Кажете си истината...

• 100 413
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 765
Винаги е добра идея да си взимаш мъж/жена от твоята черга. Ако си богат - търсиш богат партньор. Ако си беден - момчето/момичето с чаровната усмивка, което работи в Събуей.

# 766
Аз вече си казах критерия, при мъжа ми е приемливо да е 10-20 пъти доходите на жената, оттам нагоре става опасно. По принцип работещи и образовани ги броя за една черга. Вече богати наследници, милионери, далавераджии - друго нещо, писала съм, че са опасни тия връзки.

Иначе за жената няма ограничения, каквото си хване - това е. Ако хване богат - ми хванала е, неин си е, той едва ли има усещането, че се е минал.

# 767
Ето кофти пример за ракета-носител: младо кифле се омъжва за чичко-паричко на 60+. Кариерата й е той да й направи фризьорски салон. Е в такъв случай, ако нещо неизбежно стане с ракетата носител, кофти.

Защо да е кофти? Нали все пак салонът си остава за нея? То обикновено и апартаментче върви в комплект с него.
А ако е оправно кифлето, може да го разработи, та и да се разрасне до верига. И следващият паричко, който си подбере, вече няма да е чичко, а батко или наборче. Или прясно агнешко.

# 768
Винаги е добра идея да си взимаш мъж/жена от твоята черга. Ако си богат - търсиш богат партньор. Ако си беден - момчето/момичето с чаровната усмивка, което работи в Събуей.

Това е рисковано със събуея. Тук съм виждала татко да води детето на найт фиил на рафтовете в местния магазин с бентли.

# 769
A, за салона не се знае дедото как си е опекъл работата и дали е неин наистина, или на негова фирма.

Иначе на Уиш не й разбирам сметките с апартаментите - както и да го смятам, наследственият имот не ти урежда живота чак толкова. Да, може да живееш в него, но съм виждала не един от моето поколение, толкова спокойни, че са обезпечени с апартаменти, че примерно изпуснаха инвестиционния бум.

Апартаментите отдавна не са дефицитна стока, та да са някаква ценност. Да не говорим, че просто в моето семейство не се споделя идеята, че даването на апартамент се включва към задълженията. Може да е наследство, но няма и прескачане на поколенията - няма такова нещо наследен апартамент от баба примерно. Наследява си го майка ми и ако иска, си живее живота с парите. Което си е нормалното де.

Бе изобщо, както и да го смятам, не е уреждане на живота. Дори голям апартамент ще стигне за има-няма пет години, без да ти се налага да работиш. Което не е уреждане за цял живот. Ако спестява наем, или го даваш под наем - то и тия пари са да кажем в рамките на едно повишение на заплатата, не е нещо фундаментално да си позволиш да не работиш.

# 770
  • София
Ами, до един момент е така, Уиш, но от една точка нататък човек трябва да си прави сметката на принципа на Парето. Всяко начало е трудно, но не винаги и не всяка работа/клиент си заслужава. Ако се трупат загуби, то по-добре да си "позволи" да изгуби един клиент или колега сега, отколкото да трупа още загуби, защото всичко това гълта всякакви ресурси. Все пак става въпрос за работа, а не за хоби, а всяка работа трябва да постига някакъв коефициент на ефективност. Никоя фирма не си позволява да е на червено от един клиент само и само да го запази. Също и не всеки колега си заслужава само и само да остане колега в работата или колега. Ако една дейност е постоянно на загуба, то по-добре хич да я няма.  Ако нещата с един клиент или колега не вървят добре и числата започват трайно да са на червено или отношенията са зле, по-добре да се прекратят нещата. На мен ми се е случвало да прекратя работа с колега или пациент, когато виждам, че "не сме един за друг". Все пак не съм психиатър, а в тази работа, за да има положителни резултати, трябва всички да положат необходимите усилия, включително родителят, то не е кеш-енд-кери.

# 771
Аз имам усещането, че някои жени още яко ги тресат страстите на ученичка и искат да са просто активни, доказващи се и да им пишат шестички. Е, със знак $ отпред, но мисленето пак е такова- да ти пишат шестички и да не се пускаш от хорото, дори да ти е гадно, и дори да се вижда, че не е много рентабилно.

В тоя форум са ми давали съвет да работя и да си давам всичките пари за бавачка, само и само да работя. Луда работа. Американска също, както изглежда.

И аз обичам да работя. И деца да гледам е ОК. Проблемът е, когато се сблъскат двете и се види, че нито работата е като хората, нито децата, а нервите се изпиляват. Виж точката за да работиш, за да може да ходиш на работа и да плащаш на бавачка, за да може да работиш и да изкарваш пари, за да плащаш на бавачката. Ако при тоя порочен кръг някоя жена не изтрещи, а напротив - развие се скокообразно, ще е доста невероятно.

