Париж - 14

• 75 409
  • 778
  •   1
Отговори
# 330
  • София
На мен ми е любим музея на Роден, не е голям, но има красива градина и е много приятен.

# 331
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Зависи си Париж ... От много неща ... От интереси, време, което имаш, годишно време, през което си отишъл ... За кой път ходиш ... И Simple Smile къде си отседнал Simple Smile

Ходила съм до сега три пъти за по 10-тина дни (два август и един януари). Първият път - много стегната програма си направих за музеи и картини, които исках да видя. Втория и третия път - единственото, при което се връщах е още един цял ден в Лувъра (до сега съм прекарала три дни там, като са били дните, котаго е отворен до 10 вечерта, след 17 е разкошно да седнеш на пода в някоя зала и да четеш и да гледаш, когато вече тълпите са се разкарали), Музея за развитието на техниката (и пред него има статуя на Свободата Simple Smile ) и качване на Триумфалната арка, иначе съм оставила просто разходки ... разхождаш се и просто се наслаждаваш ... Последният път, август, умишлено бяхме наели апатрамент във Версай (пътувах ежедневно до Париж), но вечерите ... Ах, вечерите ... Апартамента беше с тераса опираща в градините на Версай, вечер, чантата с одеалото, карите за игра и цоп от 17 до 20, когато затварят градини там Simple Smile Спокойствие, красота и почивка Simple Smile Приказка Simple Smile

# 332
  • Русе
Това и за мен е най-безценно. В клишето "да се загубиш в Париж". Обяд в Булонския лес до езерото. Всяка част от града има своето очарование. Без бързане, бе стрес. За това ходя лятото, когато дните са дълги и имаш цялото време.

# 333
В деня на Музикалните фонтани на Версай - може ли да се закупи билет за всичко останало и да се посети без градините? Същото важи за безплатния вход до 26г - те могат ли да влязат във Версай, без да посещават градините и ако искат да посетят градините каква е цената на билета за тях?

# 334
  • гр. София
Здравей, за градините се купува отделен билет. Те са зад двореца в понеделник се почистват и са безплатни.

# 335
Това и за мен е най-безценно. В клишето "да се загубиш в Париж". Обяд в Булонския лес до езерото. Всяка част от града има своето очарование. Без бързане, бе стрес. За това ходя лятото, когато дните са дълги и имаш цялото време.
Тази пролет решихме да направим точно това. Отидохме до Булонския лес , решихме да намерим езерото, но не успяхме-близо два часа вървяхме по алеите, по указателните табели нямаше информация, а като питахме някои хора, които се движеха в обратната посока, все ни казваха да продължаваме, че е близо. Накрая се изморихме и се върнахме обратно, но в България имаме много по-красиви паркове. В Париж също-първо бяхме в Ботаническата градина, там наистина беше много релаксиращо.

# 336
  • Козлодуй
Бихте ли ме ориентирали добре ли е предварително да купя билети за Версай + градините и за Лувъра? Скъсявам ли по този начин чакането? Билетите с час ли са или не? Дъщеря ми (на 11 г.) с паспорта ли влиза?!
Благодаря предварително!

# 337
  • Плевен
Включвам се

# 338
  • Варна
Бихте ли ме ориентирали добре ли е предварително да купя билети за Версай + градините и за Лувъра? Скъсявам ли по този начин чакането? Билетите с час ли са или не? Дъщеря ми (на 11 г.) с паспорта ли влиза?!
Благодаря предварително!
За Версай си чакаш опашката независимо дали с купен предварително билет или не. А за Лувъра купих билети на място и чаках не повече от 10 минути. Повече се чака докато влезеш, заради проверките. После има каси колкото щеш.

# 339
  • София
Привет,
В началото на април ни предстои да посетим Париж.
Тъй като вече са пуснати онлайн билети за Айфеловата кула за тогава, имам дилема относно закупуването или не на билетите предварително.
Основната ми спирка да не взема е, че няма как да знам дали тогава няма да има мъгла или да вали дъжд. Другото е, че ще бъдем с малко дете, а организация под час с малко дете просто няма как да се случи.
Та питането ми е колко най-дълго сте чакали за билети за Айфеловата кула на място и има ли вариант да ни кажат, че до върха билетите са свършили примерно?

# 340
  • София по рождение
Много е дълга опашката, поне 2 часа, детето как ще издържи. По-добре си вземете он лайн.

# 341
Миналият април имахме предварително закупени билети, но като отидохме, се оказа, че точно тогава стачкуват.
На другия ден чакахме на опашка не повече от 40-50 минути. Отидохме към 18.30 и успяхме да видим и светлините на Париж.

# 342
Преди време го написах, ще го кажа и сега - билет за Айфеловата кула е разумно да се купи предварително, защото чакането е убийствено. Никак не вървят бързо опашките или поне на мен така ми се стори. Сред чакашите за билети имаше българи, с които запознахме ден преди това в Дисниленд. Когато ние се качихме, те бяха по средата на опашката. Не помня колко време прекарахме горе, но доста постояхме. На слизане пак ги видях, още не се бяха качили.
Иначе при хубаво време около самата кула в градинките е приятно и може да се редувате един да чака на опашката.

# 343
  • Пловдив
Въпрос на късмет е с опашките. Ние бях в делничен ден в 10ч сутринта без предварително купени билети и имаше не повече от 10 души.

# 344
  • София
Благодаря на всички за отговорите Flowers Tulip
Купих билети по-рано днес и сега не ми остава друго освен да се надявам на хубаво време в Париж Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт