# 14
И аз не съм по попълването на такива дневници и съм много зле с ваденето на снимки. Имаме купени рамки от миналата година и си седят празни, сега като се роди малкото вече ще трябва да извадя снимки и да наредя, поне ще сме четиримата. Може и с Канва да се направят някакви колажи, да се принтират на качествена фотохартия и да се рамкират.

Общи условия

Активация на акаунт