Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 388
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Ralph Изглежда супер, поне от снимките бели коси не се виждат - напълно ли се покриха?

Аз вчера повторих само корените с Cultivators Deep Chestnut (предното нанасяне беше на 12 февруари. т.е. през 2 седмици). Този път стоях 3 часа. Ами пак има бели ...има и някакво оцветяване на белите, но не на всички.

Честит Баба Марта Simple Smile

# 736
Честита Баба Марта на всички! Бъдете здрави и засмени! Hug
При мен се покриха бих казала най-добре от всеки друг път, е пак си стоят малко по-светли от другите, но дори и на дневна е супер задоволителен резултата. А от към блясък и плътност просто е уникална. Доволна съм много, но следващия път ще пробвам да боядисам само корени ( въпреки че никога не ми се получава), за да не се натрупа много цвят по дължините, че при мен трудно се отмива. Голяма играчка си е това двустъпковото къносване, ама като се замисля, че и боята от корените пада за 2 седмици и пак се налага боядисване, предпочитам да прежаля един ден, но поне да не я горя с химии. А за Cultivator's -а, изглежда при всеки е различно. Отказах се от нея точно поради същата причина, нулево покритие на белите коси и при мен.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 12:43 от Ralph

# 737
Ralph, много добре се е получило!
Ама голяма игра с това индиго.
Без индиго какъв ще е резултата?

mariqivanova799, любопитно ми е какъв цвят се постига при теб. Ако може на лични да ми изпратиш снимка, много ще съм благодарна.

Аз се опитвам от тъмно кестеняво да си променя малко цвета. Не се боядисвам и ми омръзна еднообразието. Склонна съм и по-интензивен, но тъмен червеникав цвят да се получи.

Преди две седмици се къносах за пръв път. Но доколкото чета малко съм оксидирала къната и малко съм стояла и аз.

Дали е удачно пак да се къносам наскоро или още  е рано?

Търся и полезния ефект от къната, не само промяната на цвета.

# 738

Резултат само с къна.

# 739
Скрит текст:
Резултат само с къна.

Много ми харесва. Браво!
Толкова часове ли пак?

# 740
А между къната и индигото миеш ли?
Аз може да пробвам. На мен ми е поносимо 6 часа,но на суха коса. На мокра ме заболява главата,самата коса почва да тежи и дърпа. Глицеринът помага също да е по-леко.

# 741
При боядисването само с къна я оставям 4 часа, просто  немога повече да си позволя откъм време и съм забелязала, че на мокра коса постигам по- наситен цвят. Обикновено не смесвам с нищо друго, но ако се сетя слагам към сместа и малко рициново масло. Сега на последното боядисване между къната и индигото измих косата само с вода, подсуших леко и веднага сложих индигото.

# 742
Аз сложих рициново масло и глицерин и да не казвам голяма дума, сякаш успях да избегна прекомерното изсушаване, което обикновено следва след къната.

Пак да питам - дали е удачно през две седмици да повторя къната или да изчакам още???
Не постигнах кой знае какъв цвят, седях недостатъчно.
Искам сякаш да повторя.

# 743
От септември месец  я къносвам горе долу през 20 дни. За щастие още не съм усетила пресушаване и кой знае какви други грижи не полагам за косата. Последният период когато боядисвах с къна беше преди година и половина, след това я обезцветих и минах на хим.бои. Тогава си спомням, че доста суха си усещах косата от къната, а след обезцветяването може да се предположи, че не беше в най-доброто си състояние. Положих доста усилия доката я докарам до някакъв приличен вид като наблягах основно на маслени маски + термомлека и определено имаше добър резултат. Сега си признавам, че тотално съм спряла да правя каквито и да е маски, единствено продължавам с термозащитата тъй като често я мия и суша винаги със сешоар. Доколкото знам няма някакъв препоръчителен интервал между две къносвания, стига да не е пресушена косата, не мисля че би навредило по някакъв начин. Но все пак не съм от най-опитните в тази област, ако може и някой друг да даде мнение🙂

# 744
Аз сложих рициново масло и глицерин и да не казвам голяма дума, сякаш успях да избегна прекомерното изсушаване, което обикновено следва след къната.

Пак да питам - дали е удачно през две седмици да повторя къната или да изчакам още???
Не постигнах кой знае какъв цвят, седях недостатъчно.
Искам сякаш да повторя.
С билкова боя съм повтаряла след седмица, само с къна не зная има ли разлика.

# 745
  • Sofia, Bulgaria
Няма никакъв проблем да повториш след две седмици. Аз на толкова си правя корените, а в началото като целях и заздравяване къносвах цялата коса.
Страхотни цветове сте постигнали 😊
Заповядайте в новата тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1098668.new#new

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 23:26 от NoshtenYastreb

# 746
Здравейте, купих си на Hennafox тъмнокестенява къна. Мога ли да сложа и малко зехтин към нея или няма да ме хване? Или да го сложа след това като си направя маска с амла, брахми и брингараж ? За първи път ще се каносвам след доста години боядисване .

# 747
  • Бургас
Можеш да си сложиш, даже е добре, защото ще те сърби скалпа ако не сложиш. И имай предвид, че касата ти може да стане като метла- при мен така се получи първите няколко пъти.

# 748
Мен не би ме хванала, ако сложа.
Всичко е на принципа проба-грешка.

# 749
Здравейте, някой случайно да си е боядисвал ноктите с gellish, с къна и знаете ли как се маха

Общи условия

Активация на акаунт