# 772
  • София
В живота си има сезони, не във всички е еднакъв рискът.
Hands Thumbsup

а черният сценарий, всъщност, е много добър приятел.

# 773
Има го и другия момент, когато жената е подсигурена от родителите си, например дори с един апартамент, това също дава свобода да мисли и инвестира в други насоки.
... това може да рефлектира и на избора й на мъж също, както и има още един момент, на каква цена би била подкрепата на ракетата-носител за самата жена?
За мъжа вероятно си права. Това болднатото - не мога да разбера какво точно влагаш в смисъла на 'ракета-носител' - кой е в случая. (Извинявам се, правя и други неща и явно не винаги мога да задържа нишката на разговора).
Ракета-носител е партньор, който е поел да облекчава финансово своята нестресирана партньорка.
Сирен, даваш примери в две крайности (кифла или такава, която уж е планирала всичко, в друга тема обясняваше обаче, че последното е невъзможно), а в нормални ситуации, по-често се наблюдават най-прозаични сценарии на житейски обрати. Както казваш ти, сезони...

# 774
Кои обрати са "по-често"? Аз пък забелязвам, че сътресенията и драмите са по-скоро рядкост, в повечето случаи нещата са предсказуеми и вървят гладко. Да, от време на време се случват разводи в най-трудната фаза с малки деца. Обаче не и в 80% от случаите, по-скоро в 99% от случаите нещата си вървят според очакванията.

Абе тук ще излезе, че мъжете ви хич не ви облекчават финансово - да не би да сте от супержените, които покриват цялото домакинство и въобще не закачат мъжа, да си харчи парите за кефове и хобита? Имаше един такъв случай в СО.

# 775
Сирен, аз кифли не познавам, за да знам, какво им се случва, та оттам и заключенията ми: не се базират на хипотези или форумна "статистика".

Всъщност, моята фризьорка е майка, отгледала две деца сами. Тя откупи салона и го развива много добре и съвсем не е "кифла".

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 14:57 от Tsugumi

# 776
... това може да рефлектира и на избора й на мъж също, както и има още един момент, на каква цена би била подкрепата на ракетата-носител за самата жена?
Тук не мога да отговоря. Не съм имала партньор ракета-носител, за да плащам конкретна цена. Не съм била и ракета-носител. Помагала съм много, но не и до степен 'ракета-носител'.

# 777
Каква е цената зависи от хората, включени в сделката. Не мога да пропусна имплицитното подхвърляне, че това е вид компромис със самоуважението, че жената се хваща на някаква робия едва ли не.

Може да е безплатно и от любов, представете си. Може мъжът да е джентълмен.

Ако жената има голямо его, може да не приеме такава сделка, защото за нея дори само мисълта, че е била подкрепена, а не е драпала 100% сама, може да я разклати.

Хора разни. Аз съм просто устроена, продавам се еффтинко, щото съм малко бедно момиче и за мен изръсването на пари като за един апартамент, за да си гледам децата с години, плюс спокойствието плюс наличието на опции са достатъчно добро нещо, което като гледам не е на разположение на повечето жени. Та така, не знам кое  е евтино или скъпо.

# 778
Точно.

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 19:18 от Анонимен

# 779
Иначе на Уиш не й разбирам сметките с апартаментите - както и да го смятам, наследственият имот не ти урежда живота чак толкова. Да, може да живееш в него, но съм виждала не един от моето поколение, толкова спокойни, че са обезпечени с апартаменти, че примерно изпуснаха инвестиционния бум.
Няма как да ги разбереш, защото нямаш инфо за тях. Имаш само предположения, направени от твоята черга, а тя е твърде далеч от моята.
Бе изобщо, както и да го смятам, не е уреждане на живота. Дори голям апартамент ще стигне за има-няма пет години, без да ти се налага да работиш. Което не е уреждане за цял живот. Ако спестява наем, или го даваш под наем - то и тия пари са да кажем в рамките на едно повишение на заплатата, не е нещо фундаментално да си позволиш да не работиш.
Зарежи сметките. Личи си, че представата ти за имоти, носещи доходи се простира до апартаментче. Със същият успех може да говори за коли някой, който в живота си е виждал само пернишки голф.
Та така, не знам кое  е евтино или скъпо.
Евтинко е да си лягаш с мъж, който ти е казал "Не искам твоят син..." Добави си каквото искаш след многоточието, защото ако на мен някой мъж имаше глупостта да ми каже нещо подобно нямаше да ме види повече, камо ли да си лягам с него, да му раждам деца и да го обслужвам, само за единият хляб и покрив над главата.

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 16:37 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт