Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 022
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ir74, честита да си! Здрава, обичана, щастлива, късметлива да си! Все още има време за едно "Наздраве"! Beers

Скоро показвала ли съм ви аспержи в бекон!? Joy  Наистина се пристрастих и ги спретвам почти през ден...

Скрит текст:
Та като казах аспержи... ММ в момента е в Испания, ходил да пазарува в lidl и ми изпрати снимка на аспержи в промоция- редовната цена е 1.29€, а на промоция е 0.99€ за 0.5 кг (съжалявам, че не можах да се справя с прехвърлянето на снимката от viber Blush). Тук на редовна цена са 6.00 лв и на промоция 3.99 лв за 0.5 кг- аз така ги купувам

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 23:56 от AnyHr

# 526
  • София
Ir74, честита да си!  bouquet

AnyHr, също съм на тема аспержи, много ги обичам, но цената на която ги купувам е връзка - 10 лв. Това е.  #Cussing out Тук не е вече, ама съвсем за живеене, страшно се дразня. По-евтино ще ми излезе, ако скоча до Серес, хем ще пия уникално кафе, хем ще ме обслужат както трябва, хем няма да ме отровят с храната, а  и са  страшно са готини, хем  ще напазарувам пресен зеленчук на половин цена.  Всеки вторник има голям пазар, от пиле мляко , както се казва.

Лингуини с аспержи и доматен сос

Салца - пикантна е и е убиец.

Маслени медени кифлички със сусам.

.

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 12:10 от marchеva14

# 527
  • Калифорния, САЩ
   Цените в България на зеленчуците са наистина убийствени. Тук през по-голяма част от годината купувам аспержи в магазин за един долар - около 500 гр. за долар. В големите вериги магазини цените са три или четири пъти по-восоки, но аз съм си изградила “стил” на пазаруване и знам кога, къде и на какви цени да пазарувам храна. Много приятелки ми звънят дори да питат от къде да купят това или онова. 😉
    Марчева, съжалявам за приема. Дано това не повлияе на младия човек и бъдещето му. Успех. 🤗

# 528
  • София
   ............. 😉
    Марчева, съжалявам за приема. Дано това не повлияе на младия човек и бъдещето му. Успех. 🤗
Скрит текст:
Благодаря! Силно разочарован е, защото силното желанието беше немската гимназия , мама и тате са от немската гимназия и затова и той това желаеше, трябваше да продължи като тях, защото в тази възраст се копира мама и тате и така е правилно. Нищо, ще бъде английската гимназия като дядо си  и това е нещо,  или както казва дядо му, " ще копира  мен".. от което  той, дядо му,  е страшно доволен, дрън-дрън.  Много е смачкан, потиснат е.  И преди споделях, че за да влезеш в немска гимназия  за България си е направо влизане в  български Харвард,.. мда.  Карай!

# 529
  • Калифорния, САЩ
Марчева

Приемете го Позитивно. Всяко зло за добро. Може би точно така е трябвало да стане и един ден да се смеете на днешната ситуация. Много ме е яд обаче като чета и слушам за такива оценки и оценяване. Но не е само там, да знаете.

# 530
  • там където има винаги вятър
На всички имали повод за празнуване през последната седмица - бъдете живи и здрави!!!
Марчева, успех на момчето! Дано се оправят нещата  Peace

От мен - оригинални италиански талиатели приготвени по нашенски  Wink

Брускети без снимка, с тия ужасно люти подправки  Sad

Дъщерята ходи до Рим миналата седмица та ги донесе и двете.

Мерак са ми да ги опитам тия аспержи  Embarassed Да взема да се престраша някой път  newsm78 ама може и да ги няма вече  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 09:36 от mama iasi

# 531
  • там където има винаги вятър
Крекери, които трябваше да извадя маааалко по рано...

А гювеча е готов за довечера, че сме на културно мероприятие

# 532
  • София
Мama iasi, имам си един лаф "Толкова е гадно, че е деликатес"... та и с аспержите така Grinning  Не е нещо без, което не можеш, но е интересно и трябва да се опитват нови неща.
През уикенда правих за гарнитура на
пържолките броколи със сос бешамел и си спретнах една млечна каша със сирене (жълтото е кардамон)

# 533
  • ВАРНА
 Питки на скара

# 534
Тук не е вече, ама съвсем за живеене, страшно се дразня. По-евтино ще ми излезе, ако скоча до Серес, хем ще пия уникално кафе, хем ще ме обслужат както трябва, хем няма да ме отровят с храната, а  и са  страшно са готини, хем  ще напазарувам пресен зеленчук на половин цена.  Всеки вторник има голям пазар, от пиле мляко , както се казва.
Там има и къде да отседнеш! Само кажи и ще те посрещнат. Не само кафе, ами и някой гръцки деликатес ще ти спретнат Smiley Smirk А за младежа - за да прилича на дядо си, ще трябва и през френската да мине ?! Wear Mortar Board И много-много "книжки" да изчете Books
Ани - и аз много обичам аспержи. Правих веднъж това лято и синковеца речИ - не ?! (обаче аз не можах нещо да ги догодя явно с бекона.... дай моля ти се подсказка, плз Thinking
mama iasi - нищо им няма на крекерите; ако не ти харесват мятай ги насам Nerd

* конкильони по рецепта на пеп4о

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 21:44 от sem22

# 535
Шоколадов сладкиш с череши

# 536
  • Калифорния, САЩ
      Печена риба филе sea bass с маслини и печени картофи.

Десерт.

И да допълня с вечерята - постен грах яхния, касапско сирене и салата с домати и вместо краставици, бланширани стебла от броколи 😏.

И ей това донесе мъжът ми след като ходи да полива двора на приятели, които са в България в момента.

И.......

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 05:40 от ir74

# 537
Шоколадов сладкиш с череши

Скрит текст:

Изглежда страхотно, може ли рецептата?

# 538
ir74 - ето тука вече ме утрепа Thinking - ".... и вместо краставици, бланширани стебла от броколи..." СТО години да бях живяла, нямаше да се сетя за това. И благодаря - от теб човек може много да научи. Правиш и показваш невероятни смесвания на продукти и всичко изглежда тоооолкова апетитно. Flowers Hibiscus

* пържено във фритюрника (с въздух) пиле

* италианска салата - зеле, морков, майонеза и кис. мляко с чесън (остана не снимана обаче)
* руло от тиквички, крема сирене и шунка

* десерт  - кайсии, праскови, ябълки

# 539
  • София
Никога не скачайте да правите нещо при първия порив, изчакайте да ви мине Simple Smile .Скапах се.

Общи условия

Активация на акаунт