СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 135
  • 686
  •   1
Отговори
# 135
Чета ви и нищо не разбирам от техническата част на подготовката за матуритет.
Не сме имали родителска среща. Трябва ли да ни направят?
Има ли задължителна матура по английски тази година?
Заяление за проверка на способностите документа за явяване на матура по БЕЛ и математика ли е?

Това може да ви е полезно, мисля че няма промяна от миналата година: https://pravatami.bg/22196

# 136
      В темата пишат малко майки от Варна, но да кажа, че бях на изложението на училищата. ІЕГ и МГ нямаха представители, то ясно, че не се нуждаят от реклама. Но от всяко едно училище децата ми направиха хубаво впечатление. Ясно, че ще изберат най-будните, но е хубаво, че навсякъде има умни деца, с добър изказ , които говорят с обич за училището си.

Направи ми впечатление, че във всички училища се изучава втори чужд език, не зная защо съм пропуснала тази инф. Насъбрах брошури- да ги гледа, който трябва .

# 137
Чета ви и нищо не разбирам от техническата част на подготовката за матуритет.
Не сме имали родителска среща. Трябва ли да ни направят? - Не е задължително, но обикновено в повечето училища провеждат.
Има ли задължителна матура по английски тази година? - Не.
Заяление за проверка на способностите документа за явяване на матура по БЕЛ и математика ли е? - Не. Проверка на способностите е  - изобразително изкуство, музика или ФВС.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 19:31 от Анонимен

# 138
    [listНа мен не ми стана ясно при записване децата трябва ли да присъстват.[/list]

# 139
      [listНа мен не ми стана ясно при записване децата трябва ли да присъстват.[/list]
      Не е небходимо присъствието на детето при подаване на заявлението  и при записване-това ми отговориха на инф.тел.на РИО София.

# 140
      Онлайн подаване на заявление ще има.
      Това става ясно от съобщение на сайта на РУО - София-регион.

Сайтът, на който родителите могат да подават онлайн заявление за кандидатстване на децата след 7 клас ще бъде активен в момента, в който учениците започнат да получават служебните си бележки с резултатите от изпитите (НВО). Адресите са : priem.mon.bg  и  7klas.mon.bg, като и двата сайта ще работят едновременно и ще достъпват една и съща система, което означава, че независимо през кой сайт родителите подадат заявлението, то ще бъде прието. Начинът на кандидатстване ще бъде като миналата година.

Подобно съобщение има и на страницата на РУО - Бургас.

# 141
      • Sofia
      Днес синът ми беше на последния си пробен по БЕЛ в "Междучасие". Според него преразказът е бил с труден текст. До него е стояла девойка, която си е намерила откъса на телефона в интернет и е преписвала през цялото време. Наложи се да му обяснявам колко безсмислено е това:) на пробен!!! Растат децата, ще трябва да вземат решения и оценяват, кое си струва и кое не! Не е лесно:) - особено за нас родителите, които трябва да ги научим...

# 142
      • София
      Божкеееее! Преписвало на пробен?! Е, не, не .... Joy

# 143
      На мен не ми е странно.Има родители, които изпадат в истерия при резултат, който не им харесва и следват неприятности за децата.Не всяко дете има амбиция за висок успех, често това е родителска амбиция и детето търси изход да избегне разправии.На самия изпит родителят ще е пред свършен факт, но за детето по- добре едно " конско",  отколкото многокранно, през годината.

# 144
      Като споменахте преписване.
      Едно време като че ли в гимназията се усвояваше това изкуство.
      Сега започнаха от 6 клас, следващите поколения предполагам и по-рано предвид технологиите.
      Масово се заучават отговори на тестове ... Един като ги има, се скупчват около него да ги запомнят. Моето ми казва, че не може така да учи отговори. Та се "мъчи".
      Не се изненадвам за пробния. Не мисля, че само родителят с амбициите е причината. Децата намират начин как да се "справят" в живота. Може на някои и родител да им е казал, ако може да препише - да преписва.

# 145
      • София
      И моите девойки бяха на пробен в Междучасие. Споделят мнението, че прераказът е бил труден. При тях, пък квесторът е отговарял на въпроси по преразказа. Едната беше много ядосана, защото това я е разконцентрирало.
      .Даже ме кара да се оплаквам. Sad

# 146
      • София
      Девойката се изнесе на пробен по БЕЛ в Регалия. Уж съвсем сама щяла да бъде. Звъни ми от там половин час по-късно (щото съм забравила да ѝ дам квитанцията) и казва: "Аааа, то половината седми класове от нашите са тук!" .Аз сто пъти я питах защо се гласи като за сватба, вече ми е ясно.

Разказа ми текста за преразказ, който имали на пробния в училище. Ужас! Не мога дори да го цитирам. И логиката не можах да хвана. Резултатите все още ги очакваме.

След днес последни пробни ѝ останаха, един БЕЛ и един МАТ в школите, които посещава. То вече няма за кога.

# 147
      • Резерват "Северозапад"
      При нас приключиха пробните - вчера в един ден математика в СМГ и БЕЛ в Междучасие. На втория вече не е могла да се концентрира и се е поизложила - аз съм виновна, че не съобразих с датите ooooh!. От математиката е сравнително доволна, нивото пак е било много по-високо от реалните матури. 
      Хванало  ги е напрежението в техния клас, мислят за НВО-то постоянно Mr. Green, самоубеждават се, че няма да успеят да се справят на ниво Rolling Eyes. Поради тази причина е съгласна да решава задачи вкъщи вече Wink. Иначе го е ударила на любов, чати с някакво гадже почти непрекъснато....Хич не и е лесно - задачи ли да решава, момчета ли да омайва Joy Joy Joy...

# 148
      • тук-там
      Аз съм доволна от константните усилия на детето си! Цяла година труд все трябва да даде резултат! Но какъвто и да е, за мен по-важно е, че тя доброволно и отдадено се потруди!

# 149
      Привет, опитвах се да се държа досега на разстояние (сравнително) от седмокласните тревоги, но вече и мен ме тресна нервата. Включвам се да чета и да се информирам (естествено, с каквото мога и аз ще бъда полезна), че ни чакат драми с избора на училище. Втора английска вече е мираж (след 50 т. на пробен по математика от уикенда), та разглеждам варианти с балообразуващи 3 БЕЛ + 1 МАТ. А тя - нищо не харесва - това не й било симпатично, това нещо не й допадало.
      Математиката е пълна мистерия при нея - може да реши добре, може и нищо да не направи - зависи от настроение и от това как ще се справи с първите задачи. Блокира, ако нещо не й се получи от първия път и това е.
      Моля за мнения и впечатления, ако имате от: 19 СОУ, 134 СОУ, 18 СОУ, 12 СОУ.
      Успешни 20 дни до изпитите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт