Съпруга ми ни унижава с децата

• 31 543
  • 263
  •   1
Отговори
# 75
Той когато се нервира ние се махаме веднага,защото той бълва яко...никой не седи да спори с него.Аз никога не споря с него ,там ми е грешката,аз си мълча и излизам от стаята.
Когато е ок му казвам с какво наранява,той обещава че уж няма да прави така и до следващия път,той никога не се извинява,никога.
Той винаги обвинява мен,че съм виновна,без аз дори да съм направила нещо и успява да ми го втълпи и аз започвам да разсъждавам къде сбърках,а аз нищо не съм направила и винаги е така,без повод просто започва да обижда и унижава.Онзи ден точно така стана,показваше нещо на приятеля на детето ,аз не видях какво пише върху това което показвашв и започна от раз да ме обижда, детето ме защити и стана страшно,
Той бил винаги прав ние сме простите.

Не допускай да ти втълпява вина, особено ако такава липсва. Той е от типа "манипулатор", затова и му прощаваш винаги, когато "кризите" преминат. Няма ли вариант, в който да се изнесете с децата някъде наблизо до него и просто да се виждате само, когато е в нормално състояние? Казваш, че си финансово самостоятелна и без него, макар и с по-ниска заплата от неговата. Това, разбира се няма да изключва финансовият му принос към децата, дори и да живеете според варианта, който описах - хем заедно, хем отделно.
Извинявай за въпроса, но как е сексуалният ви живот? Той също е съществена част от щастливото семейно съжителство.

# 76
Работи в добра фирма,не е чистач нито строител,не говори добре езика,но се оправя и от там още повече самочуствието,а ако го поправим с децата става страшно,какъв бил тоя тъп език,защо се пишело така пък се произнасяло иначе,абе....
Сега явно в момента не му “трябвам” и затова се зъби,като трябва нещо да му помогна ще ме потърси,но ако му откажа казва,че виждаш ли вс това го правел заради нас,тоест сме длъжни да му помагаме,защото ако не е той....
Да,благодарение на него дойдохме тук,но по здравословни причини на детето ни,но по доктори и институции навсякъде съм се оправяля аз,така и научих езика и спред мен там му е проблема,че аз съм мн оправна,но и загубена явно.

# 77
И какво работи в тази добра фирма, след като не може да пише, чете и говори? Те и добрите фирми си имат чистачи и общи работници, няма лошо, ама не го изкарвай голямата работа, защото очевидно не е. Всеки знае как е в чужда страна, когато не може да вържеш две думи.

Така или иначе грубиянското поведение, комплексите и битовия алкохолизъм са си присъщи за някои социални слоеве, те често са точно неквалифицирани работници, ако изобщо работят нещо.

# 78
  • София
За коя страна става въпрос?

# 79
Англия
Работи наистина добра работа

# 80
Англия
Работи наистина добра работа

Добре ... Simple Smile

Те в Англия изобщо не държат на език, сигурно е директор. Както и да е, живи и здрави. Не е лошо да слезеш на земята, между другото, когато имаш време ... не е спешно.

# 81
Не е лошо да слезеш на земята, между другото, когато имаш време ... не е спешно.
Smiley  Smile

Тя ако слезе, мъжът ѝ много бързо ще е вече в орбита.

# 82
Авторката казва, че мъжът й работи добра работа-от нейна гледна точка,която не е задължително да съвпада с представите за добра работа на други. Професионалисти- заварчици, водопроводчици, ел.техници... сравнително лесно намират работа в чужбина и са що-годе добре платени. Няма как да се сравни заплатата им с тази на  висококвалифициран кадър, но пък и не останах с впечатление, че живеят бохемски, напротив. Изисквания за писмена грамотност няма, достатъчно е да разбира какво му говорят.
Струва ми се, че поведението на този човек е под въздействието на битовия алкохолизъм.

# 83
Да,работи работа за която само говоримия език се изисква,разбирасе говоримо с колегите и работодателите,заплащането е добро и по-високо от мойто,от там и самочувствивто му явно.

# 84
Бачкатор-пияница, който му тежат годинките да сменя тръби, фрустриран  че не се вписва никъде, ама пък в родното село, където се вписва никой не го иска на работа. Не са първата и последна двойка на 40-50 в такава "симбиоза".

Не съжалявам никой от двамата, без значение плачевния тон на авторката, как все я обиждал уж, ама ако беше толкова обидена или загрижена за децата си, нямаше да е с тоя отдавна ... та и тя не е цвете за мирисане.

Дано младите се нахъсат от лошия пример и успеят да си изградят стойностен живот и щастливи семейства с взаимно уважение.

П.С.: Не съм сигурна, че трябва да го зарежеш, защото така да се е озлобил, явно имаш голям принос. Аз лично се подразних от многословието ти и фалшивата маска на страдалка тук в темата, предполагам и на живо не е по-различно. Най-вероятно няма да успееш да задържиш друг - нормален, защото няма да ти пасва на модела, колко си неоценена, но търпелива.

# 85
Salaisha,Може и без обиди,но си права че от страни така изглежда.На живо е дори мн по-зле,но все пак ми беше полезно да чуя и др мнения.
И не се правя на многострадална,за съжаление това ми е ежеднвеието

# 86
Не е обида, така ги виждам нещата аз. Може и да греша, но едва ли. Иначе не се изненадвам на реакцията - всичко е " обида" в твоите очи ...

# 87
В никакъв случай не искам хората да ме съжаляват.

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 18:04 от strawberry0302

# 88
В никакъв случай не искам хората да ме съжаляват.

Не знам дали не искаш и какво искаш по принцип, но когато мислиш, че някой греши, а ти си права, трябва да се обосновеш. Това нацупване - ами ти само ме обиждаш, е абсолютно неприемливо за твоята възраст. И често не е вярно. И това е единствения възможен резултат - да предполагаш, че някой ще му стане жал, защото те е обидил и ще млъкне, за да не ти се налага да се аргументираш.

# 89
  • София
Авторке, мъжът ти каква зодия е?

Общи условия

Активация на акаунт