Домакини 65/ Работата си е работа, но трябва и нещо полезно да се свърши

• 64 182
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Значи като видях че всички сте на пица и у дома направих.
ма ко аз ползвам една рецепта от книжка на Звездев - вода, олио,мая тази рецепта правя вече 13-14 години, винаги се получава.

Flo 51 и аз не съм пушила защото знаех че няма да ми се карат, приятели така и  не повярваха е това е причината.Мъжът ми е човек с воля и ги спря преди 10 г окончателно, той заради детето, което го питаше кога ще ходят да пушат ( понеже се пушеше на терасата).

Смърфи надявам се тази година да се видим Simple Smile

mariat аз имах теч от меки връзки в банята преди година или две, след ледения душ за спиране на водата имаше още един от сметката....

pisenxeto може ли и аз за пръчка да се подредя ?
Моята роза е с история
Скрит текст:
Тъжна картинка, ден след  потопа есента, отидохме да видим възрастните роднини, понеже са в ниското водата текла извлякла всичката плодородна почва.Леля с две железни кофи се опитва да натрупа кал върху оголените луковици на лалета , нарциси и зюмбюли.Една лозичка си е отишла, на другата корените отвън. Разбрахме се на другия ден да отидем да помогнем, на купчина с изкоренени растения пред оградата и тази розичка.Подари  ми я защото няма как да я засади.   

# 241
Хайде, добър да е денят ви!
Днес чакам снаха ми от Англия. Май вече е в самолета. Децата нямат търпение, аз също.

# 242
Добър ден момичета!
Да се отчета - е няма празен ден... Как да го нарека - навик, психическа зависимост...За сега остана само цигара с кафето... а и пия едно кафе на ден.... Явно трябва да сменя кафето с чай... Ще го измисля!!!
За пицата - правих различни опити с различни теста, така и с фокачата.... Обаче както всичко тестяно - опира до изпичането.... По принцип в моята печка баницата става единствено в една определена тава, телешкото в друга.... та така и с пицата... Тази тава е супер тънка и е с дупки - ние обичаме тънка, хрупкава пица - най-накрая стана както я искам. Иначе тестото е същото, което е за хляба, но без мазнината  - 500гр брашно, 300мл вода, ч.л. сол, с.л. захар, пакетче суха мая. От това тесто правя 2 пици - пека веднага след като замеся и стават тънки. За майка, която обича по-пуФкави - оставям да втаса и тогава пека. Пека на 250С за 10мин...
Смърфи камък за пица не съм и виждала Laughing ама то е щото винаги съм знаела, че не мога да правя пици...Сега ще ги загледам.
Мария какво се случи с паркета? Весело гости!
Джейми много хубава история Kissing Heart
Писе аз харесвам градини като "джунгла". За мен опънатата градинка "по конец" не ми изглежда естествена.
Айде отивам да се шляя по магазините, че като съм в зона за непушачи не се сещам за цигари...
Усмихнат ден!

# 243
  • при късмета
Калинче, ти си мойта гордост Hug
Мария, весело да си изкарате
Джейми, много хубава розичка

Пак много ми се спи, добре, че утре е на у-ще и другата седмица ваканция. После още една седмица и голямата ваканция. И кръвното ми пада на това време и съвсем не мога да се събудя. Отивам и аз да се размотам навън, че да се освестя малко. Дано и днес да задържи дъжда докато се приберем с шефа.

Hug

# 244
Паркета си е екстра. Има още хляб в него. Дано се задържи, че в момента парите отиват по други по- важни проекти. А за цялостния нов облик на холо- кухнята не ми трябва само нов паркет. ПЪк искам да действам с размах- нова настилка, нов диван, маса, столове, килим....

