От фермата до празничната маса: Великден с “Алфатар”

• 8 221
  • 444
  •   1
Отговори
Пролетта се прокрадва тихо – с първите топли слънчеви лъчи, със свежестта на зеленината и с онова особено усещане за ново начало, което носи Великден. Това е времето, когато домът ни ухае на прясно изпечен козунак, трапезата събира най-близките ни хора, а храната се превръща в нещо повече от ежедневие – тя е споделена радост, жива традиция и израз на грижа.

Именно в тези празнични дни обръщаме поглед към истинските вкусове – чисти, познати и създадени с внимание. Млечните продукти на "Алфатар“ носят точно това усещане – за автентичност, качество и близост до природата. Със затворения ни цикъл на производство – от грижата за животните до крайния продукт – всяка хапка е гаранция за естествен произход и пълноценен състав.

Краве сирене „Алфатар“
Бялото саламурено сирене „Алфатар“ впечатлява с богат млечен вкус, деликатна киселинност и приятна масленост. Съхранено в собствената си саламура, то запазва свежестта си и е идеално за пролетни салати, вкусни баници и ароматни печива.

Кисело мляко „Алфатар“
Истинското кисело мляко е в сърцето на българската кухня. То е перфектната основа за свежи сосове, домашни десерти или като лек и здравословен завършек на празничното меню.

Кашкавал от краве мляко „Алфатар“
Кашкавалът „Алфатар“ е класически тип „Витоша“ с плътен млечен вкус, постигнат чрез 45-дневно зреене. Идеален за запичане, паниране или като вкусно допълнение към празнични предястия.

Заквасена сметана „Алфатар“
С нежния си вкус и кадифена текстура, заквасената сметана „Алфатар“ е истинско удоволствие и отличен избор за сосове, супи, разядки и десерти.

Когато на масата има качествена храна, празникът се усеща по-сърдечно и истински.
С продуктите на “Алфатар” всяка хапка носи топлина, традиция и споделена радост.

Включете се в играта и спечелете!
Кой вкус разказва най-много за вашата семейна великденска традиция – и защо точно той ви връща към спомените, които пазите най-скъпо?

На 8 април трима от вас ще спечелят селекция продукти "Алфатар".
Запознайте се с Общите условия на играта.

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 11:08 от Жaклин

# 1
Този на козунак, кисело мляко и яйце - неизменната закуска на всеки Великден още от детските ми години.

# 2
Козунакът, разбира се. С майка ми месихме по няколко всяка година. Тя имаше страхотни умения, винаги й се получаваха.

# 3
Яйца, кисело мляко и козунак. Още от съвсем малка имам спомени за това как се боядисват кори с яйца, защото бяхме голяма фамилия. Раздавахме на приятели, делихме из къщите на роднини и пак оставаха много. Ядяхме боядисани яйца по 1 месец. Най-милият ми спомен от този празник е как сме заедно, емоцията и радостта която споделяхме, различните техники за боядисване, които пробвахме... сега имам свое дете и нямам търпение точно тази емоция и тръпка от празника да му предам и да споделяме заедно занапред. Козунаците и киселото мляко вече не чакат до неделя, но в детството ми си беше класика за първи път да се яде козунак на връх Великден!

# 4
Киселото мляко е вкусът, който винаги е присъствал на нашата семейна трапеза. Толкова е универсално, че може да присъства във всяка част от менюто - от салата до десерта Simple Smile

# 5
Вкусът на топли, току що изпечени домашни козунаци, разбира се, с прясно или кисело мляко. Връща ме към детството ми, защото вече не печем козунаци, но вкусът и ароматът не могат да бъдат забравени.

# 6
Кой вкус разказва най-много за вашата семейна великденска традиция – и защо точно той ви връща към спомените, които пазите най-скъпо?
Домашни Великденски сладки защото ги правехме с моята вече покойна баба. Любим и скъп спомен от детството ми!

# 7
Вкусът и аромата на прясно изпечения домашен козунак остава в спомените ми за цял живот. Освен това на Великденската ни трапеза винаги имаше баница с домашно сирене и овче кисело мляко. Родителите ми, баба и дядо имаха няколко овце - скъпи спомени, които носят много топлина Heart

# 8
  • Пловдив
Аромат на курабийки. Изпичахме по много тави, а баба ги държеше в един леген. Blush
Бяха най-вкусни, когато леко се втвърдят, с кисело мляко или айран.

# 9
Ароматът на козунак. И майка ми и баба ми месеха и печаха домашен козунак и домовете ухаеха на празник.

# 10
  • при късмета
Козунак с айрян. И до днес обичам

# 11
  • гр. Кюстендил

- Вкуса на домашното кисело мляко, което баба правеше, заедно с вкуса на топлия ароматен домашен козунак... няма по-вкусна комбинация от тази на Великден! Надявам се поне малко да я предам на детето си, успявам да си правя домашно мляко, вкъщи много го хапваме и сега остава да забъркам един вкусен козунак на конци и да се насладим на празника!

# 12
Козунак, яйца и айрянче.

# 13
Вкусът и аромата на прясно изпечения домашен козунак остава в спомените ми за цял живот.

# 14
  • моята мила родна страна
Козунак, кисело мляко и яйце - неизменната закуска на всеки Великден още от детските ми години.

Общи условия

Активация на акаунт