Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 010
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Една "изгъзица" за вечеря. Трябваше да е само пържени свински хапки, но в последния момент реших да добавя печени чушки, червен боб от консерва и доматен сос. Получи се вкусно.

Имаше още: бъркани яйца със сирене

Пържени картофи (в уреда с горещ въздух)

Кренвирши с кашкавал (пак в уреда)

И един кекс от неделя

Тайне, откога ми се яде реване, ако знаеш. Heart Eyes

# 586
  • София
Спагети със сметана и песто

Пържени пресни картофки

# 587

У нас простички манджи - яйца по панагюрски, тиквички, салатка

# 588
  • Калифорния, САЩ
  Привет, кулинарни вълшебници.  bouquet bouquet bouquet

Закуска за шестгодишни шампиони - бяга 6,800 км. за 50 минути и после мрънка, че не е достатъчно 😆😆😆.

Основни тези дни - боб, индийско къри с картофи, тиквички, месо и ориз; салата.

Супа киноа, телешко и бульон; пилешко месо със зеленчуци на тиган и ориз с масло.

И имах био ягоди и малини в хладилника, готови да се развалят 😕. Направих две бурканчета сладко, да се намира.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 07:04 от ir74

# 589
  • Калифорния, САЩ
    Не успявам да си редактирам поста, затова пиша нов. А вие къде сте, не готвите ли? 🤗

За закуска - палачинки със сладък картоф. За подарък един галет с вчерашното сладко и нещо като нищо 😁 - върху блат за пай днес от рикота сирене и яйца, наподобява на баница.  

# 590
  • София
Може ли рецептата за кекса и с какво е залят ?

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 22:59 от bubanka

# 591
  • София
Набързо врътнати едни солени козуначени кифли, по крайно елементарна рецепта

и един бананов кекс с шоколад и орехи

# 592
и кекс.
Скрит текст:
Може ли рецептата за кекса и с какво е залят ?

mihaela(n)koko, това е рецептата: КЕКС „ПРАЖКИ ГРОШ“. А глазурата отгоре е на Йоткер карамелената, купувам още лимонова и шоколадова, не са лоши и вършат работа, когато бързам, разтварят се само с малко вода. Peace

# 593
Още един импровизиран плодов сладкиш, сиропиран с карамелено мляко. Обичам печени плодове в сладкиши. Heart Eyes

# 594
Направо си за убиване - така да заеш Sparkling Heart Но не преди да си дала рецептата за тази разкошотия Smirk

# 595
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, сигурна съм, че сте писали за солен карамел, но с пустата търсачка нищо не намирам.
дечко е ревнал за сладолед с такова чудо, а нито знам къде има такъв, нито как се прави.
ако някой може да помогне ще получи благодарностите на цялата фамилия.

# 596
Добри,ако помня правилно скоро Марчева беше пуснала...ще се опитам да го намеря,ако тя не се включи
Ето го http://recepti.gotvach.bg/r-97807-Домашен_солен_карамел?l=1

Тиквичките отиват да се пекат

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 12:14 от denyil

# 597
  • София
Нещо, което обожавам - пържени яйца, чушки, пресен лук.

# 598
  • София
Направо си за убиване - така да заеш Sparkling Heart Но не преди да си дала рецептата за тази разкошотия Smirk
Убий ме, тъй де, няма само аз да го опитвам.  Simple Smile  Да ти кажа , че съвсем не очаквах  нещо да се получи, а то се оказа нещо много вкусно. За първи път го сътворих. Важното е, че е много лесно.  Ето го

http://recepti.gotvach.bg/r-98566-Бананов_кекс_с_шоколад

момичета, сигурна съм, че сте писали за солен карамел, ...............

denyil, ти е пуснала рецептата, това е. Може да се съхранява дълго време в хладилник, той не се разваля. Само се стяга от студа, но на водна баня се отпуска, имай си го. Не мога да кажа, че е нещо невиждано, карамел е.
denyil,  Hug

# 599
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря ти!
и аз помня, че го четох в темата, но не успях да го намеря.

фалшиво пържени тиквички и яйца с чушки и лук вече правих Simple Smile
ваш ред е да направите пиле с ориз на фурна Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт