СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 121
  • 686
  •   1
Отговори
# 195
Има Елин-Пелинови разкази прекрасни, на Каралийчев, да не изброявам сега.

# 196
Единственото изискване е текстът да е неизучаван.

# 197
И в  МОН ли е това изискване? горките ни деца. Някой чете ли цялата книга, отдето изряза онзи откъс "На изток от рая", защото аз не можах.

# 198
  • София
Е, това е точно като вица с бентлито, дето не ги карали много Joy Извинете Grinning

# 199
Ъъъъ? Какво значи " и в МОН" ли? Наредбите на кого са?
И защо трябва някой да прочете цялата книга, от която е взет текстът за преразказ?
Много седмокласници не четат целите произведения, които изучават, какво остава за допълнителна литература.

На сайта на РУО - Пловдив е публикувана доста подробна информация относно участието в държавния прием. Мисля, че ще интересна за всички. Бонус - училища-гнезда в област Пловдив.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 13:14 от Анонимен

# 200
  • В светлината на слънцето
Между другото дъщеря ми е супер доволна от текста за преразказа. На нея пък много й е харесал, бил интересен и би се радвала да има повече такива. Но на нея по принцип преразказът й е най-лесното в теста. Може би, защото обича да пише.

Ами едно време нямаше ли изискване текстовете да са на автори класици, тоест такива аматьори в литературата да си останат на рафтовете на книжарниците, та дори и Деян Енев.

Ееее, Деян Енев е всичко друго, но не и аматьор.

# 201
Кажете, моля, кой разказ са преразказвали на различните пробни.
На съседен клас са дали откъс от Г. Данаилов от "До Чикаго и назад 100 г.по-късно". Звучи интересно текстът.
    И да,  Д.Енев е голям съвременен майстор на късия разказ.
    И поредната неграмотна информация. https://www.marica.bg/kak-decata-da-izberat-kakvo-da-uchat-sled- … ticle-124971.html

# 202
# 203
  • Варна
Благодаря на всички, които ми дадоха информация за моя казус. Flowers Hibiscus Попрочетох и аз малко наредби и изисквания на определи училища и ми стана малко по ясно.
Моят син приключи с пробните, то и време не остана. Закотви на  изминалите пробни на 75-80 точки и по двата предмета и реши, че ще са му достатъчни за там където иска и никаква амбиция да се потруди за повече. Не знам как и какво още да говоря, че трябва да даде максимума от себе си, човека си е решил, че примерно не е нужно да пише теза за 6т., като и 4-5 стигали. Същото е и със задачите по мат от втори модул, знае ги, може ги, ама защо трябвало да ги пише всичките, като можело и по-малко. Меко казано съм бясна.

# 204
Меко казано съм бясна.

А не трябва, все пак детето вероятно има нужда да съхрани и сили за реалните изпити. Със сигурност там ще изкара повече.

# 205
  • София
И откъде тази сигурност 😕 Аз пък очаквам по-ниски резултати на матурите, заради напрежението. Все пак, колкото и да го дава куул, стресът си е стрес.

# 206
  • София

Пффхх, тия па една заповед не можаха да пуснат без грешка ! Има 2 пъти талантлив физик и няма талантлив химик ! No Mouth

# 207
  • София
Е, ти па сега, махнаджийка Joy

# 208
Да, и аз се издразних, но в прикачените файлове има програма, в която е коректно.

Дидева, благодаря за информацията!

При нас все същата, госпожицата както се беше засилила априлската ваканция, сега само пуфти и мрънка още на първата задача, на която се запъне и край, потъват и гемиите. Предлагам й да попита в училище или някоя приятелка, все има отговор на всичко, но не   е положителен. Нямало кой да й помогне, едва л някой може да я реши, няма кога да пита госпожата и т.н. Пълна апатия. А не е се е преуморила, максимално сме съкратили всичко допълнително,  не ходи на школа по математика за да е прегряла, сеща се преди контролните да реши и когато аз й се размрънкам, че въобще не сяда.
Такова нежелание за тази математика,....А може и си ги решава, но когато има настроение.

Искам да заспя и да се събудя след 2 месеца.
Тези деца не знаят какво ни костват техните колебания в настроения, нагласи и поведение.

# 209
alexova, онзи ден казвах на баща ѝ, че искам да събера хормоните в една чаша и да я излея в канала Simple Smile))
Но наши са си, ще ги търпим още 2-3 години в този им вид  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт