Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 65 395
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
В малко бурканче.останалото си стои в опаковката.Сипвам си по-малко на ръката и после с пръстите разтривам из корените.

# 556
За къносването през зимата, аз не усащам студ, залепена до радиатора, даже по този начин си загрявам къната през шапка. Не правя сместа никога рядка и така не се разтича. И аз слагам глицерин. Мия я само с балсам. Вчера се къносах със златисто медена от Зоя. Бг

# 557
  • Sofia, Bulgaria
Аз също ползвам прах от рози, но не като сух шампоан, а за обем в корените. Купила съм си една кутийка подобна на тези за кремовете и действам както е обяснила Галчудо. Доволна съм от него.
В сряда съм на фризьор да свалям тъмният цвят и се връщам към червеното и чистата къна Simple Smile ако всичко мине по план ще се похваля с новият цвят.
Ще целя такъв цвят
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 17 дек 2018, 20:07 от NoshtenYastreb

# 558
  • Бургас
О, това ми е любимият цвят, който за съжаление няма да имам докато се къносвам, но съм имала почти всякакви разновидности на червено.Дано да ти се получи както го искаш!

# 559
Здравейте, страдам от косопад. Дълги години се изрусявах, но от юни спрях и търся чиста подхранваща къна, която да поизравни цвета ми. В момента съм с дълги тъмнокестеняви корени и изрусени краища. Не искам червеникав нюанс. Бих искала да съм светлокестенява. Има ли такава готова подхранваща къна с такъв цвят? Успяват ли да се боядисат белите косми с къна?

# 560
  • София
Сама по себе си къната дава червеникави нюанси. Потърси билкова боя или смес на къна с индиго, която да постигне кестеняви цветове.
Касията е т.нар. безцветна къна, може да се използва за подхранване.

# 561
  • В полите на Пирин планина
Има билкови бои, както е писала Котето, но обикновено избива червеникаво. С билкова боя не можеш да се изсветлиш. Може да боядисаш в близък до естествения си цвят. Белите коси се боядисват, но обикновено са по-светли от другата коса и отначало им трябва напластяване. На изрусеното и билковите бои ще падат по-бързо, а може и да получиш нежелани оттенъци - на мен ми е ставала косата с лек блатен зеленикав оттенък, който се наложи да махна с маска с масла и нагряване.
За билковите бои трябва търпение и в общи линии да се примириш с червеникавото, ако не се правиш много тъмно кестеняво.

# 562
Здравейте! Записвам се и аз да следя тази интересна тема Simple Smile

# 563
https://www.zoya.bg/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D1%85-%D0%BE%D1%82-%D1%80 … 2-100-%D0%B3.2475

Това ли е розовия прах, който коментирахте по-горе? Аз от скоро имам голям проблем с омазняването, а и нямам никакъв обем. Със сигурност ще го пробвам този розов прах. Само да питам - оставя ли бели следи по тъмната коса? И мирише ли на хубаво?  Grinning Щом казвате, че е по-добър от сухите шампоани, значи е хубав.

# 564
  • волно калдъръмче
Това е.

Като се разнесе добре, нищо не се вижда. Аромат на рози. Успешно заменя сухите шампоани. Дава обем без сплъстяване.

При тънка и склонна към омазняване коса сухите шампоани (особено Батист за обем) са за предпочитане.

# 565
Цитат на: Вяра link=topic=1031509.msg37927414#msg
При тънка и склонна към омазняване коса сухите шампоани (особено Батист за обем) са за предпочитане.
Кой е по добър от двата?
https://remedium.bg/dry-shampoo/rene-furterer-naturia-dry-shampoo-75ml.html

# 566
  • Бургас
На мен розовият прах не ми мирише в никакъв случай на рози, но правя компромис заради ефекта.

# 567
  • волно калдъръмче
Цитат на: Вяра link=topic=1031509.msg37927414#msg
Кой е по добър от двата?
https://remedium.bg/dry-shampoo/rene-furterer-naturia-dry-shampoo-75ml.html
Не съм го ползвала. Ще пробвам и ще дам отзиви. Засега съм влюбена в Батист за обем. Използвала съм няколко разновидности на марката както и на други марки. За разлика от другите, Батист ми уплътнява косата и я прави по-твърда и податлива за оформяне. На Лореал е с убийствен аромат, но косата остава гладка и мека и е по-скоро за моментно спасение (трае няколко часа). Пробвала съм и други не толкова популярни марки, но няма да пиша за тях, защото не съм ги запомнила с добро.

Скрит текст:
За любимецът ми мога да кажа, че трябва да се използва пестеливо. Косата да се разресва добре след впръскването, за да се разнесат белите облаци. Накрая е достатъчно елементарно повдигане с пръсти от корена, за да се постигне обемът. С него и леко тупиране съм си запазвала прическата на парти с яки танци. Единственото неудобство е, че сплъстява. За някой това може да е неприятно. Ако косите ви са плътни и обемни, няма да ви хареса.

На мен розовият прах не ми мирише в никакъв случай на рози, но правя компромис заради ефекта.
Прахът от хибискус не мирише на нищо, но розовият прах си е баш на рози. На какво мирише твоят?

Последна редакция: сб, 22 дек 2018, 09:01 от Вяра

# 568
Момичета давате страхотна информация. Искам да питам тези сухи шампоани могат ли да се използват вместо пудра за обем. Сега ползвам една на балея от магазини дм, слага си я след къпане, никога не съм ползвала сух шампоан. Косата ми е тънка, рядка и без обем. Давам всичко от себе си за да е в по-добър вид, но като цяло не мога да се похваля със зашеметяваш успех. Та въпросът ми, като стилизиращ продукт какво да си купя: розов прах от зоя или сух шампоан от ремедиум. Приемам всякакви съвети.

# 569
  • волно калдъръмче
При всеки е индивидуално. Трябва да пробваш, за да видиш кое ще ти пасне. Към Балея ще си остана скептична. Германците могат да правят хубави коли, но не и хубава козметика. Изключвам синия крем Нивеа, който си е класика евър.

Общи условия

Активация на акаунт