Кажете си истината...

• 100 244
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 1 260
Известен не е задължително равно на успешен. И обратното.

# 1 261
Известен не е задължително равно на успешен. И обратното.
Абсолютно точно!

# 1 262
Аз чета автобиографията на Брук Шийлдс и донякъде си обяснявам много неща. Интересна ми е връзката с майка й и затова я чета.

Но повече гледаме документални филми. Напоследък гледахме док. Поредици за П. Ескобар, нарко босовете, Хитлер, Кенеди клана, Дияна, Рузвелт, учени, астронавти, философи, археолози, военни лидери и прочие.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 18:04 от Анонимен

# 1 263
  • София
Преди години изчетох на повечето хора на изкуството, също на политици и военни лидери, също и на имената в икономиката и техниката. Напоследък не съм чела точно биографии, но на съвременниците ни ги следя относително (не нарочно, те сами се навират в публичното пространство). За някои се направиха и документални филми. Колкото и изкривена да е една биография, колкото и изкривен да е един документален филм, някои факти говорят сами за себе си. (така да го кажем, патологията ме влече Wink, признавам, че особено внимание отделих на биографията на Фройд и дъщеря му.)

Ейнджъл, аз затова писах за известните успешни. Не съм писала нито "известните", нито "успешните", нито "известните И успешните". Пиша за известните успешни. За неизвестните успешни няма как да знаем, ако те самите не излязат да се покажат.

# 1 264
Малко ме е срам да си призная, че биографии съм чела само на известни исторически личности/родове и на Буковски (от Черковски). В момента започнах на Лоренцо Медичи, не съм сигурна дали е за препоръчване. Както и не мога да препоръчам "Жените от Медичи" (пак в Амазон ми я пробутаха).

За Елизабет Тейлър някой намерил ли е нещо добро?
Ако може да не се върти цялата около Ричард Бъртън...

# 1 265

За Елизабет Тейлър някой намерил ли е нещо добро?
Ако може да не се върти цялата около Ричард Бъртън...

https://www.csmonitor.com/Books/2011/0323/Elizabeth-Taylor-5-bes … -Alexander-Walker

Някоя от тези?

# 1 266
  • София
Да си призная, аз и биографията на Дебелянов и Ботев и други ги преосмислих едва като възрастен човек, когато моите деца учиха за тях , та попрегледах кратката справка  и съпоставих кога какво е писано и какво се е случвало в живота, и доста неща ми се изясниха.  
Докато учих икономика доста прочетох за емблематичните фигури, защото ми беше интересно какво и как са направили. Не знам, на периоди съм според това с какво точно се занимавам и имам интерес, та покрай него чета и за емблематичните фигури в областта. Бях впечатлена от Лурия, защото разбрах, че един от най-уважаваните от мен мои преподаватели е бил негов ученик. И за други така, дето се вика, живи и мъртви класици. Затова ми е трудно да кажа "прочети тази биография" и да дам линк.

# 1 267
Много са ми интересни биографиите . Доста съм чела ..на първа страница съм изброила накои .
За Яворов има една на Михаил Кремен (забравих и името )която едва на 15 г я прочетох .

Елена препоръчвам ти автобиографията на Марлене Дитрих и Чаплин . Няма да останеш разочарована .
Ще видиш защо напускат твоята Америка и се връщат в Европа . Актуално е и днес становището им .

# 1 268
Най-много ми хареса тази на Бозачи, той е и продуценти е работил с нея... Иначе Уолкър е писал и за Одри Хепбърн, но тогава предпочетох нещо на немски, защото ми е по-силният език. Явно се е специализирал на тази тема; даже за Марлене и Вивиан е писал...

Ако някой все пак е чел и има лични впечатления, ще се радвам да сподели на лични.

# 1 269
Жива ли още Елизабет Тейлър ? Нищо не съм чула в последно време за нея . Някакви здравословни проблеми имаше преди години

# 1 270
Жива ли още Елизабет Тейлър ? Нищо не съм чула в последно време за нея . Някакви здравословни проблеми имаше преди години
Доколкото си спомням почина преди няколко години.
Уникална актриса и силна жена.

# 1 271
Да, починала е преди 7 г . Голяма любов са били с Ричард . Гледала съм я в много филми, но помня я в Клеопатра , а Ричард играееше Maрк Антоний .Два пъти са се женили и развеждали .

Марлене е голяма лисица . Не пише за любовните си истории ..споменава как обожава нейния Хемингуей, Ремарк ,,без пикантерии ..Само за любовта към Жан Габен е откровена ..После разбрах, че е била любовница на бащата на Джон Кенади

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 19:15 от ***vasilena***

# 1 272
  • Пловдив
Според мен най-ценното, което Сирен  може да даде на сина си е,  да помоли вторият й мъж да научи сина й на програмиране. Това е безценно и не може да се сравнява с никакви имоти.
Ако една жена иска повече от едно дете, Сирен си е пример от всякъде.
И е абсолютно права, че майка с три и повече малки деца няма как нормално да работи. То и затова много малко жени се решават на подобно нещо.
Наистина ли няма? Странно как го правя.

# 1 273
Янтра, на мен всъщност би ми било много полезно и интересно да кажеш нещо по-различно от рефрена "ти сега ще видиш какво ще стане с второто." Мисля, че е и по темата: каква е цената на това да имаш деца и кариера?

# 1 274
  • Пловдив
Аз нямам кариера. Засега. Работя от една година. Но работя. Работата ми е нормална, не ми е точно на сърце и много интересна, но не ме затормозява. Занимавам се със спедиция на една фирма, международна и извън ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт