Чухме сърчицето вече на нашето НОЕМВРИЙСКО сбъднато човече!

• 31 407
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Помпите ви ръчни или електрически са били момичета?

# 376
Първо с ръчна на Медела. Още в болницата се установи, че няма да суче и ще трябва да се цедя. След седмица цедене с ръчна купихме електрическа на Медела. Цедих се още две седмици и приключих с кърменето.

# 377
Аз си я купих втора ръка, електрическа. Първите месеци много я ползвах, сега се надявам да ми се размине като имам повече опит в кърменето.
Шезлонг и гимнастика също много ползвах, и тях ги взех втора ръка.

# 378
А между другото в болницата пробвах веднъж тяхната помпа на Авент и ми беше по-удобно с нея. Някак си засмукваше по-добре.

# 379
  • София
Как се разбира дали ще може да суче или не? Ако не може се цедите и яде от шишета така ли? Аз не знам дали ще имам кърма, много ми се ще да кърмя дълго, обаче с тези малки гърди не знам какво може да се събере в тях. Шегувам се, знам че размера уж няма значение. Мисля помпа да си харесам и да заделя пари и ако имам кърма тогава да я купя.. Мале много е хубаво да разглеждам тези списъци с необходимите неща, направо нямам търпение Simple Smile

# 380
А предварително ли си купихте помпите или ги бяхте набелязали и след това? И на мен ми се иска да кърмя, но понякога това не зависи от нас. Идеята ми е да не се получи така да вземем помпа, а изобщо да не ми трабва 🙄 Иначе и аз съм решила да е еликтрическа.

# 381
Аз си взех помпата след раждането. Попринцип ако искате да кърмите ще стане, има и консултанти и много информация. Аз имах много трудности в началото, дъщеря ми не искаше да суче, но се справихме и вече кърмя 2 години. Малките гърди нямат значение, аз съм с чашка А.

KikiMoon, в много редки случаи майката не може да кърми. В повечето случаи когато кърменето не се получава е заради малка подкрепа от страна на персонал и семейство. В никакъв случай не обвинявам майките, които дават ам, но ако желаете да кърмите в 99% е възможно.

# 382
В болницата я искат. Дават ви списък.
Дъщеря ми опитваше да засуче, но изпускаше зърното. Акушерките ми казаха, че съм с плоски зърна. Пробвахме още в болницата със силиконово зърно, но без успех. След време и то към 2 годишна възраст я видяхме, че е с къса юздичка на горната устна и затова не е е могла да суче, а никой не е обърнал внимание. Кърма също почти нямах и добавях и АМ. С електрическата помпа успявах да изцедя половината количество кърма, необходима за бебето. Общо взето кърменето ми беше кошмарно. Ще се пробвам пак, но не тая големи надежди да се справя.

# 383
Харати, жалко, че се е получило така при теб. Един опитен консултант по кърмене със сигурност е щял да види проблема и да ти помогне. Ако пак имаш подобен проблем може да се обърнеш към такъв.

# 384
Yakamoz, съгласна съм с теб,но има всякакви случаи. Едната ми приятелка получи много кофти инфекция още в болницата и не й обърнаха внимание веднага и кърмата й секна. Какво ли не пи, за да има, но не се получи. Друга позната изпадна в лека депресия и по същия начин 🙄
Преди малко четох, че тази година намалението в Хиполенд щяло да е на 11.05, а другото ноември около рожденния им ден. Не знам доколко е достоверна информацията, но мои приятелки си накупиха доста изгодно някои неща.

# 385
  • София
Yakamoz искаш да кажеш, че дори когато майката няма кърма пак има начин да се стимулира да тръгне ли? Между другото имам една книга, която чета и пише, че ако зърната ни не почнат скоро да щръкват трябва да се стимулират много често за да стоят напред. ММ каза, че ще се заеме с това Smile ама мойте от сега са щръкнали, дано да е добър признак.

