Париж - 14

• 75 744
  • 778
  •   1
Отговори
# 285
Не е проблем! Приятно изкарване!

# 286
Колко са големи тези момичета. Ясно е, че като майка се притеснявате, но Париж не е централна африка или близкия изток. Дъщеря ми е на 18, не веднъж сме били там, сега беше на проект сама с други младежи на нейната възраст и съдейки по снимките са обикаляли улиците посред нощ с още идно момиче и едно момче, а се е придвижвала до другото летище в 5 сутринта сама с автобус. Предполагам, че ще обикалят централните части на Париж, а не покрайнините, ако много се притесняват да избягват района на Монмартър и околностите на гарите Норд и Ест вечерно време. В другите райони не сме имали проблеми, не че там сме имали де, но има повечко, бездомни и просещи хора.
Ние ползваме airbnb за настаняване - по евтино е, може да се намери самостоятелен апартамент или стая с хазяи.
Момичетата са на 21 години, не са малки, но за първи път ще пътуват сами в чужбина. Намерили са хотел в района на операта, на голям булевард, на 300м от метостанция, ще пусна линк по-късно.
Имам въпрос относно безплатното посещение на музеи за младежи до 26г- отиват и чакат с документ за самоличност ли или как става?

# 287
  • София по рождение
Колко са големи тези момичета. Ясно е, че като майка се притеснявате, но Париж не е централна африка или близкия изток. Дъщеря ми е на 18, не веднъж сме били там, сега беше на проект сама с други младежи на нейната възраст и съдейки по снимките са обикаляли улиците посред нощ с още идно момиче и едно момче, а се е придвижвала до другото летище в 5 сутринта сама с автобус. Предполагам, че ще обикалят централните части на Париж, а не покрайнините, ако много се притесняват да избягват района на Монмартър и околностите на гарите Норд и Ест вечерно време. В другите райони не сме имали проблеми, не че там сме имали де, но има повечко, бездомни и просещи хора.
Ние ползваме airbnb за настаняване - по евтино е, може да се намери самостоятелен апартамент или стая с хазяи.
Момичетата са на 21 години, не са малки, но за първи път ще пътуват сами в чужбина. Намерили са хотел в района на операта, на голям булевард, на 300м от метостанция, ще пусна линк по-късно.
Имам въпрос относно безплатното посещение на музеи за младежи до 26г- отиват и чакат с документ за самоличност ли или как става?
В Лувъра например направо на касата за билети - показва си лк и им дават безплатен билет с който влизат музея.

# 288
  • СОФИЯ
На всякъде е така, редят си се на опашка, като им дойде редът показват л.к. дават им билет и така. На много места места може да отидат без пари. И то защото сме от европейският съюз.

# 289
Да попитам тези, които са посещавали Дисниленд:

1. С какъв транспорт пътуват от Париж до Дисниленд?
2. С закупуването на 1 билет - само 1 парк ли може да се посети или билета важи и за двата парка?
3. С карта NAvigo Decover може ли да се пътува до Дисниленд или се закупуват други билети/карти?

# 290
  • София
Desynka, до Дисни се пътува в RER A.
Билет можеш да си вземеш само за един парк, или и за двата. Което си избереш. Аз ти препоръчвам и за двата да си вземеш Simple Smile
За Навигото не знам, но няма логика да не можеш да си я ползваш. То си е градски транспорт това.

# 291
Може с Навигото!Приятно изкарване!

# 292
Как може да се влиза в Диснипарка - с раници, само с ръчни чанти; може ли да се внасят сандвичи и вода някакви?

# 293
  • София по рождение
Как може да се влиза в Диснипарка - с раници, само с ръчни чанти; може ли да се внасят сандвичи и вода някакви?
може да се внасят сандвичи и вода, може с раница

# 294
Храна и вода може, имайте предвид, че на много места има чешмички с питейна вода, от които може да си пълните шишенцата.
Селфи стиковете са забранени.

# 295
Селфи стиховете са забранени навсякъде по забележителностите във Франция! Поне аз не намерих място, където да са разрешени и това ме учуди много.

# 296
Иненадахте ме.Ние не ползвахме селфи стик, когато бяхме в Париж, защото нямахме нужда(бяхме 4-ма). Но знаци или табели има за забраната? Не ми е направило впечатление. И защо?

# 297
И аз не съм видяла никъде другаде знаци, даже за Дисни разбрах впоследствие, ние там не сме носили. Но синът ми от мерак да се пазари, купи един още на първия ден от престоя ни в Париж и го мъкна май навсякъде, с изключения на Дисни.

# 298
  • София
Здравейте,
Интересува ме дали има метро в близост до летище Бове? На гугъл картата ми показа такава опция, но сега като чета все повече си мисля, че на картата съм гледала друго летище Frowning1
Моля за помощ и ако наистина няма метро каква е най-евтината опция, за да стигнем до 10-ти район (4-ма възрастни +малко дете ще бъдем)?
Вече закупих билетите като часа на полета на връщане е 8:30ч. сутринта. Ще има ли какво да ни закара толкова рано? Май избързах със закупуването на билетите преди да съм проучила добре възможностите Sad

# 299
Метро мисля,че няма ,но има шатъли от Порт Майо за тези ранни полети и се стига навреме.Нямате основание да се притеснявате.

Общи условия

Активация на акаунт