# 245
Днес бях цял ден навън и успях да се прибера преди да се изсипе поредния порой.

Калинка, като напишеш в гугъл pizza stone, ще ти излязат хиляди. Добре се изпича върху него, но проблемът е, че самият камък трябва да се загрява поне един час.
Това, което е по-яко е pizza oven. Вътре е пак с този камък и е много лесна за работа. Наши приятели в Богота я имат и ехе, колко пица събирания сме правили. Купуват тесто за пица от една верига за пици, нарязват в купи съставките, домакинята само разточваше тестото и всеки си правеше собствена пица. Или като излезе пица се нарязва и всеки си взема парче. Докато го изядеш, че в началото пари и другата пица е станала.
https://www.amazon.co.uk/Ferrari-G10006-Delizia-Pizza-Oven/dp/B002VA4CDI

Като се установим някъде, смятам да си взема. Един път като е загрял камъкът, пиците стават много бързо.

Отивам да готвя, после пак ще пиша.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 13:23 от Смърфиетка

# 246
Ааааа значи си оставам с тази тава - струва 2 кинта Laughing Включвам фурната на 250С и почвам тестото - готово е за макс. 5мин, за минута нареждам саламите и сирената и мятам във вече загрятата фурна - та значи макс за 20 мин имам готова пица, а всяка следваща излиза на 10-тата минута....
Мария ако не се спъвате като вървите е екстра Smiling Imp едно време така се бъзикахме с един приятел, който беше тръгнал сам да си реди теракота.
Ма ко и аз имам седмица да издържа до предпоследната ваканция!

# 247
Добро утро в пeтък!
Лейди, днес със ставането от леглото и се сетих за теб и тия пусти цигари. Каква е логиката да ги спреш преди операцията?

# 248
  • при късмета
Добро утро и от мен!
Калинче, тази уч. година съвсем са я объркали. Другата седмица са почивка, а по-другата ще учат, уж де, колко се учи в края на годината, до четвъртък и петък са тържествата. От тази година 01.06 е последния уч. ден.Да бяха разменили седмиците и да са си до 24.05 както до сега. Така разпокъсано е още по-тъпо

Следобяд майка ще го вземе от у-ще и ще стои при нея, че и двамата искаха да ѝ ходи на гости. Само, че трябва по някое време да ида до нея да му оставя малко багаж.
Как ще се наспя утрееееее

# 249
Добро утроооо!
Мако при нас са си съвсем планови и това много улеснява - аз от сега знам за догодина точните неучебни дни. След Великденската ваканция започна третия срок, който е до лятната ваканция, но по средата има седмица междинна ваканция....
Мария
Скрит текст:
логиката е такава - има няколко различни вида реконструкция, но тази е най-добрата, обаче......прави се свободна пластика, сиреч "взема" се от областа на корема и се "поставя" на мястото на гърдата, като няма "захранващо" краче... та трябва да имам много добро кръвоснабдяване, което е доказано, че при пушачите не е.... другото е, че риска от емболия е много висок, а и не на последно място престоя в болница е 8-10 дни, като там няма къде да се пуши и това за един пушач е от значение. Има и още.... Та лекаря си е прав - и аз да съм няма да искам да правя на някого 12 часова операция и той да ми умре на масата от глупост или пък целия ми труд да отиде по дяволите когато пластиката не се захване... То пълни гаранции няма, че и при непушачи няма да се случи, но все пак риска за пушачите е много голям. Иначе аз съм си в правото да си остана така, или да си избера друга пластика, ако цигарите са ми толкова важни, или не мога да ги спра... Няма нищо задължително - всичко е препоръчително....
Дойдоха ли ти гостите?
Навън е напекло страхотно слънчице и отивам да събирам тен и вит Д Kissing Heart

# 250
Разбрах, изясних си нещата! Мерси за обяснението, Лейди.

Гостенката дойде вчера. Брат ми от по- рано си е тук. Сега хайманосват.

Лейди, честита ви булка!
Добър ден, дами! Преди малко седнах на дивана за почивка. Днес ми е много натоварен ден. Е, беше. Всичко направих.Оставя вечерята, но има време за нея.

