Кажете си истината...

• 100 300
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 855
Както си мързелувам съботно, чета нещо за Милена Бери: българка, майка на 3 малки деца (грешка, май вече са 4), компанията за технологични кадри, която стартира отдавна вече е във Фортчън 500.
Предлагам ако някой ще пише книги за успеха, да я включи. Прекрасна жена с много за казване.

И в българските медии е имала изяви, но по-рядко: www.168chasa.bg/amp/5291246

А, и шок и бомба, женена е за трансджендър човек, милионер: Пол/Андреа Бери, също технологичен предприемач. И сега, въпросът е, мъж или жена я издържа, докато тя жъне такива успехи?

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 21:05 от elenna

# 856
Не съм много съгласна с казаното в статията. Голяма част от контракторите работят от вкъщи, вкл и в it сферата. Има компании ориентирани към работа от дома, а в други задължително се работи няколко дни в месеца от къщи

# 857
Аз съм горе-долу съгласна, защото макар да има такива компании, те все още са рядко. В моята сфера - традиционно вирееща в големи офиси - моята организация е бяла лястовица с над 30 процента дистанционни служители. Но се увеличават. И повече места са отворени за договаряне на гъвкави условия, особено в ключови позиции, за да задържат талант. Нещата се променят.
Според наблюденията на мъжа ми, който на всичко отгоре се беше турил шеф на комисия за увеличаване на броя жени във фирмата си, в ИТ сферата в банкиране, финанси и хедж фондове има под 5 процента жени.

# 858
Аз исках да кажа, че не е задължително успелите хора да са сринати и да се сриват от стрес. Както и тези с тиковете да са успели. Не са вързани двете неща. До степента в която са, връзката е обратнопропроционална и обърната откъм причина и следствиe: колкото по-малко поддаваш на негативи и се разпадаш от стрес, толкова повече ще успееш.
Не е задължително.
Даже успелите хора имат нещо общо, че реално са лежерни и рядко нещо ги стресира сериозно. Много премислящите и тревожни типажи са често чувствителни и рядко се задоволяват с постигнатото и не се смятат за успешни.

За мен е важно да има подкрепа във връзката и както на жената се дава възможност да си остане в къщи , да учи и да избере работа то същото трябва да е и за мъжа.

# 859
Най-интересното е че при нас синдикатите се обявиха против работата от къщи.

# 860
Най-интересното е, че си в сфера със синдикати Wink. Иначе, има голяма логика да са против.

# 861
Ако трябва да съм честна,  не ми е ясно на какъв принцип е това със синдикатите. Знам, че има няколко позиции запазени за тях, в производството. Проблемът им е че не могат да работят дистанцирано.

# 862
Wink

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 06:29 от Анонимен

# 863
  • София
Всъщност работата от къщи е много изгодна за компаниите, това е описано още преди почти трийсет години от един философ ли беше, социолог ли беше, вече го запбавих, защото го четох в зората на демокрацията. Хората, работещи от къщи на практика се преработват, а психически започва да им влияе зле това, че няма ритуално и физическо разграничаване на работата от личния живот, защото уж съобразяват работата си с личния живот (ще закарам детето на училище, трябва и да свърша още нещо лично...), но са във все едно и също работно състояние. Компанията икономисва разходи за наемане на офис и техника. Обаче още е на кантар доколко липсата на пряка комуникация в едно пространство между работниците е добре за фирмата и тях самите.

само да напомня, че айтито не е секторЪТ, а е само един от секторите в икономиката и все още повечето хора, за да си свършат работата, трябва да отидат на работа, а не да се правят на свободни електрони.

# 864
Уф как искам и при нас да стане да работим поне няколко дни от къщи. Сега обсъждат т.нар. hot desk. Тоест, нямаш работно място и сядаш, където е свободно, което на мен ми се вижда супер тъпо, а и не смятам, че се спестяват пари, което е целта на операцията.

Аз няма как само от нас да работя, защото имам много срещи, но два дена биха ми дошли добре, за да отхвърля пощата, документите и разни дребни неща без да ме прекъсват.

