Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шумоизолация на апартамент

 • 22 174
 • 185
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 99
Здравейте. Може ли да споделите за корковата изолация повече? Колко  см са ок? Може ли да се лепят директно върху гипсокартон? Как се поддържа- не задържа ли много прах в порите?

# 46
 • Мнения: 8 157
Лепят се с хелметексово лепило тези плоскости върху сравнително равна повърхност. Върху неравна тухлена стена няма да е лесно да се залепят. Идеята им е не да са крайно видимо покритие, а да се използват под шпакловка/гипскартон.
За дебелината и съответната шумоизолация си имат таблица на производителя в магазина, ако можеш да се ориентираш в техническите данни. Колкото по-дебела, толкова по-добре. По принцип тези листове черен корк са за топлоизолация най-вече, но и шумоизолират до известна степен. Аз сложих 2 см. от едната страна на лека преградна стена от фазер. Като временно решение. Има известен шумоизолиращ ефект.
По принцип имат специални плоскости за шумоизолация от корк и кокос, като коркът е на пирамидки като кори за яйца. Но са скъпи тези плоскости и са дебели. Предназначени са по-скоро за професионална употреба - звукозаписни студия, мултимедийни зали и т.н. При тях двата материала, дебелината и формата на пирамидки водят до шумоизолиращия ефект.

# 47
 • Мнения: 157
Здравейте,
И вкъщи имаме проблем с външните шумове на столичен булевард. Сграфата е стара тухла с високи тавани и дебели стени. Съседи не чувам никога в никакъв случай. Но коли, мотори и сирени на линейки - да. Дограмата е поставена от предишния собственик, пвц е, но не знам колко камерна. Искаме обаче да я сменим с нова, която да е с максимален ефект на шумоизолиране. Детската стая е една от стаите, която глефа към булеварда. Там освен дограма мислим да сложим ролетна щора. Може ли препоръки за вид и марка може би или магазин, от който сте доволни, за тези две неща - дограма и външна ролетна щора, с доказан резултат в шумоизолацията.

# 48
 • Мнения: 31 250
Основният изолираш ефект ( и от шум, и от топлина) идва от стъклопакета, не от дограмата. Търсете оферта с троен стъклопакет. А ако освен това сложите и външни ролетни щори никакъв шум няма да прониква.

# 49
 • Мнения: 8 157
По телевизията гледам американци да си слагат шумоизолиращи стъкла.
Тук по сайтовете не съм проучвала сериозно, но поне на пръв поглед не съм виждала да предлагат такива, поне не е масово. Сигурно е възможно, но едва ли ще е евтино.

С външни щори сигурно ще постигнеш повече тишина, но това е само на затворен прозорец.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 06:32 от man_darin_ka

# 50
 • Мнения: 157
На втори етаж сме и частта към булеварда има външна изолация, а едната стая и вътрешна, но правена от предишния собственик. Иначе една от стаите е с тераса и мислим вариант за остъкляване + смяна на дограмата и ролетка. При ролетката ме притеснява че все пак се ползва само нощем, не мога денем да затворя щората и да не видим слънце. Затова търся комбиниран вариант и с дограма. Много съм боса по темата, благодаря за отговорите.

# 51
 • Мнения: 31 250
Именно за нощта ти трябва още малко изолация. Денем обичайният шум поглъща лекия външен шум, минал през тройния стъклопакет. Но нощем, когато всичко е  тихо, той почва да се усеща. И тогава се спуска щората за спокоен сън.

# 52
 • Мнения: 157
Благодаря, явно ще се спрем на троен стъклопакет и ролетна щора.

# 53
 • Мнения: 8 152
Ами аз имам външна щора, алуминиева, и не бих казала, че има кой знае ефект откъм проникването на шум. Бих разчитала повече на качествения стъклопакет.

# 54
 • Мнения: 8 157
Само 2 идеи още
За стъклопакета - питайте за шумоизолиращо стъкло, сигурно е скъпо, но евентуално поне едното да е такова.
За ролетната щора - нямам такива щори, но съм чела покрай избора на дограма. Може би други момичета с щори могат да се включат също. Питайте за пълнежа на щората, той на практика ще изолира допълнително. И още нещо - аз обичам да ми е светло и ме дразни това, че касетката на ролетните щори, това в което се прибира, на практика смалява светлия отвор на прозореца като гледам с едни поне 20 см. Дали има вариант да е над прозоречния отвор, без да влошава трайността й - да не вали и да се мокри вътре имам предвид.

# 55
 • Мнения: 35 358
Ние сме с външни алуминиеви ролетни щори. Такива щори нямат пълнеж, Кайсия. Ти, какво точно имаш в предвив? Та, все още се чува шум от улицата (особено рано сутрин, когато минава камион за събиране на отпадъците, тогава трясъците са ужасни), ползваме и блекаут завеси, които уж също притъпяват шумовете..... Е, бих искала още малко тишина, но .....

# 56
 • Мнения: 8 157
Не съм кайсийка, мандаринка съм Laughing, но няма значение.
Аз писах, че не съм сигурна и да се включат по-запознати. Бях чела преди много години, че ПВЦ ролетните щори вътре в ламелите имат пълнеж от ПУ-пяна или нещо такова. Но не съм 100% сигурна, пак подчертавам, може да съм забравила нещо или да не съм разбрала.

# 57
 • Мнения: 157
Като бях дете имахме външни щори, но не знам какъв вид точно и помня че като се пуснат изцяло и се затворят дупчиците им нито светлина влизаше, а май и шумът беше притъпен. Не съм ходила сега в магазини, които ги предлагат, за да ми разяснят видовете.

# 58
 • Мнения: 31 250
Ние сме с външни алуминиеви ролетни щори. Такива щори нямат пълнеж, Кайсия. Ти, какво точно имаш в предвив? Та, все още се чува шум от улицата (особено рано сутрин, когато минава камион за събиране на отпадъците, тогава трясъците са ужасни), ползваме и блекаут завеси, които уж също притъпяват шумовете..... Е, бих искала още малко тишина, но .....

Може би нямате добри щори? Алуминиевите ламели със сигурност имат пълнеж от изолационна пяна - виж снимката. Освен това трябва да са плътно спуснати. Но ако разчиташ на ролетните щори напълно да спрат шум от ниско летящ самолет или от изпразването на контейнера за стъкло...няма такива щори Simple Smile

# 59
 • Мнения: 8 152
Външните ПВЦ щори са с кухи ламели, алуминиевите имат пълнеж. Моите са с пълнеж, но още в магазина ми казаха за шумоизолация да не очаквам чудеса.. Не че не помагат, просто не са супер ефективни.

Общи условия

Активация на акаунт