За и против ваксинирането на децата ни

• 27 533
  • 402
  •   1
Отговори
# 360
На кого вярвам ли? На 99% от учените по света:

https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/autism.html

Какво си се хванала за един учен, който твърди обратното? И да специално този човек в момента яко е залитнал по шарлатании и псевдонаука. От телепортиране на ДНК до хомеопатия, как СПИН може да се лекува с диета, а сега и това с аутизма. Най-страшното, което прочетох са твърденията му, че бил открил чрез радиовълни бактериално ДНК в кръвта на деца с аутизъм и предлага да се лекуват с продължителен прием на антибиотици. Anguished

https://sciencebasedmedicine.org/luc-montagnier-and-the-nobel-disease/

Тези му убеждения не почиват на научна основа и не се споделят от останалите учени.

В крайна сметка всеки е свободен да вярва в каквото си иска и да излага себе си и семейството си на каквито рискове иска. Но да се представят откровени шарлатани за новия Галилей и за някакви борци за просвещение, хайде нема нужда.  Joy

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 22:10 от LillyM

# 361
  • София
Монтание не кой да е, някой от ранга на кварталната педиатърка, промоутърка на ваксини, а е световно известен учен с Нобелова награда за медицина. Да се определя като "шарлатанин" е меко казано несериозно.

# 362
The slow scientific sinking of professor Luc Montagnier

http://sante.lefigaro.fr/article/le-lent-naufrage-scientifique-d … r-luc-montagnier/

106 учени са се подписали в подписка против Монтание, защото "използва нобеловата си награда, за да пропагандира неща, които са опасни за здравето и са в разрез с медицинската етика."

И да човекът от добър учен се е превърнал в шарлатанин през последните години, колкото и да не ви харесва. Нито е първия, нито последния.

# 363
  • София
Не разбирам френски. Кое от нещата, които твърди е опасно за здравето? За мене неваксинирането не е опасно за здравето.

# 364
Като не е опасно ще си заведеш ли детето в Сърбия,Румъния или Гърция където върлува морбили в момента?
Само от любопитство питам.

# 365
  • София
Да, ще ходя на море в Гърция през септември. И през акъла не ми минава, че може да има опасност. Същото се отнася и за стотиците хиляди българи, които са почивали и смятат да почиват там това лято. Никакво морбили не върлува в Гърция. Много повече се притеснявам от нилската треска, която се разпространява чрез комари и от която са починали няколко души това лято. Но не дотам, че да си отменя почивката.

# 366
Alexandria, ти кога ще ми отговориш на въпроса.

# 367
Тези му убеждения не почиват на научна основа и не се споделят от останалите учени.

Напротив - почиват на научна основа и се споделят от останалите учени.  Cry От смешна започваш да ставаш жалка! Нарочно ти дадох пример за Галилей, но явно не си ме разбрала по физиологични причини. Винаги идва един момент, когато старите знания за нещата биват заменени от нови и ако се противопоставяме на новите научни открития, ще си останем в тъмницата. Тук идва примера за Галилей, ама ти май въобще не загряваш. Още един пример ще ти дам -  живата ваксина срещу полиомиелит? Защо я смениха с инактивирана преди няколко години? Защото предизвикваше постваксинален полиомиелит, т.е. разболяваше. Сигурно и тогава си дрънкала по форумите, че това са шарлатански бръщолевения на антиваксъри. От теб ако зависеше и там щеше да се закучиш, че старото е по-добро ! Може би и за старите антибиотици с живака щеше да се застъпиш, които и аз съм пила като малка и които медицината отрече и забрани след 20-30 години. Вдигни малко капаците да ти влезе светлина, че си зациклила един век назад!
Да не говорим, че линкчето което изстреля говори само за проучвания на живак-аутизъм, а Монтание говори за алуминий. Но твоите фантазии нямат край!
Всеки средно интелигентен човек може да си направи изводи за достоверността на изказванията ти, особено след като насочи плювалника срещу световно признати учени, носители на нобелова награда. В тази долнопробна чалга няма да участвам! Оп са!

Последна редакция: пт, 24 авг 2018, 23:45 от Анонимен

# 368
Напротив - почиват на научна основа и се споделят от останалите учени.

Поредната лъжа, неподкрепена с никакви линкове, нищо. Всъщност досега аз съм единственият човек, който дава линкове към достоверни източници, които твърдят точно обратното, от твоя страна досега има само голи твърдения.

Винаги идва един момент, когато старите знания за нещата биват заменени от нови и ако се противопоставяме на новите научни открития, ще си останем в тъмницата.

В науката непрекъснато се правят нови открития. Вашите антиваксърски лъжи и шарлатанство обаче не са едни от тях.

Още един пример ще ти дам -  живата ваксина срещу полиомиелит? Защо я смениха с инактивирана преди няколко години? Защото предизвикваше постваксинален полиомиелит, т.е. разболяваше.

