БРОДИРАНА КРАСОТА - ТЕМА 136

• 84 866
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
навремето ми размахаха пръст  в темата за един мой гоблен.
Simple Smile Simple Smile защо съм писала, че моделчето е на Ланарте+Janlynne, това били различни фирми.
хубаво де, но на опаковката си пише и двете имена - явно в някакъв момент са работили заедно за американския пазар.

# 541
  • Norge
Добре, хубаво че съм го пропуснала това нещо. Confused
Никак не съм по споровете, най обичам всичко да си върви гладко и с усмивка.
Щом имената ги пише на опаковката, значи има защо. Дизайнери много, с различни ангажименти и обвързаности, всякаква колаборация е допустима.

# 542
Аз пък имам чувството, че нещо тоя контурен бод не го правя много красив....И ги избягвам, но този  е страхотен

# 543
  • София
Нелка, наистина ли харесваш контур? Много по-красиви стават гоблените след контур, ама аз си признавам, че не ми е голямо удоволствие той... Виж, френски възели - обичам.

# 544
  • Norge
Оу, знам аз; доста хора не обичат контур. А на мен наистина ми е любимо нещо!
Пете, и френските възли - голяма са ми любов и те.  Heart Eyes Aма и тях не всеки ги долюбва.

Маме, вярно е, че контур, където има голям скок на конеца от място до място, може да не е твърде хубаво. В такива случаи е добре да се работи с две игли - едната води самия контур, а с другата той се пришива към основата.
Не знам доколко се разбира от чертежчето.  Thinking

# 545
Оу, знам аз; доста хора не обичат контур. А на мен наистина ми е любимо нещо!
Пете, и френските възли - голяма са ми любов и те.  Heart Eyes Aма и тях не всеки ги долюбва.

Маме, вярно е, че контур, където има голям скок на конеца от място до място, може да не е твърде хубаво. В такива случаи е добре да се работи с две игли - едната води самия контур, а с другата той се пришива към основата.
Не знам доколко се разбира от чертежчето.  Thinking

туй не е контур Wink
туй е каучинг Simple Smile Simple Smile Simple Smile

ето ти контура Simple Smile

# 546
Тъкмо щях да кажа, че и аз не го правя както трябва и май за това не го обичам, а френски възли въобще не знам какво е 😁

# 547
Тъкмо щях да кажа, че и аз не го правя както трябва и май за това не го обичам, а френски възли въобще не знам какво е 😁

готини са Simple Smile Simple Smile

по едно време си играх да търся старите български имена на бодовете в гобленарстването Simple Smile

back stitch - "контурен бод" е всъщност бод зад игла,
stem stitch - бод пред игла
lazy daisy - "маргаритка" е вариант на синджир бод
chain stitch - синджир бод
satin - "сатенен" всъщност е пълнеж бод Simple Smile
има и herring bone - баба го наричаше рибена кост.

Simple Smile Simple Smile Simple Smile весело е

# 548
  • България
И аз се стреснах, защото контура го правя точно бод зад игла- понякога. Понякога както се получи. Laughing .
Не обичам да го шия, защото гобленът уж вече е готов, а има още половин ден работа. Но става хубаво.
  Контурът е нещо ново за мен,  не бях шила около 20 години, доста се се променили нещата.
Майка ме научи още като дете, но после учене, дете, работа и някак си не оставаше време за шиене.
 Помня, че започнах с някаква щампа, а първата завършена "творба" е едно кученце с кокал. И само то не е в рамка Laughing.

# 549
A така ли се шие-  отляво надясно?

# 550
A така ли се шие-  отляво надясно?

Не, шие се както ти е удобно.

# 551
при мен - отдолу нагоре Simple Smile
тук са го обърнали за да се виждат цифрите. :>)

# 552
Трябва да направя мустаците на котката с контур. Питането ми е дали да го направя, след като изпера гоблена, за да не вземат да провиснат, след това?
Имам печален опит с един коучинг(мале, че трудно да го произнесеш) при едни корабни въжета. Всичко беше перфектно, докато не мина през пране. Въжетата леко увиснаха. И сега ме е страх да го правя предварително.

# 553
Аз лично пера преди контура, но всеки си избира.

# 554
И аз май така ще направя. Не ми се преправят после толкова мнооооооого котешки мустаци Yum

Общи условия

Активация на акаунт