Лято в Албена 2018 г.!

• 102 992
  • 972
  •   1
Отговори
# 720
Аз като отида на почивка искам влизайки в курорта да се отпусна и да си почина, като не мисля за нищо. Тук се започва от самото начало - карти, първа бариера, втора бариера, гониш 30 минути, после търсиш къде да оставиш колата и най-накрая разбираш, че си на километър и нещо от хотела, обаче транспорт няма. Виждам, че и жената с проблеми с придвижването е "улеснена" по техен си начин, сигурно много се гордеят с тази недомислица. И още нещо - като питах девойката на рецепция за опцията да си платя интернет за стаята за 6 дни тя ми се изсмя и каза, че такава услуга никога не се е предлагала. Много похвално, в 21 век да нямаш никакъв wi fi в стаята. Едно детенце от хотела се беше пренесло на дивана във фоайето до един контакт и то и таблетът му прекараха там цялата си почивка. Та ето върху тези теми нека си помислят албенци.

# 721
Здравейте, има ли някой пресни впечатления от х-л Магнилия?

# 722
  • somewhere over the rainbow
Бибим, много ти благодаря! Хубаво е, че има някакво еспресо, дори и само на лобито. За мъжа ми е важно, особено сутрин. А в такъв случай на другите барове какво кафе ще ти сервират, ако си поръчаш? Или на другите няма изобщо кафе, само машините?

# 723
Да, иначе са само машините, но на мен кафето от нито една не ми харесва.

# 724
Здравейте, има ли някой пресни впечатления от х-л Магнилия?
Бях там края на юли, ако не си с големи претенции относно храна , обслужване и анимация може и да ти хареса.

# 725
Значи да разбирам ли, че на тераса-бара и пул-бара си поръчваш само алкохола, т.е. него барман ти го сипва, а другото е от машини? Извинявам се за тъпите въпроси, но за първи път сме на такъв вид изхранване и е добре да не се излагаме там Simple Smile

# 726
Значи да разбирам ли, че на тераса-бара и пул-бара си поръчваш само алкохола, т.е. него барман ти го сипва, а другото е от машини? Извинявам се за тъпите въпроси, но за първи път сме на такъв вид изхранване и е добре да не се излагаме там Simple Smile
Не се притеснявай. На лобито барман ти сипва алкохол и безалкохолно, прави еспресо. На самообслужване има машини за кафе, чай, и т.н., вода и едни сокчета.
Тераса-бар, което го наричат е пред ресторанта до пясъка, там е по същия начин, там са и сладоледа и междинните.
На басейна на Гергана е същото. Там нямаме право да консумираме храна, само напитки. Ако имаш други въпроси питай. Тук сме до 13ти.

# 727
Значи ще се засечем, ние сме от 12-ти.Simple Smile За добро или зло, аз се разпознавам лесно, може да ми се обадиш.
А този кабелен интернет в стаята има ли го, да си вържа лаптопа, че трябва да поработвам?

# 728
Значи ще се засечем, ние сме от 12-ти.Simple Smile За добро или зло, аз се разпознавам лесно, може да ми се обадиш.
А този кабелен интернет в стаята има ли го, да си вържа лаптопа, че трябва да поработвам?
Разбира се, че ако те разпозная ще ти се обадя, за мен ще бъде удоволствие да се запознаем. Hug
За интернета /кабелния/ не знам как стоят нещата. На плажа и в хотела има wifi, но не е перфектен.