# 386
  • Варна
Аз се върнах от лекар.Правихме днес БХС, след прегледа дадох кръв и след 10 дни ще има резултат.
Бебето е добре, наваксало си е изоставането сега го измери 12+3 дни, а аз съм в 12г.с.+ 2 дни. Преди вървеше с 3-4 дни назад.Бебока видимо е пораснал, маха с ръце и крака на екрана и си е добре.Пол не ми каза лекаря, аз и не питах, защото ако беше сигурен той щеше да каже.Обаче нали съм шматка, забравих да си поискам снимка и се сетих чак като се прибрах Grinning MM не е доволен, че няма снимка, защото не можа да ме придружи.Аз забравих пак и за витамините да питам какви ще ми препоръча и накрая ще си взема каквито ми е кеф Grinning Мозъка ми явно от сега е взел да дава свободно Grinning
Казаха ми около 20 май пак на преглед, а аз пък на 14ти съм при акушерката за теглене и тонове.
Изследванията ми са добре от предния път.Хемоглобина пак е нисък 117, нищо ново.И кръвната захар е добре, в урината очаквах да има отклонения, заради отеклите ми крака, ама няма.

За помпата за кърма  - аз имам ръчна на Авент, но пък имах проблем с цеденето и само в първите 3м. я ползвах при нужда, като ми се регулира лактацията и гърдите спряха да се напрягат, не можех да цедя.Повече от 20мл. не изкарвах и не съм се занимавала, защото аз си кърмех от гърда и бебето се наяждаше добре.Кърмех на поискване и с малки изключения не съм имала проблем с кърменето.И това бебе искам да го кърмя поне колкото дъщеря ми.
Кикимун аз си взех помпата предварително.Кърменето не е нещо сложно по принцип, но е много важно от къде и кого се черпи информация.Много лекари, вкл. и педиатри не са много наясно с кърменето, дават грешни съвети и могат сериозно да подведат някое неопитно мамче.За кърмене се търсят само консултанти от ЛЛЛ, НАПК.Могат да се четат страниците на Хедра, на НАПК, на ЛЛЛ, също мисля на Бу, ако още поддържа страницата.Това са все сертифицирани консултанти.Повечето педиатри не ходят на курсовете, които се предлагат за мед. лица и оттам и дезинформацията.Аз имам късмет, че на дъщеря ми личната лекарка е в час, а при проблеми съм се консултирала с доц. Ружа Панчева / която е и гастроентеролог/ и също води лекции на НАПК и не само.
Аз съм с плоски зърна, отделно има хорм. проблеми, които забавят тръгването на кърмата, при мен след секцио слезе на 4-ти ден.Кърмих 2г. до естествено отбиване.

Десислава, кошарката на дъщеря ми е ето такъв тип, но с малка разлика, няма малкото чекмедже горе и няма тези форми отстрани.И е зелено-бяла, много свежа на цвят.Беше на две нива.После става на легло, а шкафчето се маха.

П.П. Не си пипайте зърната, те нямат нужда от стимулация.В късни месеци стимулацията им може да предизвика контракции.Има начин да се кърми и с плоски зърна, но нека стигнем до там първо.

# 387
Другото, което забравих да напиша е, че в болницата още ми се образува галактоцеле, в следствие на застояла кърма. Биха ми окситоцин с цел да се резорбира, но не успя. С изцеждането също не изчезна. По мнения във форуми пиех лецитин и ходих с зелеви листа в сутиена. НИЩО! Отидох при онко-хирург, който ми каза, че ако не се резорбира ще се махне с пункция. След спирането на кърмата бучката изчезна. Та общо взето и аз бях стигнала до депресия.
Разбира се аз съм изключение и огромна част от жените кърмят без проблем.
Ако не стане и сега ще я спирам и няма да се мъча изобщо.

# 388
Да, винаги може да се стимулира кърмата да тръгне. Жените, които нямат кърма са 1%. В много редки случаи физически не може да се кърмят децата. Също много от лекарствата са съвместими с кърменето, така че дори и да се наложи прием на антибиотик не е проблем. Зърната не се пипат по време на бременност. Ако ви интересува може да четете блога на хедра.
Не съм маниачка на кърменето, даже в момента направо го мразя. Просто ви давам информация пък вие ще си прецените какво е най - доброто за вас.

# 389
Момичета като сте отворили темата за колички да ви попитам аз имам stokke xplory лилава,а сега ми казаха че ще имам момче.вие как мислите мога ли да я ползвам отново въпреки ,че е лилава? Въобще не ми се занимава да сменям колички...

Общи условия

Активация на акаунт