Кажете си истината...

• 100 399
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 780
Е ти си разправяла и във форума - един голям и епичен хАпартамент, продаден и разделен на по-малки. Не знам каква ти е чергата, съмнява ме да са стотици декари и цели сгради фамилна собственост. Въпросът е дали изначално се вярва в модела, че родителите дължат на отрочето апартамент. А там си имам истории, че такива подаръци не водят до особен успех в живота. Напротив, успокояват се, че си имат жилище и спират да драпат.

Между другото, като се събрахме с мъжа си, имаше опцията да ползвам семеен наследствен празен апартамент. Обаче си бяхме под наем, защото събиране под наследствен покрив си е сдух отвсякъде. После майка ми си продаде имота и си гледа кефа, както си е редът. И още нямам приписани ни вили, ни ниви, щото съм неблагонадеждна;) та сами трябва да си изкарваме парите за имоти.

# 781
според мен всяко нещо си има цена в тоя живот. Нормално е като имаш дете от предишна връзка да правиш компромис  с нов партньор и следващи деца. Например за мен това е твърде висока цена и не бих се хванала на таков а хоро. И е нормално всеки да възхвалява собствения си избор , защото за него е най-успешния. Аз си искам корпорацията и седденето вкъщи при гранде фамилията ме натоварва. Но щом на другите жени си им харесва съм ок.
Иначе майка ми е на мнението на Сирен по отношение на апартаментите. Тоест смята, че това е нищо. Преди ми се искаше да получа оценка от нея за моите качества -сега разбирам, че това няма как да стане.

# 782
Ами аз израснах по време на имотен бум, подкрепен с кредити. Плюс свободата да живееш навсякъдр. За мен апартаментът е консуматив.

# 783
Да, разбрахме, че за теб имоти, носещи доходи е равно на апартаменти. И за перничани Голф изчерпва понятието за кола.

# 784
Не само, но това ми се навира в очите в момента като най-ликвидно, а и най-лесно съчетаващо се с градския живот, да не говорим, че в момента е в ценови балон. И като добавим феномена AirBNB, е ясно защо точно тоя тип се търси.

Иначе за нивите и рентите ясно, особено след навлизането на евросубсидиите и превръщането на БГ в полянка на зърнената мафия. Тук си говорим за старта на децата в живота, а повечето работят в градски условия.

# 785
Ниви и ренти? Joy

# 786
Стига с този апартамент на Сирен, то и не е неин на всичко отгоре. И стига с тези наследствени апартаменти. Докато не влезеш във владение на имота нямаш нищо.

# 787
Ми да, един перфектен източник на пасивен доход, кое е смешното? в смисъл, това са имотите, които да произвеждат доходи, всички други наследствени кимизарници по-скоро те докарват на минус, ако ще да са къщи на четири ката.

# 788
Ама ти наистина продължаваш да говориш за неща, от които хал хабер си нямаш, защото и през крив макарон не си ги виждала.

# 789
Wink

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 19:16 от Анонимен

# 790
Не е истина къде се отнесохте.. Shocked Joy

# 791
Абе тук ще излезе, че мъжете ви хич не ви облекчават финансово - да не би да сте от супержените, които покриват цялото домакинство и въобще не закачат мъжа, да си харчи парите за кефове и хобита?
Обикновено, за да печели единият повече, печелещият по-малко пък е поел неплатената работа около семейството и е напълно логично първият да покрива повече сметки. Но това не е "ракета-носител", а го наричам даже най-обикновено равноправие.

Ракета ще е този, който е открил потенциал в някого без пукната стотинка и е инвестирал в него.
Не е задължително да е кифла, както се коментира напред; мъже също помагат на мъже заради печалбата, а не заради ласки.

# 792
  • София
ракета-носител на всички ни са основно родителите ни, които са ни отгледали, образовали и поставили в конкретна среда. оттам насетне си е наша работа как капитализираме /в общ смисъл/ всичко това.

аз не разбирам защо трябва да си мериш количеството стотинки с човека, с когото си се събрал, с когото имаш деца, с когото ти е щастливо... ако го правиш, значи си в сделка /с негативна конотация/.
има и семейни бизнеси, там трябва ли да се пита колко струва киселото мляко или колко сол е изразходвана за ястието;)

Сирен, имаш заявка за дълбок и далновиден човек, а свлече нивото без да се усетиш.

# 793
Чак пък далновиден.

# 794
Хайде да не четете злонамерено. Годината е 2018, всички сменят кариери, просто защото може. И е приятно да има кой да съдейства. Пак ще пиша - мъжът ако не съдейства в това, за какво ти е. Примерно Кристина ако реши да мине на свободна практика - е първата година ще е тегаво, докато намери клиенти, но защо да не рискува, ако има мъж да я подкрепя? Смятате ли, че точно в тия първи критични години ще я зареже? викате да се натиска на заплата, да не рискува...

Общи условия

Активация на акаунт