Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 040
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Калифорния, САЩ
   Боб яхния с печени чушки и салата.

# 496
  • София-Младост
МоНи, отново от тесто се прави
http://gotvach.bg/n5-48404-%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B0_ … D0%B8%D1%82%D0%B8

# 497
# 498
Да почерпя - днес ние ставаме на двадесет и девет.
И по желание на рожденника - млечно сметанов крем "Орео" (филаделфия, сметана, орехи,  парченца шоколад и праскови)

# 499
Честит да ти е рожденика, Сем!
Ир, друг път съм попадала на боб с печена чушка. Кога я слагаш?

# 500
Честит празник,Сем!Да е здрав,успешен и да сбъдва мечтите си!
Тук както винаги е прекрасно и вкусно-мммм Wink.Само ще надничам,без снимки,че съм без кухня Sad всичко е по стаи и коридори...)

# 501
  • София
sem,  bouquet

Ванче, благодаря, ми че то тази торта е много лесна, трудно се реже ,начупва се, но на вкус е уникална.

Ще готвя дроб-сарма, ама по-късно.  Wink Не я обичам затова се моткам.

# 502
Sem, честит ти рожденик!  Честито и на него - жив и здрав, и късметът да не го подминава. И да му приготвиш някоя мръФчица Simple Smile Animal Bear лапа, например.

И да не се приеме като нарушение на правилата, че само дрънкам.
Днес за закуска - една бърза, богата и много лесна баница - http://batimiti.blogspot.com/2018/06/blog-post.html

особено със саламчето стана страхотна

# 503
  • Montana, Bulgaria
Sem, честит рожденик, да е жив и здрав!
Ето я и питката, да не повярва човек, че не я изгорих. Е пръстчетата са поизбягали, но нищо. Simple Smile

# 504
  • София
Sem, честито да е момчето ти! Обич, късмет и успех да има в изобилие в живота му!

МоНи, честити щъпуркащи крачета- далече да стигнат!

От мен парти кюфтенца с кашкавал- много вкусни (готови, само ги опекох на скарата)

# 505
  • Калифорния, САЩ
     Сем, да то е живо, здраво и много успешно момчето. От постовете ти бях останала с впечатление, че е тийнейджър, а той се оказа ерген за женене. 💐💐💐
     Пепи, много обичам печени чушки в ястие. Ама моето малко диване яде чушките само сурови, печените му били “лигави”. 😮 Така е и с морковите. Та аз предварително блендирам чушките и ги прибавям на пюре 15-20 минути преди да изключа котлона. Или ги слагам директно или ги прибавям към запръжката (ако има такава, тогава отпускат по-ухаен аромат).

За закуска - нещо като баница със спанак в кори за пай.

# 506
  • Плевен
Една лека тортичка  от мен за днешното ни семейно събиране.

# 507
Мили приятели, сърдечно благодаря за пожеланията. Нека и във вашите домове винаги има радост Flowers Hibiscus

* Редена (на пластове) баница за закуска. Не се хареса, навитата била по-така. Баба ми казваше - има и по зле

* Пълнени канелони с кайма и сос бешамел

десерт има от вчера

# 508
sem22, и от мен поздравления на патерица, да ти е жив, здрав и успешен синът, много да те радва! bouquet
MoHu Todorinska,  прекрасна е питката! Heart Eyes bouquet
Баницата на Батето ми напомни за една много вкусна "вълча баница" на Дамаянти, която правих, доста отдавна беше, но помня какви овации обрах с нея! Simple Smile bouquet
Mitonela, летен разкош! Heart Eyes bouquet

Аз от сто години съм замислила едни много отдавна хапвани сладки - масленки, слепени с фин сливов или може би шипков мармалад. newsm78 Търсих в нета рецепта, не намерих, даже приятелки ми казват, че май съм ги сънувала. Не съм, запомнила съм ги като много вкусни, маслени, с фина структура, ронливи сладчици с леко киселичкия мармалад, разкошни бяха. Та, ако някоя/й се сеща за такива, много моля да напише, поне ще минавам за нормална, а не сънуваща/фантазираща си разни вкусотии. Simple Smile Пък и рецепта ако има...........Днес правих масленки, слепени с мармалад по рецепта от нета, но не са онези. Хубави са, но нищо общо с бленуваните. Mr. Green

# 509
  • София
Първи опит за домашна печена шунка . Grinning
Според мен не стана никаква шунка ,но поне се хареса. Бързо го налазиха , ставало за мезе за ракията . Joy

Общи условия

Активация на акаунт