Абе то човек на вас не може да ви смогне на лъжите и глупостите. Ваксината е сменена, защото България престава да бъде държава в риск от полиомиелит и е с високо ваксинационно покритие. Ето ги препоръките на СЗО:

Routine vaccination with IPV (Inactivated Polio Vaccine) alone should be used only in countries with high immunization coverage (> 90%) and at low risk of wild poliovirus importation and spread.

http://www.who.int/ith/vaccines/polio/en/

Живата ваксина продължава да се използва и е препоръчителна и до ден днешен в държави, които не са покрили тези критерии, тъй като дава по-добър имунитет.

И имаш наглостта да си въобразяваш, че си Галилей или поне защитник на Галилей. Верно доста долнопробна чалга. Confounded

Knowing less but presuming more: Dunning-Kruger effects and the endorsement of anti-vaccine policy attitudes.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/29966822/

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 07:19 от LillyM

# 369
Излизане от добрия тон на red bаloon,което не е полезно за никого.С обиди и лошо отношение никой няма да е склонен да вникне в това,което каваш/пишеш.
Ние тук си дискутираме,но когато броят неваксинирани достигне една критична маса, природата по един или друг начин ще намери решение.Остава да видим на каква цена ще се случи това.

# 370
Цитат
На кого вярвам ли? На 99% от учените по света:

https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/autism.html

Ти първо докажи поредната си лъжа, че зад това твърдение, че ваксините не причиняват аутизъм стоят 99% от учените по света. Би трябвало да са десетки хиляди! Къде в този линк, който даваш стоят имената им? Щото така да мятаме едни цифри, които никъде не фигурират нали се сещаш че е не е нормално?

Излизане от добрия тон на red bаloon,което не е полезно за никого.С обиди и лошо отношение никой няма да е склонен да вникне в това,което каваш/пишеш.
Ние тук си дискутираме,но когато броят неваксинирани достигне една критична маса, природата по един или друг начин ще намери решение.Остава да видим на каква цена ще се случи това.

Нев, защото се уморих се да повтарям едно и също като начална учителка - за пореден път повтарям, но явно никой не чете - къде казах да не се ваксинира? Казах, че искам да сменя комбинирана ваксина с моноваксина и Лили ме нападна, че съм антиваксър и започнаха обидите. Дали няма лобизъм се чудя, защото тя по-долу каза, че се доверявала само на
Цитат
най-добрите в бранша
. Кои са на-добрите в бранша, Лили, Мерк ли? И ако да - на какво почива поредното ти твърдение без грам доказателство?
Всъщност досега аз съм единственият човек, който дава линкове към достоверни източници, които твърдят точно обратното, от твоя страна досега има само голи твърдения.
в линковете, които ти даваш не виждам доказателства на тезите, които подкрепяш, ти просто хвърляш един линк, говорихме за връзка алуминий-аутизъм - ти даде линк за връзка живак -аутизъм, зад което твърдение  въобще не стоят 99% от учените в света, това е цифра, която ти си змисли! Зададох ти и една камара въпроси надолу, които ти тактично подмина, защото нямаш отговор и между другото, ако не си видяла линкове в моите постове значи въобще не си чела! Ти въобще разбрали кое е моето твърдение? Ще те помоля също да отговориш на всички въпроси, които ти зададох, така както аз отговарям на твоите. За сравнението с Галилей съжалявам, че и след 15 обяснения пак не го разбра.

# 371
Дала съм  линк към Американския Център за Контрол и Превенция на заболяванията и ти питаш кои са те? ха ха ха

Ето и линк към Световната Здравна Организация, който потвърждава същото:

http://www.who.int/vaccine_safety/committee/topics/mmr/mmr_autism/en/

И те ли не знаеш кои са?

И отново искам да отбележа, че тук аз съм единствения човек, който дава линкове. От другата страна отново няма нищо. Simple Smile

А обвиненията към мен в лобизъм вече са върха на наглостта. Ако вярвах в теориите на конспирация бих казала, че точно антиваксърите сте лобисти на фармацевтичните компании. В крайна сметка кое струва повече ваксината или лечението на болестта, срещу която се ваксинира? При една епидемия от морбили поне 1/3 от заболелите са хоспитализирани, знаеш ли колко струва това на здравната система? В Америка са изчислили, че една епидемия само от 107 случая им е струвала между $2.7 и $5.3 милиона долара.

https://www.forbes.com/sites/tarahaelle/2015/02/11/measles-outbr … axpayers-bigtime/

