Майка ми не харесва приятеля ми

• 702
  • 29
  •   4
Отговори
Здравейте! Имам си приятел, с който вече сме заедно от 4 години. Следващата година мислим да преминем към следваща стъпка, а именно- да живеем заедно. Тъжно ми е обаче, че усещам, че майка ми не го харесва и не иска да съм с него, което за мен е много болезнено, защото аз си имам много силна връзка с нея от малка и ми е важно нейното мнение. И може би най-големият проблем е, че не мога да разбера причината. Тя вижда, че той се държи супер с мен, в който и да е аспект, но постоянно прави някакви коментари, които са много повърхностни и глупави според мен. Например постоянно ми казва, че нямал амбиции, което не е така- работи, издържа се сам, издържа и мен от части. Или постоянно сравнява някакви други мъже с него относно външен вид( приятелят ми не е неин тип, но е мой тип, затова отново не я разбирам). Също така каквото и някога да ми е взел и примерно аз и го покажа и съм радостна, тя не казва нищо или прави някакъв коментар от сорта на- как пък точно това е избрал( в лошия смисъл). Да не изключвам и доста ситуации, в които аз и разказвам нещо за някаква връзка, която е токсична примерно, и след няколко дни тя ми казва за съответния човек, за който съм и разказвала, че обижда и унижава приятелката си, че е много красив. Някакви ей такива супер странни коментари и подмятания, които нямат никаква логика. Казвам ѝ, че ще ми липсва, защото заминава за София за 2 седмици, по работа, при което тя ми отговаря със - стига вече, не може да си постоянно с него. И не искам да я питам директно за причина, защото знам, че така още повече ще се нараня. Не знам какво да правя, смятате ли, че трябва да ме интересува толкова много нейното мнение? А ако някой има някаква идея, защо не го харесва, на база нещата, които разказах, ще се радвам да сподели!

# 1
Не подценявай майчината интуиция!

# 2
  • 2860 км северно от Екватора
Постави се на нейно място. Представи си, че ти си майка. Какъв човек е подходящ за дъщеря ти? Най доброто нали?

Щом за 4 г не го е приела, значи наистина има нещо.

# 3
На колко години си и имаш ли баща?

# 4

На 22. Да,имам.

# 5
Има голяма вероятност майка ти къде съзнателно, къде не, да се страхува от момента, в който ще излетиш от гнездото. Дъщеря ми е точно на 22, живее отделно пт няколко години и знам колко трудно ми беше да не я спирам, а напротив - да я подкрепя.
Ето и още няколко възможни нюанса  - ако родителите ти живеят заедно без особено топли чувства, само и само да са с теб, след твоето излитане ще настъпи една твърде неприятна тишина.
Друга възможност  - докато си под крилцето на мама, тя е все още млада, защото те възприема като малка. Когато започнеш своя живот извън нея, й предстои да признае и да приеме факта, че остарява. Ако е суетна, няма да е леко. Не забравяй също и менопаузата, която вероятно я тресе.
Обърни нещата  - кажи й, че те наранява нейното недоволство, че искаш да запазите чудесни взаимоотношения и след като се изнесеш и за да стане това, трябва да намерите общ език, а не да се чувстваш сега като в затвор, от който нямаш търпение да избягаш и да не погледнеш назад. Това може би ще я освести малко.
Ти си млада жена, вече съвсем не си момиче, правиш своите избори и сега му е времето да поставиш отношенията си с родителите си на ново ниво. Дали мъжът, когото си избрала, е читав ще покаже времето.

# 6
Много хубаво си помисли по въпроса - интуицията на майките е нещо,  което никой друг в живота не притежава.
Най-добре седнете и си поговорете и да ти каже тя, защо не му вярва на тоя човек и какво не харесва в него. Със сигурност има нещо, което твоите влюбени очи не виждат.

# 7

На 22. Да,имам.

А гаджето на колко е?

# 8
Предвид възрастта ти слушай майка ти частично.
За 4 години да не го приеме, има нещо наистина. Вероятно ти не го виждаш, защото си много влюбена, обаче на майка ти окото е друго нещо.

Обаче ако все пак наистина е читав, ще трябва да спреш да й показваш подаръците му, защото това са ваши лични неща с твоя човек. Спри да й се обясняваш и даваш отчет, защото тя винаги ще намира за какво да се заяде или да го омаловажава. Страх я е, че ще остане сама, ще отлетиш бързо. Опитвай се да си говориш с нея за други неща, които не засягат връзките и мъжете. Нейният вкус си е за нея (баща ти отговаря ли на него?). А твоят си е твой избор. Иначе ще ви вгорчи връзката.

# 9
# 10
На 22. Да,имам.
А неговото мнение какво е?

Много хубаво си помисли по въпроса - интуицията на майките е нещо,  което никой друг в живота не притежава.
То добре майчина интуиция, но дотук не прочетох нещо съществено, което да пали червените лампи. Не бил достатъчно красив за майката, нито правел подаръци по вкуса ѝ. Явно дамата иска принц за дъщеря си.
Няма лошо, но ако прекали с коментарите и съветите, може да получи като резултат дъщеря стара мома.
Или другия вариант – да намерят имотния принц, който да се окаже домашен насилник и тогава съветът ще е: „Търпи, мама...“.
Това, че една жена е майка, не я прави автоматично умна, бяла и добра. Много майки са съсипвали живота на децата си и не са само мъжки майки. И (проекто)тъщи доста токсични има.
Интересно се получава – когато майката се бърка в избора на сина си, е токсична вещица, която трябва да бъде изгорена на клада. Ако се бърка на дъщеря си обаче, майчината интуиция не лъже. Ех, че интересно!

# 11
Прекалено много коментираш с майка си. Не е лошо деца и родители да споделят, но аз, например, не се сещам и един подарък от гадже/мъж да съм коментирала с майка ми,  глупаво ми звучи.
Като те тормози ситуацията, питай я директно :"Ти защо си против този човек?" И после се замисли дали наистина става въпрос за разум и опит на родител или просто ей така, не си сбъднала нейни представи да те задоми за принц

# 12
Како Сийке, вярно е и това. Но все пак да се помисли. Майката вижда нещо, което дъщерята не.
Бащата присъства, ама май само тялом. Мнение няма.
Може майката да иска по-добър живот за дъщеря си, отколкото тя самата е имала. Любов, любов, ама само с любов не се живее.
Момичето да мисли само с главата си, да си изясни - сватба искат  - ок.
Къде ще живеят, с колко пари ще разполагат? Такива неща.
Ако са го обмислили - защото между искам и мога има разлика, да не слушат никого - нито неговата, нито нейната майка.
Но ако не са мислили, може пък да помислят и то хубаво.

пп. Колкото токсични свекърви има, толкова и токсични тъщи. И понякога и то често, даже са си много прави. Ама малките обичат да си чупят главите. Житейски уроци от първо число.

# 13
Има и майки, за които никой не е достатъчно добър за детето им. Та така.
Описаното поведение си е баш токсично.

# 14
  • София
Майката по- далеч от носа си не вижда.
Коментарите са детински и инфантилни, бих казала ревниви.

Авторке, конфронтирай я. Питай - абе, майко, с какво ще ти угоди? Нищо не харесваш, само мрънкаш под мустак, обиждам се по ягодите!
Питай я къде я стяга чепика.

Общи условия

Активация на акаунт