# 865
  • София
Честно да ти кажа, имането на работно място си е предимство, стига да е истинско работно място. Ние все още сме животни - имаме нужда да си маркираме територията физически и всеки си пази тази територия, щом веднъж я заима. Ако постоянно човек няма работно място става изнервящо, но два дни в седмицата бива. Повечето хора ползват това работене от къщи, когато има някакъв проблем вкъщи - я детето болно, я имат някаква лична работа да свършат, а не искат да им се губи надницата.
За компаниите си е спестяване на пари, защото вместо да наеме или купи площ и оборудване за още десет човека, той тези пари ги икономисва, като тези хора, ако са контрактори, а не наемни работници, си поемат и разходите по своята дейност и осигуровки и т.н.

# 866
Честно да ти кажа, имането на работно място си е предимство, стига да е истинско работно място. Ние все още сме животни - имаме нужда да си маркираме територията физически и всеки си пази тази територия, щом веднъж я заима. Ако постоянно човек няма работно място става изнервящо, но два дни в седмицата бива. Повечето хора ползват това работене от къщи, когато има някакъв проблем вкъщи - я детето болно, я имат някаква лична работа да свършат, а не искат да им се губи надницата.
За компаниите си е спестяване на пари, защото вместо да наеме или купи площ и оборудване за още десет човека, той тези пари ги икономисва, като тези хора, ако са контрактори, а не наемни работници, си поемат и разходите по своята дейност и осигуровки и т.н.

При нас пак ще наемат същата сграда, просто няма да имаме определени бюра. Отиваш на работа с лап топ и сядаш, където намериш. Адски тъпо ми се струва. Аз не съм от мъкнещите много неща, снимки, дипломи в рамки, но много от колегите ми са.

И аз имам боклучета, като чиния, прибори, чаша за кафе, които ще трябва да размъквам всеки ден. Не ми се вижда логично, а и практиката е супер стара вече. Беше въведена от Гугъл май, но и те вече не я прилагат.

Работата от къщи е друга бира и е напълно приложимо в днешно време.

# 867
Ако компанията е оборудвана с правилната инфраструктура, нуждата от срещи не е причина за ходене в офис.
Особено при екип разпръснат из 200 национални офиса. От всеки 8 часа, поне 4 са ми в срещи, всеки ден. Всъщност, са доста по-структурирани и ефективни в тази среда, отколкото на живо, където винаги някой дреме открито Wink. С видео поне по-лесно се прикриват тези дето спят, хаха.
С разделението се свиква, но се иска усилие. Преди година когато започнах ми беше по-трудно, сега не. Имам обаче отделен кабинет, с всичкото ми необходимо оборудване в него (фирмена техника и лични мебели) и със заключваща се врата. Затварям я и при влизане, и при излизане за деня.
Почти не мога да си представя да се върна в традиционен офис по цял ден, всеки ден.
Всичките ни офиси имат хот спот маси, но те са за такива като мен, които минават транзитно от време на време когато съм в командировка, а не за постоянните местни служители.
Особено като шеф, липсата на непрекъснато прекъсване, буквално непрекъснато, и влизане в офиса ми от всеки, който се сети, с всичко, което му хрумне е някаква неподозирана форма на рай за мен. Почнах да си чувам пак мислите.

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 05:45 от elenna

# 868
И моите срещи 50% са телеконференции, но няма как да прегледам оборудване от нас. Трябва да се дигна и да отида на място. Ако съм в офиса, ползвам служебна кола или такси. Ако го правя от нас, ще заплатя този разход.

# 869
Хората, работещи от къщи на практика се преработват, а психически започва да им влияе зле това, че няма ритуално и физическо разграничаване на работата от личния живот, защото уж съобразяват работата си с личния живот (ще закарам детето на училище, трябва и да свърша още нещо лично...), но са във все едно и също работно състояние.
Това е самата истина, с една малка разлика. Хич не ми влияе зле психически, а е едно от нещата, заради което обожавам работата си и доброволно не бих сменила с друга. Точно като за мен е.

Общи условия

Активация на акаунт