Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 765
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Нели, Ралф, Прекрасни снимки.

Нели, Коя къна ползваш?

Лейди Брин, Честите маски не ти ли свалят цвета?

Спите ли с маските?

ЧНГ!

# 601
Нели, Ралф, Прекрасни снимки.

Нели, Коя къна ползваш?

Лейди Брин, Честите маски не ти ли свалят цвета?

Спите ли с маските?

ЧНГ!

Благодаря, Deborana,

Писала съм преди в по-стари постове,  ползвам къната на хенафокс и по-рядко - къната на култиватор или от боите им в червени тонове. Сега, като се загледах в етикета им, виждам, че производител на къната на хенафокс  също е култиватор:)

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 18:39 от nellira

# 602
Мерси Нели.

# 603
  • В полите на Пирин планина
След като се натрупа цвета, не бих казала, че маските го свалят.

# 604
  • Бургас
При мен няма изсушаване, но аз ползвам само щадящи шампоани, много рядко други продукти.
nan_dn, да не ползваш силиконови  или изкуствени масла? На мен нищо, което е за боядисани коси не ми се отразява добре.

# 605
  • В полите на Пирин планина
Да, сега и аз се сетих, че маслени финиши - от рода на кристали, "масла" и подобни, не ми се отразяват добре на вида на косата. Правят я разхвърчана и с много фриз, без реално да е увредена.
Установила съм, че малко балсам, колкото лешник, разтъркан между дланите укротява и заглажда косата, премахва сухотата по краищата. Който е склонен да експериментира може да пробва и с няколко капки масло или кокосово масло, колкото бобче разтъркани по сухите участъци. Това като стилизант,без отмиване. Моята коса изпива маслата и няма омазняване на другия ден, но количеството наистина трябва да е много малко.
Също и сок алое вера / този за пиене от аптеките / много омекотява косата. Аз ползвам и листо от растение алое, ако имате по-голямо такова.

# 606
Аз сега съм с бебешки шампоан на Веледа, невероятен е, дори нямам нужда от балсам или маска след него.

# 607
ЧНГ, дами!

От 5-6 месеца ползвам безсулфатния шампоан на Елсев и като че ли ми намаля сухотата.  Но и рядко я къносвам цялата, корените на две седмици.
Но да ви кажа, колкото повече бели коси, толкова по-суха става косата. Просто бялата коса расте по-суха от корена дори и с нищо да не се боядисва. Така, че ... с времето се примирява човек.

Къната Cultivators ми хареса много.

# 608
Амла самостоятелно оцветява ли? Имаше някои от билките, които оцветяваха, но не се сещам кои бяха. Искам да избегна това. От тук разбрах, че къната е протеин, това отнася ли се и за останалите билки, като амла, арита и т.н.?

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 08:25 от harley.quinn

# 609
  • Sofia, Bulgaria
Къна, касия, хума и почти всички билки са протеини. Най-добрата грижа е балансираната. Протеин->хидратация.
За омазняващите корени ти препоръчвам ЯЧРМ или обикновено рициново масло. Гъсто е и трудно се нанася, но пък при мен ефекта е супер. Аз го нанасям с ето такова шишенце
Скрит текст:
Всъщност, почти всички масла, стига да са чисти и да не съдържат примеси, след време ще ти регулират омазняването в корените.
За да не ти се изсушава толкова косата, пробвай да прибавяш глицерин към смесите от къна/билки.
Домашният еластисайзер също е много хидратиращ.

# 610
А комбинацията от къна/билки и използване на преса за коса проблем ли е?

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 21:55 от harley.quinn

# 611
А на колко време се къносвате? Особено ме интересува при бели коси, 10% да кажем.

# 612
  • където си пожелая...даааа...
А на колко време се къносвате? Особено ме интересува при бели коси, 10% да кажем.
Веднъж на три-четири седмици, също както с другата боя. Като цяло къната се отмива по-бързо, но заради приготовленията, самото мазане и чакане после, нямам възможност по-начесто, иначе бих се къносвала на две-три седмици.

# 613
  • Бургас
Аз на 10-14 дни, около 3пъти месечно, но при мен отпред точно е побеляването и се налага.

Преса за изправяне не използвам, не се налага.От къната косата ми стои гладка права и дори не хваща къдрене, единствено със ретро преса хваща.

# 614
NoshtenYastreb, какво количество от ЯЧРМ слагаш?
Аз веднъж само съм го пробвала, но сложих около 50мл и май прекалих Laughing

Общи условия

Активация на акаунт