# 372
Цитат
Къде в този линк, който даваш стоят имената им?
  Това попитах и ти пак не можа да отговориш! Confused Продължаваш да не отговаряш подобаващо, а да хвърляш само нападки и голи предположения. Знам кои са CDC и Световната здравна организация, ще е добре и ти да разбириш кои са, защото от там ще ти дам линк , който ще разобличи поредната ти лъжа и голословие Wink
Абе то човек на вас не може да ви смогне на лъжите и глупостите. Ваксината е сменена, защото България престава да бъде държава в риск от полиомиелит и е с високо ваксинационно покритие.... Живата ваксина продължава да се използва и е препоръчителна и до ден днешен в държави, които не са покрили тези критерии, тъй като дава по-добър имунитет.
ЛЪЖА!!! Защо въобще ваксината е сменена с друга? Причината е както казах, че причинява постваксинално заразяване. ЧЕТИ!
Ето ти линк на Световната здравна организация:
http://www.who.int/immunization/diseases/poliomyelitis/endgame_o … Sheet-Feb2015.pdf
"Due to the risk of cVDPVs, OPV must be phased out to secure a lasting polio - free world."
Вече ще ти превеждам, за да не си измисляш:
"Поради риска за заразяване с полио от циркулиращи ваксини (cVDPVs - Circulating vaccine derived polio virus )", оралната полиоваксина трябва да бъде изтегляна на фази, за да гарантира свят без полио.
"As wild polioviruses become eliminated, OPV will need to be phased out , starting with the removal of type 2 -containing OPV (the trivalent OPV to bivalent OPV switch). 
Currently, the type 2 component contained in trivalent OPV accounts for more than 90% of all cVDPV cases (bivalent OPV does not contain type 2)
Wild poliovirus type 2 has been eradicated since 1999."

Продължавам да превеждам, за да не си измисляш:
"Тъй като дивите полиовируси са елиминирани, оралната полио ваксина трябва да бъде изтегляна на фази, започвайки с тип 2 съдържажите орални полио вакснини (преминаване от тривалентна към бивалентна орална полиоваксина).
По настоящем, компонентата тип 2, съдържаща се в тривалентната орална полио ваксина (ОПВ) е отговорна за повече от 90% от всичките постваксинални случаи на заразяване с полио (cVDPVs) (бивалентната ОПВ не съдържа тип 2)
Дивият полиовирус тип 2 е елиминиран от 1999 година."

Това ли са глупости и лъжи? А? Я да си преосмислиш драсканиците, защото не стига, че не си информирана, ами си и агресивна!

И на твърдението ти "И отново искам да отбележа, че тук аз съм единствения човек, който дава линкове. От другата страна отново няма нищо. " ще отбележа, че даваш линкове към неща, които не подкрепят по никакъв начин твърденията ти Simple Smile

Май на твоите глупости и лъжи не можем да смогнем!

# 373
Дори в твоя собствен линк се казва, че заменянето на живата ваксина е възможно, защото цитирам: "As wild polioviruses become eliminated"

Искаш ли отново да цитирам препоръките на СЗО, които ти нарече лъжа:

As long as transmission of wild poliovirus has not been interrupted globally, WHO recommends that OPV should remain the vaccine of choice for routine infant immunization in most countries. However, WHO also recommends that all countries currently using only OPV add at least 1 dose of IPV to the schedule. In polio-endemic countries and in countries at high risk for importation and subsequent spread, WHO also recommends an OPV dose at birth (also called 'zero dose'), followed by the primary series of 3 OPV doses and at least 1 IPV dose.

Routine vaccination with IPV alone should be used only in countries with high immunization coverage (> 90%) and at low risk of wild poliovirus importation and spread.

http://www.who.int/ith/vaccines/polio/en/

Засега само един див полиовирус тип 2 е унищожен в природата и той вече не се слага в живата ваксина. Когато и другите два типа бъдат унищожени, вече въобще няма да има нужда от ваксини. И ако не бяха талибани и подобни досега това да се е случило. Някои хора с глупостта си държат буквално цялото човечество заложник на болести, които вече отдавна трябваше да са изчезнали.

А ти с тоя капацитет на четене с разбиране очаквам скоро да кажеш, че и ваксината срещу едра шарка е отменена, заради прозренията на някой антиваксър, а не защото болестта е изчезнала. Но не бих се учудила де, ти сравни едрата шарка с чума, така че всичко очаквам.

Последна редакция: сб, 25 авг 2018, 13:19 от LillyM

# 374
Дори в твоя собствен линк се казва, че заменянето на живата ваксина е възможно, защото цитирам: "As wild polioviruses become eliminated"
Възможно е, но защо е нужно???????????????
"Due to the risk of cVDPVs, OPV must be phased out to secure a lasting polio - free world"
Това какво говори за твоя капацитет на четене и разбиране?

Ето още един линк в подкрепа на твърдението ми, че живата полио ваксина може да предизвика заболяване от любимците ти СDC, които очаквам в скоро време също да обявиш за шарлатани:
Цитат
Since 2000, only IPV has been used in the United States to eliminate the risk of vaccine-derived poliovirus that can occur with OPV.
The IPV that has been used in the United States since 1987 is as effective as OPV for preventing polio. Two doses of IPV provides 90% immunity (protection) to all three types of poliovirus; 3 doses provides at least 99% immunity.
https://www.cdc.gov/vaccines/vpd/polio/public/index.html
Преди да коментираш моят капацитет за четене и разбиране обърни внимание на своя, докато ти изполваш единствено "класически strawman argument. Т.е. измисляш си нещо, което никой не твърди и след това го оборваш." Wink

Общи условия

Активация на акаунт