Знаете ли как се държат децата ви в училище?

• 19 172
  • 119
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз пък знам какво става. Дъщерята все още ми докладва почти всеки ден. Точно 7 клас е. Много добре я знам как се държи в училище. Предупредила съм я да не прави големи простотии, че юалко остана. Но има деца, на които вече тотално не им пука. Вървят им процедури, но повече от ясно е, че са неефективни.

# 46
  • Стара Загора
Сега се зачетох в коментарите, те са по потресаващи, ужас!

# 47
Immature, колко са големи децата ти?
Ти може да си израсъл в недоимък, но много други не са. Повечето хора казват обратното, че тогава са чувствали сигурност и са имали всичко, а сега с ипотеки и др. дългове са в обратното положение. Съвсем скоро мина голяма криза, сериозно ли си мислиш, че всички деца бяха презадоволени в нея?

# 48
  • Най-красивата страна
Ако детето се държи агресивно в училище,учителката е длъжна да информира родителите.
От там нататък родителите би трябвало да вземат някакви мерки .
Учителката не е виновна за това,че детето  е невъзпитано и агресивно.Отговорни за възпитанието са родителите.

Не съм учителка.

# 49
Добре,  информира ги. Но ако те не вземат никакви мерки, защото намират поведението на детето за нормално, тогава какво правим?

# 50
# 51
  • Най-красивата страна
Добре,  информира ги. Но ако те не вземат никакви мерки, защото намират поведението на детето за нормално, тогава какво правим?

А няма ли някакви санкции за безхаберните родители?
Явно законите трябва да се променят.

# 52
Зависи какво разбирате под санкции. Например могат да ги задължат(не че знам как става задължаването) да работят и те с психолог.
При нас това се прави. В училището на моите деца има behaviour policy  от 1 до 11 с подробно описание на нарушенията и съответните наказания. Синът ми в момента подлежи на такова - detention,  оставане 2 часа след часовете с counselor да обсъждат позитивни практики. Поводът е verbal bullying.  Синът ми се е включил в колективно дразнене на друго момче(7 клас). Не е инициатор и от училището ми подчертаха всички положителни черти на характера му, но ще си понесе наказанието. А то освен извинение, включва точно разговори за това какво може и какво не, как се реагира на дразнител, останалото ще го науча скоро.  Моето лично мнение е, че "жертвата" си го е търсила, вършил е нещо непозволено в час, заместващият учител не  е реагирал, те почнали да се заяждат и тн. Никакви истерии или посягане. Обаче потърпевшият, за който знам, че е лигав до безобразие, се е оплакал, добавил е, че се притеснява да ходи на училище...междувременно е надраскал топката на сина ми, ама моят не може да го докаже...после се включил в играта със същата топка, момчетата(които са наказани заради него)отказали, той писнал пак, репортнали го, учителката гледала камерите,  после потърпевшият пак вършил нещо непозволено в час и нашите с разрешение на учителката го филмирали и репортнали, тя уж се съгласила, че той ги провокира, но това не отменя техните наказания, а а аз съм крайно против заснимането, дори да е за служебни цели.
Изобщо глупости на поразия, обаче имаме доказан bullying и се работи по въпроса. Казах на сина ми всякак да избягва това момче, но то само се тика при тях, а после го играе жертва.

# 53
  • Между гори и планини
Смея да твърдя, че знам. До 4 клас, всеки ден класната ни казваше подробно кой какви ги е вършил (имахме прекрасна класна). Сега живеем в малък град - всички се познават, централната улица е една, хранителните магазини се броят на ръката ми. Искам - не искам виждам учителите, знаем се къде живеем, "приятели" сме във ФБ. Пък и моя син ми казва всичко, знае, че каквото и да е направил, ако ми каже той, ще седнем и ще поговорим, но ако го науча от друг...
П.С за сега детето ми е кратко и пуберските хормони му се изявяват в мързел и нежелание да учи много, но е добро дете.

# 54

Не е ли възможно това дете да мине на индивидуално обучение? В класа на дъщеря ми има две такива деца, едното още от първи клас, другото от пети. Изобщо не влизат в часовете с тях, само се водят към класа.

# 55
А няма ли някакви санкции за безхаберните родители?
Ех, де да имаше!

# 56
  • София
Поне досега не съм чула да има. Обаче се сетих покрай твоя пост, че навремето  съм чувала родители да твърдят, че ако детето направи нещо в училище, родителите по някакъв начин ще бъдат наказани, но дали морално, дали с глоба не зная.

# 57
  • волно калдъръмче
Тити, чудесен пример си дала. Обикновено става точно така - "жертвата" провокира и дразни, а докладвания опира пешкира.

Когато разглеждаме подобни случаи в този форум, все се намира някой да каже: ми да, то изнасилената си е виновна сама.

# 58
Сърнела, до колкото аз съм разбрала въобще не става дума да се търси кое дете е виновно и кое невинно и до колко.Учителите не са следователи, нито  прокурори, а школото съвсем не е съдебна зала.
Проблема е :1 Че възрастните, работещи  в училищата, вместо да си въртят главите на другата страна като видят нередност ,  да  я регистрират официално -писмено по съответния ред.
                         2 Че липсват адекватни стъпаловидно растящи санкции и наказания за системно и умишлено нарушаващи реда ученици,което пък е причина за насаждане на чувство за безнаказаност и ескалация в тежестта на нарушенията.

Идеята е ние родителите ,оставяйки детето си  под  грижите на училищния колектив  да бъдем сигурни ,че са в безопасност. Вярвам ,че е крайно време някои от нас да разберат и че ако не са научили безценния си наследник на определен минимум , след определен брой провинения ще попада при себеподобни или ще се обучава самостоятелно и връщане назад няма.Социализираните деца не бива да са заложници на растящи социопати, а учителите  съвсем не са звероукротители.Принудителното съжителство с доказано агресивни индивиди е огромен стрес ,който с годините оставя трайни последствия .

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 08:46 от mamamari

# 59
  • волно калдъръмче
Това с въртенето на главите го разбирам като прехвърляне на твоите реакции върху главите на хипотетичните заподозрени - учителите, без да се внася никаква конкретика, а за да има за какво да си говорим. Кракът ти не е стъпвал в училище, но вече знаеш, че не пишат, не наказват и се правят, че не виждат. Егаси и самочувствието.

Една е истината обаче - няма лостове за въздействие, подходът „само с добро” е единствен и често неразбираем за целевата група.

Общи условия

Активация на акаунт