# 729
Влизам с "пресни" впечатления от Парадайс Блу и Албена като цяло.
Хотелът е много хубав, чист и луксозен. Храната е вкусна и разнообразна. Проблемът с наемане на качествен персонал съществува и тази година, макар че има доста българи, работещи там. Многото работа (а предполагам и мързелът при някои от тях) ги кара да са доста небрежни и да се отнасят повърхностно със задълженията си. Забележки имахме най-вече към камериерките - не зараждаха с основни консумативи, като душ гел, шампоан, тоалетна хартия, и се налагаше да се обаждаме да ни донесат специално. Рекламираното ежедневно зареждане с чай и кафе също не го правеха. Изобщо не зачитаха светлинният сигнал да не влизат в стаята докато бебето спи и съответно го будеха. В някои от дните изобщо не влизаха в стаята.
Басейните са хубави и чисти. Водата на нас не ни беше студена, а децата се къпеха по цял ден.
Анимацията в хотела и за малки и за големи е зле, но има хубава детска площадка и детски клуб.
Плюс е също, че не се практикуваше запазване на чадъри на басейните и морето, а винаги имаше свободни на хубави места и не беше пренаселено. Чадърите са на голямо разстояние един от друг, водата в морето беше чиста и топла.
В хотела нямаше от нахалните румънци и общо взето беше културно, приятно и спокойно.
Цените в хотела са високи, но като цяло Албена ми се стори много скъп курорт, и като сравнявам отпреди 4 години, цените са поне двойни.
Мнението ми за паркирането и новите правила е че няма драма, а изкуствено се създава напрежение. Всичко е много лесно, а заплащането не е повече от резервирането на паркоместа в други курорти и хотели. Хотелът ни беше в зелена зона, колата оставихме на синя, която беше на 5 минути пеша. Не мисля че е проблем. Въпрос на избор и бюджет.
Благодаря на всички, които споделиха мнения за хотела, защото благодарение на техните коментари го избрах и не съжалявам, но другата година ще пропусна и отново ще избера Гърция за лятна почивка.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 14:11 от mladamama

# 730
Някой може ли да каже в момента как е   .Com?

# 731
Ние сме в Парадайс блу в стая със собствен басейн, бяхме в  Ако някой иска да пита нещо.
Mladamama, сутринта бях в 7.30 и нямаше свободен шезлонг на първа и втора линия....Само кърпи ... и една възрастна дама. Спасителите изобщо не ги интересува това.
Между другото към 10 часа дойде двойка германци, спасителя махна кърпите до поста, донесе им пепелник и те му дадоха 20 лв. Та така....
Идвам от 20 години всяка година. Но май следващите няколко ще разнообразя другаде.

# 732
Бубка, на нашия плаж пък една рускоговоряща двойка от Казахстан се възмущаваше, че кърпите им /очевидно оставени от предната вечер/ били намокрени. Вечерта валя як дъжд и явно някой трябва да се грижи да им ги прибира и слага. И на тях спасителят се мазнеше, очевидно не безвъзмездно. Първите три реда още в осем бяха кауза пердута при нас. Реших, че ще си спестя нервите и няма да се разправям. Между другото вече съм любител на платените чадъри и шезлонги. Миналата година на Сл. бряг имаше железен ред, винаги бяхме на първа линия - целия ден ако желаем. На една напориста курортистка и и бяха прибрали сложеното шалче - доживях и това да видя и ме спечелиха определено от концесионерите. Като се спомена плаж - догодина май друг ще е концесионер, или поне ще има конкурс за плажа на Албена.

# 733
  Наближава и нашата почивка в Албена. Ако някой е ползвал паркинг на автогарата, би ли споделил имало ли е проблеми като щети по автомобила ( напр. одраскване ) и дали има някаква охрана и камери. Моят мъж е притеснен, че нямало да вижда колата често,аз пък съм против големите такси за паркинг. Също да си повторя питането има ли щипалки и водорасли във водата? Какво ползвате за комарите вечер?

# 734
Паркингът при автогарата уж е охраняем, но се пази да не излезеш от него без да си платил, иначе е за 800 коли и не много широки паркоместа. Ние нямахме щети, но на практика няма гаранция на никой паркинг за нищо, включително и в по-централните такива. Въпреки това, което се писа, продължавам да твърдя, че местата в зелена и синя зона са кът, не че не може да се намеря място, но рискуваш да прекараш 20-30 минути в лутане и преминаване на бариери, тогава пък не зная как ще те таксуват като минат 30 минути, дали в синя, дали в зелена зона. Виждала съм и запушени коли от други паркирали зад тях. Не ми се мисли, ако тези които са запушени искат рано сутринта да излязат и да пътуват например. Ние последната вечер преместихме колата пред хотела в зелена зона, защото искахме спокойно да си натоварим багажа и да тръгнем рано. Водата при нас беше перфектна, чиста и топла. Комари съм засичала само в гората, в центъра нямах този проблем, според мен всеки репелент ще свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт