Чухме сърчицето вече на нашето НОЕМВРИЙСКО сбъднато човече!

• 31 405
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Кошът си има наименование. Това, че ще го използваш зимата не го прави зимен.
Не е задължителен, но е препоръчителен. Всеки ще има определен бюджет и критерии при избора на количка. Един търси лека и маневрена, друг проходима. Един може и иска да отдели 300лв, друг 3000лв.  Важно е да съобразите и вашия ръст с височината на количката. Високите жени едва ли ще се чувстват комфортно да бутат ниска количка.
Столчето за кола е като количката. Един отделя 500лв за него, друг 50лв. Има родители, които държат на безопастността на детето, а други не.
Нашето столче беше Be safe izi sleep.Използвахме го до 11 месец. След това купихме Cybex Juno 2 fix, което в годината на покупка беше на първо място по безопасност в Adak тестовете. Дъщеря ми е почти на 5 години и още го използва. На един родител или дете може да му е неудобно, но аз държа на безопасността, а и на дъщеря ми й харесва.
Та вкус другар няма. Не препоръчвам нищо, а само споделям мнение.

# 346
  • София
Аз четох точно това да гледам коша за новородено да е максимално широк, за да може да си полежава докато се научи да седи. То хубаво летните кошове ще се ползват най-дълго ама нали и зимния трябва да го ползваш - дали 3 или 6 месеца, ама не може да го няма. Нещо не разбирам какво ни съветвате... да, няма да се ползва много ама не може да не го купим..

А на тия колички дето са 3 в 1, има трети кош, който е за кола така ли? А 2 в 1 дето са е без този кош? Херати като гледам твоите кошове май и аз ще се спра на варианта да взема такъв отделен кош. ММ кара много внимателно, ама недай си Боже като гледам какви шофьори са се навъдили..

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 10:07 от Десислава``

# 347
  • София
Деси, и аз това установих, че само скъпи колички коментират там Expressionless
Явно няма да е много лесен избора и ще започвам да проучвам, но по-скоро ще се насоча към вариант 2в1 + допълнителна покупка за кош/стол за кола.

Що се касае за коша за новородено, надявам се ако изберем достатъчно голям да избутаме от Ноември до Април/Май. Истината е, че само с гледане на снимки в интернет няма да стане. Ще си трябва обикаляне по магазините и тестване.

П.С: Деси, да 3в1 има кош/столче за кола.
Харати, а вие това столче Besafe izi sleep, само в колата ли сте го ползвали или сте имали съвместима количка?

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 10:11 от Ellie D

# 348
Здравейте и от мен, да се включа и аз в темата, че ми стана интересно.
Доколкото съм запозната от приятелки, които вече са майки, коша в легнало положение не е зимен, а е за новородено, просто защото първите 6м.двтето не сяда. Няма никакво значение лятото ли ще го ползваш или зимата, не мисля че е по-плътен или по-тънак.
Аз съм се насочила към 3в1 http://kasida.bg/product/36003/kombinirana-bebeshka-kolichka-adb … 1-tsvyat-88a.html
Но не ми е понятно едно, този кош за новородено рязлични размери ли има при различните марки ? Срещнах коментар, че на някой му е окъсял по-рано, което е кофти, ако на детето краката излизат, а още неможе да сяда ... Hushed

# 349
Добро утро, момичета 🌞
Аз съм висока и наистина ще ми е много важно това за количката 😁 Затова не се настройвам, сега само набелязвам, но доката не ги видя на живо и аз не знам какво ще е. Аз също имам навика да гледам външния вид, мъжът ми е по другата част. В началото Cosatto ми харесваха какви са шарени 😁 но решихме да не даваме мнаго пари. Повечето и от приятелките ми съжаляват,че са дали по 1000 лв за колички точно заради това,че коша за новородено се ползва малко и после са предпочели да си купят по-хубави летни колички или тип чадър, не знам как се водят.

# 350
Столчето на Izi sleep е съвместимо със Стокке. Нашата количка беше такава. Удобство беше ако имаме бързо излизане. Взимах само шасито на количката и прехвърлях столчето на нея. Кошът за новородено беше също като на Frozen, но дъщеря ми не беше едро бебе и не й умаля. Можеше да го използва до 6-тия месец, но го смених, защото вече искаше да гледа. Продадох столчето след като спряхме да го използваме и още не съм се насочила към модел.

# 351
  • Варна
За мен лично за бебе си трябва кош за новородено.Особено за зимни бебета, а нашите ще хванат точно студения сезон.Ако беше за пролетно/лятно бебе - много майки вземат количка с пълно легнало и си карат така.Аз раждах в началото на август, после дойде есента и си ползвах коша за новородено почти цялата зима.Но пък и дъщеря ми беше дребничка и се събираше до последно в него.Като я облека добре и я завия в порт-одеяло и отгоре покривалото на количката ставаше много закътано и си я изкарвах почти цялата зима.Избягвах само мъгли, валежи, много силен вятър и в един период много отрицателните температури.Във Варна зимата няма много сняг, но е ветровито постоянно, затова ми беше важно бебето да е на завет.
Хубаво е да гледате кошчето за новородено ако има възможност да е по-голямо, някои бебоци растат по-бързо и бързо им умалява и затова ако летния кош е с пълно легнало или под лек наклон, в един момент става да се мине на него.И все пак първите 3-4 месеца всички бебета се събират в кошчето за новородено, т.е. тъкмо да избутаме зимата.
Аз съм си харесала тази по-долу, но заглеждам още една-две пак в подобен комплект.Количката е Mamas & Papas Urbo 2, а столчето към нея е Cybex с адаптори за шасито.На бъдещата ни кака столчето в колата ни също е на Cybex solution q2-fix /15-36кг./ и понеже расте в гръбчето с нея и още си го ползва.С бустер на дълъг път не ѝ е удобно много, макар че този модел нейния, мисля че се маха гърба и може и като бустер да се ползва.

# 352
Аз ползвах коша за новородено 4 месеца. Можеше и повече, но ни се наложи да пътуваме и беше неудобен за пренасяне. Според мен също не може без него. Хубаво е да е голям защото зимата ще слагаме и повече одеала. Този на пег перего е ххл и ще го ползвам като легло в началото.

# 353
Аз също мисля, че няма как да е без кош за новородено. Просто има различни модели. Някои са с отделен кош за новородено, при други този кош се трансформира в летен.
Ние в Бургас също нямаме много сняг,но почти постоянно си имаме вятър. Тази година зима имахме само март месец. Но ме притеснява при втория модел колички, които се трансформират, вятъра дали няма да се усеща повече.

# 354
  • Варна
Аз не харесвам такива трансформиращи се, но има хора, за които са практични.Трябва да се внимава с механизмите и също дали после ще е удобно и широко на детето.
Напоследък много заглеждам разни количи, голяма част обаче проскърцват много неприятно.Хубаво е да се спомене, че част от добрата поддръжка на една количка е и редовното смазване на колелата.Скърцат често и колички с много пластмаса по себе си и много елементи по шасито, не знам как да го обясня образно какво имам предвид, но като се разхождате, заслушайте се в количките на майките, хвърлете едно око на шасито, ако чуете такива, които скърцат и ще добиете представа.

За списък, на мен ми беше отдавна като имах бебе и сигурно ще пропусна нещо в списъка, ако го направя.Но ако някой пусне примерен ще се присетя и ще коментирам.

Днес съм на лекар.Дано и аз да се върна с добри новини.Винаги ми е притеснено преди преглед.

# 355
Да, на мен ми изглеждат точно практични, но като ги видя на живо може и да не е така. Мъжа ми се занимава с рекламации и напоследък се занимава и с много бебешки колички и ми е казал,че полска количка няма да ми купи. Както казах, аз гледам външно да ми хареса, а той е по техническата част, защото все пак само външния вид няма да ми върши работа 😁
За скърцането и на мен ми прави впечатление как се чуват, някои са все едно ще се разпаднат.
Всичко ще е наред с лекаря 🍀

# 356
  • Варна
Море - Успех!! Чакаме те с добри новини:))
Kikimoon - Интересно ми е от кои марки има най-големи рекламации, да стоим далеч от тях:))

# 357
Frozen, те не работят с много марки. Но от тези, които имат, с най-много рекламации са на Dada Paradiso. Zippy също ми е казал, че няма да вземем. На Lorelli били читави и рядко имали рекламации.

# 358
За зимно бебе без кош за новородено не виждам как. Аз за това ще взема пак по-голяма количка. По-голям кош, по-стабилна. Няма да я нося на гръб, я... ще я бутам. Баткото съм го извеждала всеки ден през зимата, дори на -15, но тогава сгушен в мама, в слинга под якето. Просто трябва да се внимава със леда.
Ретро навингтъна ми харесва на дизайн, но нямам представа как е на ергономия, за това пуснах снимката, да плакна окото. Simple Smile

И,няма родител, който не държи на сигурността на детето си. Има родители, които имат 500лв. за кошче, има родители, които имат 50лв. Аз лично с изключение на изофикс не виждам едно кошче за новородено за кола от 50лв и едно от 500лв. каква разлика имат. Всички са с 5 точкови колани.

# 359
  • София
Сега ме замислихте за кошчетата за колата, ние може би ще вземем Макси Кози, защото и към такава количка съм се насочила. Освен хубаво столче е важно и детето да се вози обратно на движението. Разбира се, че сигурността е важна за всеки родител, но за съжаление има такива, които имат възможност, но пак купуват евтини столчета или такива втора ръка и с дефекти, а това вече не е хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт