Кажете си истината...

• 100 350
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 840
ами, не, не се връщаш в старото равновесие, а винаги си в ново равновесие. Като онази приказка, че не можеш да влезеш два пъти в една и съща река.
Адреналинът действа само няколко секунди или минути, после се включваше друг хормон, май беше норадреналин. Не съм сигурна, забравила съм го вече.
Да, винаги е някакво ново равновесие, най-малко защото си стареем. Да, може и норадреналин да е, може и двете да са. По-скоро исках да наблегна на момента с чисто физиологичните процеси, които протичат при продължителен стрес и как евентуално това може да е като 'наркотик' за един човек.

# 841
  • София
тъй де, като наркотик, обаче ти се изпържва мозъкът от стреса. Вече срещам метафората, че било като действието на амфетамините - дай, дай, дай, и накрая срив.

# 842
Разбира се, че стресът е ужасен и за тялото, и за психиката.
Най-успелите хора които познавам, обаче, са железни и имат друг тип саморегулация, не поддават на напрежение тип "ох сега какво ще правя". Невротиците далеч не могат да бъдат описани като успели хора.

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 18:07 от elenna

# 843
  • София
Да, бе, не могат! Могат и още как! Просто едните ти скапват нервите и здравето тихо и подмолно, а другите с фойерверки. Но като началници са ужасни.

# 844
Ако стоиш на работа и работиш за началници, които ти скапват здравето и нервите, това значи, че си успял и работиш за успели хора?

# 845
  • София
А какво правят повечето хора, мислиш? На работа, защото трЕбЕ да сЪ Иде! Айде, без ореоли на тези успелите, че и те са с цял списък личностови патологии, ако човек им прочете внимателно биографичните данни или ги види отстрани. Хората не работят от мерак да работят за успели, а защото трябва да изкарат пари.

# 846
След като не става дума за успели хора, каква е връзката с темата?

# 847
Много малко хора работят, защото трябва, а не защото искат.
Успелите са толкова малък процент, че е трудно да се очератят границите.

# 848
  • София
то хубаво за успелите, но не съм съгласна с това, което написа за работенето за успелите  и за невротиците.
А на тези с другите механизми по нашенско има една приказка, че са толкова невъзмутими и толкова нищо не може да ги трогне, сякаш сърцата им в л...а увити.

# 849
Тоест или си увит с лайно или си невротик в този живот?

# 850
  • София
Ох, не знам как четеш това, което съм написала. Просто тези, които ти описваш с другите механизми, и невротиците, дето уж не ставали за успели, са от най-лошия тип началници. Като енергийни вампири са, то и като се замислиш, как иначе са стане на тяхното.

# 851
Ако стоиш на работа и работиш за началници, които ти скапват здравето и нервите, това значи, че си успял и работиш за успели хора?

Сто процента и на тях някой им скапва нервите и здравето и може би даже им е по-зле.

Очевидно успехът е нещо, което се възприема различно от всеки, което е разбираемо, но все пак не е обективно. Ето една статия, която според мен описва добре нещата:

http://www.planetofsuccess.com/blog/2010/accomplishment-the-mean … s-in-life/  

# 852
Аз исках да кажа, че не е задължително успелите хора да са сринати и да се сриват от стрес. Както и тези с тиковете да са успели. Не са вързани двете неща. До степента в която са, връзката е обратнопропроционална и обърната откъм причина и следствиe: колкото по-малко поддаваш на негативи и се разпадаш от стрес, толкова повече ще успееш.

# 853
За себе си мога да кажа, че като по-млада бях по-скоро невротичка, сега съм по-скоро с увито с лайно сърце и да ви кажа, сега ми е по-добре.

# 854
Хората не работят от мерак да работят за успели, а защото трябва да изкарат пари.
И да, и не. Парите са огромен мотиватор за мен, но дори да бях милионер, не мога да си представя да не работя. Точно интелектуалното предизвикателство на работата ми е гъдел, от който не бих се отказала доброволно.

Общи условия

Активация на акаунт