БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 136

• 83 952
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Simple Smile до довечера така или иначе няма да мога да проверя наличностите Simple Smile  Simple Smile Simple Smile
Ето това са номерата на конците ДМЦ, но с метална нишка Е746, Е3685, Е703, Е135, Е818, Е3843, Е3849, Е130. Благодаря още веднъж.
Сега разгледах каталога с конци ДМЦ, много нещо лъскаво ми се вижда с тия конци. Не знам дали можеш да замениш част от конците с такива на макарички. Купувала съм такива вместо златно и сребърно ДМЦ метализирано. Макаричките са по-евтини и по-лесно се шие от метализираните. Е818, Е746, Е3685 мисля, че не можеш да ги замениш, те са с по-мек перлен блясък. Е130 и Е135 са с няколко цвята преливащи. Остават Е703, Е3843, Е3849, които отговарят като цвят на нормалното ДМЦ, но с брокатен блясък.

# 121
  • София
Оленка благодаря ти. Сега ми е лудница. Почнах един от готвачите да шия, та като се поосвободя юли/август ще се опитам да го окомлектовам.

# 122
Оленка благодаря ти. Сега ми е лудница. Почнах един от готвачите да шия, та като се поосвободя юли/август ще се опитам да го окомлектовам.
Няма за какво. Просто ме заинтригуваха тези дами и на снимката си изглеждаха нормално, не толкова лъскави. Като видях тези Е-та, грабнах каталога.

# 123
  • София
Нямам идея дали снимката, която беше качена тук е на гоблен шит по качената от мен схема. Може творецът да е замествал и той цветове.

# 124
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
признавам, че пропуснах поста - покрай "дипломирането" съм като муха без глава.
у дома със сигурност има червено и зелено бляскаво.  почти сигурно има розово и лилаво. някъде има цели макарички сребърно и златно ламе.
може би има и други, но трябва да се разровя.
вчера мина тържеството на детето, днес приключвам с обучението и събота и неделя са мои - за ровене и преподреждане.
пак ще пиша.

и аз имам спомен, че някой ги показа и нямаше такива лъскавини....

# 125
понеже заговорихте за смяна на конци- имам чувството, че са объркани два цвята на гоблена, който шия в момента, боровете в планината и есен са си зелени, а не кафяви. Та питането ми е възможно ли е да се допусне такава грешка в магазина, или то програма си изчислява и казва какъв да е цвета, може ли да стане човешка грешка? Защото и на картинката с модела на гоблена ги виждам тъмно зелени, а не кафяви  Thinking може да снимам уикенда ,да видите и вие

# 126
понеже заговорихте за смяна на конци- имам чувството, че са объркани два цвята на гоблена, който шия в момента, боровете в планината и есен са си зелени, а не кафяви. Та питането ми е възможно ли е да се допусне такава грешка в магазина, или то програма си изчислява и казва какъв да е цвета, може ли да стане човешка грешка? Защото и на картинката с модела на гоблена ги виждам тъмно зелени, а не кафяви  Thinking може да снимам уикенда ,да видите и вие

Възможно е да са объркани, или в схемата да са разменени номерата ...

# 127
Здравейте.Търся ключ за гоблена Българка на фирма Солария голям модел.Имам схемите но някъде съм затрила ключа.
http://www.solaria-gallery.com/gobleni/gob/d60.htm#
Ще съм много благодарна .Благодаря.diana_92@abv.bg

# 128
Здравейте, да кажа- отидох днес до магазинчето за гоблени да споделя дали няма объркване с конците. Жената провери по програмата ,и по схемата и това са номерата, но по мое настояване ми показа как ще се променят нещата ,ако на своя глава сменя цвета, хареса ми и взех конец и на своя отговорност ще сменя, дано съм права....

# 129
  • София
Здравейте момичета,
Много красиви неща творите Blue Heart
Извинявам се, че нямам какво да показвам, но съм бродирала гоблени като момиче, отдана не съм. Искап да ви попитам обаче нещо свързано с конците.
Искам да набродирам за мен, съпруга ми и дъщеря ми дрехи с български шевици. Тъй като една част от дрешките са бели ми е важно при изпиране бродерията да не изпусне от цвета. Нямам представа с какви конци е удаччно да го направя - насочих се към DMC и  Anchor. Вашето мнение за качествени конци?
Благодаря Simple Smile

# 130
Здравейте, на финала на гобленът ми съм и вече си търся нов Simple Smile Спряла съм се на един кораб и още не мога да реша в кой нюанс ми харесва повече. Някой да е виждал да се продава по наще сайтове или да има схемата? Ако успея да си намеря схемата, може ли да ми препоръчате от кой сайт да си поръчам хубави ДМЦ конци.

# 131
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Много красиви неща творите Blue Heart
Извинявам се, че нямам какво да показвам, но съм бродирала гоблени като момиче, отдана не съм. Искап да ви попитам обаче нещо свързано с конците.
Искам да набродирам за мен, съпруга ми и дъщеря ми дрехи с български шевици. Тъй като една част от дрешките са бели ми е важно при изпиране бродерията да не изпусне от цвета. Нямам представа с какви конци е удаччно да го направя - насочих се към DMC и  Anchor. Вашето мнение за качествени конци?
Благодаря Simple Smile

На Анхор тъмните цветове пускат. За някаква нова технология на багрене чета, при която след ушиване, бродерията се пере на 90градуса за да запечата цвета. Иначе, относно качество - на анхор са по добри според мен. На пазара вече има и други марки - Ариадна - полски, СХС китаиски, Росаче, Арко. В момента шия с СХС и съм изключително доволна, много добра покривност, номерацията им е като ДМЦ и разминаванията в цвета са с малки отклонения.

# 132
Здравейте, на финала на гобленът ми съм и вече си търся нов Simple Smile Спряла съм се на един кораб и още не мога да реша в кой нюанс ми харесва повече. Някой да е виждал да се продава по наще сайтове или да има схемата? Ако успея да си намеря схемата, може ли да ми препоръчате от кой сайт да си поръчам хубави ДМЦ конци.

Карина, лично на мен ми харесва повече в розовата гама. Другото е някак си много контранстно Simple Smile

# 133
и на мен в розовото, платът е избелял от слънцето Wink

# 134
w
 Това шия в момента. Имахме кокер-шпаньол някога и са ми красиви ,диви и мили.
Искам да ви помоля за схема на латински буквички. И на кирилица ще се радвам да имам.

Общи условия

Активация на акаунт