Съпруга ми ни унижава с децата

• 31 540
  • 263
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Хайде без да си правим профили и модели, защото " не те обиждам, това е истината" e водеща част от профила на насилниците.
Както и непоносимостта някой отсреща да казва, че е обиждан и тормозен, защото действа като огледало. Щом има жертва на психически тормоз, то има и насилник срещу нея. Който насилник не понася думата "жертва". Защото това означава единствено, че е много "грозен".

В подобни теми винаги си личат емпатичните и тези с мантрата "тя си е виновна, щом е търпяла", което не е нищо повече от култивирано проявление на същите горни черти и разбира се възможност да се изсереш макар и вербало-виртуално на главата на човек, който и без това е смачкан.

# 91
И така може да се каже, ако се приема, че има "смачкани" хора. Аз съм напълно убедена, че 2018 година, в нормална държава и общество - е няма как да те смачка някой, ако не искаш. Нулев шанс.

# 92
Да прави ств,трябва да му отстоявам,но имам страх от него..

# 93
  • Варна
От страх ли седиш там?

# 94
  • София
В никакъв случай не искам хората да ме съжаляват.
Това твърдение противоречи на първия ти пост, който, между другото, завършва със  "...споделих си тук, олекна ми". Очевидно проблем няма, решение не се търси, крайната цел е бг-мама изповедалня, в която си изливаш ***, олеква ти и утре пак по старому. Моят въпрос е, защо на такива теми отговаряме?

# 95
И аз не разбирам защо е нужно да се търпи нещо толкова дълго време. Децата предполагам са големи и ще получите подкрепата им. Направете това, което е най-добро за вас. Не за съпруга ви или за децата, а за ВАС самата! Успех!

# 96
Аз бях такова дете и се отървах като станах на 18... Много последици имаше върху психиката ми. Дано децата ти са умни и се спасят сами,ти явно няма да им помогнеш. Ужасно и едновременно тъжно. Успех!

# 97
Авторката , прочети в темите за домашно насилие и пиши там !
Не слушай коментарите в стил " сама си си виновна " и " защо търпиш" . Търпиш защото си жертва на психологическо  насилие и не запознатите с такова идея си нямат какво огромно влияние има насилника над теб и каква сила се иска за да си тръгнеш .

# 98
Стига с това домашно насилие. Живее в държава, където само да се обади, че и вика, ще го изнесат от там без никакви въпроси. А едно телефонно обаждане е далеч по-кратко от писанията във форум. Просто не иска.

Психологическо насилие на зрял и "оправен" човек в късна възраст не ми се връзва особено. А и никак не звучи объркана и неориентирана.

# 99
  • Варна
Аз мислех, че авторката е зависима, но се оказа, че не е. Явно заплатата й стига. Децата също не са малки, че да искат обгрижване. Значи седи там, защото така иска. Причините за това са си нейна работа.

# 100
Към автора.
 Проблема и на теб ти е ясен. Човека те използва за отдушник на натрупания стрес отвън и като емоционална боксова круша.
Гарантирам ,че когато започне с обидите ако изкрещиш  с ярост и гняв   -
 Гледай си работа! Така няма да ми говориш! Ясно ли те е? Смотаняк! Ще пусна сигнал до полицията!
Ще млъкне. Ти  не млъквай ! Престори се на побесняла или побесней наистина!
Тресни една чаша или бутилка мин вода в краката му . Ще се препарира! Гаранция !

# 101
  • София
За момента- да. После ще си го върне с лихвите, пардон шамарите.

Децата на авторката са големи и вече виждат какво става. Направете си план с тях - до 2-3 години (с оглед възрастта на по- малкото) да може да се откъснете.
Щом имаш нормална заплата, която ти стига и децата ти ще са на по 20/20+, ще е лесно.

Ситуацията ви с парите се нарича икономически тормоз.

# 102
  • София
В  този ред на мисли адвокатите да кажат: ако бракът се разторгва в чужбина, а е сключен в България, по кои закони се отсъжда издръжката? И дали изобщо е възможен развод в чужбина?

# 103
  • Nice
Не знам как не си го намразила до сега. Ако някой се държи така с мен няма начин да не започна да го мразя.

Да не страдаш от Стокхолмски синдром? Съвсем сериозно се замисли, не го казвам ей така.

# 104
 Благодаря ви,говорим с децата да,обмисляме какво да правим.
Те виждат всичко и сме заедно в това нещо,той и тях псува и обижда,когато в ядосан и аз и децата сме му виновни.

Общи условия

Активация на акаунт