Последна редакция: сб, 19 май 2018, 15:15 от mariat

# 251
  • София
Ехоооо мацки, от близо и далеч ruporuu
Какво се случва?
МА КО, вадИ тефтера и почвай поименна проверка. То работата си е работа, ама и в темата трябва да се пише Joy Тези дето ще получат неизвинени отсъствия да му мислят как ще ги извиняват. Май за наказание ще трябва да положат труд на ползу роду-по една седмица ще поднасят кафето Wink
Аз съботно неделно бях на лекции. Край, по тази дисциплина завършихме лекционния курс. Предала съм си курсовата работа и след два дни очаквам обратна връзка.
Сега пак ви пускам страничка "скрит текст" за размисъл. Не се чувствайте длъжни да ме коментирате. В никакъв случай не искам да ви притеснявам, а само да съм ви полезна на вас, или на майките ви Simple SmileАко пък имате въпроси, бих се радвала да мога да отговоря.
Приятна вечер, милички Hug

Скрит текст:
Срещам мои връстници, които сякаш са се  отписали от живота. Изгубили са вярата в непреходните общочовешки ценности, изгубили са всякакъв интерес към заобикалящата ги среда, отчуждили са се, нищо не ги радва, почти нищо не ги интересува. Затънали са до гуша в дребнотемие и битовизми. Виждам, колко обеднели са духовно. Други мрънкат, хленчат, живеят с мисълта, че за нищо и за никого нямат грижа, все някой им е виновен, все някой им е длъжен – държавата, децата и внуците им, роднините. Някои сами себе си глезят, но това определено не е здравословно! Вместо те да полагат грижи,  очакват светът да ги обгрижва. Прехвърлят отговорността за себе си на другите. Кому е нужна такава скучна компания? Ето защо младите ги избягват. Има и по-тежки случаи-хора, изолирали се, затворени в себе си, изпитващи болезнена, смазваща самота, поради липсата на близки хора, с които да споделят. Колко пагубно се отразява това на физическото и психическото им здраве. Срещам и хора, в бърнаут-обикновено интелигентни, доскоро обществено ангажирани, дейни, ценени и изведнъж–прегаряне, в следствие пенсиониране. Липсват ангажиментите, отговорностите, признанието, аплодисментите. Чувстват се ненужни, неоценени, забравени. Младите хора в семейството имат своите радости и грижи и нямат време за приказки. Да, идва и такова време, особено когато годините напреднат, отишли са си близките хора, отиват си един по един приятелите от кохортата, с тях си отиват спомените, а се раждат внуците и правнуците - съвършенно непознати. С тях възрастният човек спомени няма...Идват отчаянието и мрачните мисли за неизбежния край на живота! Някои възрастни хора изпитват дори патологичен страх от смъртта.
       Когато бях на 7 – 8 години, за пръв път в училище се заговори за смъртта. Вечер, преди да заспя, се завивах през глава и тихичко си поплаквах, защото вече знаех, че един ден ще си отидат мама и татко, братчето ми и аз. Колко време продължи това не помня, но по-важното е, че намерих сама  стратегия за справяне с тази моя тревога. Една вечер ме осени „гениална“ мисъл-след като и Левски, и Ботев, и Георги Димитров са умрели, значи така трябва. Ясно, всички ще мрем. Това е. Повече не съм плакала по този повод.

# 252
Flo 51  какви отсъствия , я да се разпиша , тъкмо се прибрах, в това време хич не ми се седи в къщи.
Снощи уважихме "Нощта на музеите" насладихме се след половинчасово чакане на  тракийското съкровище от село Кралево и  златната маска на цар Терес.
Останалите неща всяка година си ги гледаме , а не и скафандъра на Александър Александров видяхме Simple Smile
И Славчето и Криста срещнахме случайно.
Днес с момчетата активно почиваме, таткото ни е на работа.
Flo 51Това в скрития текст го изчетох,  познавам такива хора които с пенсионирането губят интерес към всичко, за щастие са малко от познатите и близките ми, повечето са много активни, и социалния живот им е на макс. Ето утре имам среща с една такава дама, бивша колежка- работи година две след като се пенсионира и сега на 60+ времето и минава в екскурзии, почивки, разходки с приятели.

# 253
Влизам, за да не ми пишете отсъствие и да пожелая успех утре на децата, които ще се явяват на матура!

# 254
  • София
Явявам се и аз с молба да стискате всички видове палци за моето момиче. Много учи, заслужава да се справи отлично.

Общи условия

Активация на акаунт