Домакини 65/ Работата си е работа, но трябва и нещо полезно да се свърши

• 64 338
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Писе страхотни цветя! Най ми хареса албата/ако не бъркам, че така се казва.../ Не съм опитвала такъв сладкиш, но утре ще го пробвам!

# 286
Честит празник!

Нито Коледа, нито Великден успяват да пробудят толкова силно носталгията в мен, както 24-ти май. Много ми е мил и тържествен този празник! Ако не беше едно обучение на мм тези два дни, щяхме да се приберем в началото на тази седмица и да го празнуваме.

Надявам се, че матурите за малки и големи са минали супер! Сега ще стискаме палци и за отлични резултати!

Днес последни готвения на кутийки храна за фризера и после събиране на багаж. Не остана, утре вечер летим...

# 287
  • при късмета
Честит празник!

Смърфи, лек път и да се обаждаш по местонахождение Hug
Калинче, не го приемай точно като провал. Това не е лесна работа. Аз например съм се провалила още преди да съм започнала.

Трябва да си вземем детето на обяд, че довечера сме на РД. Иначе цял ден мързел

# 288
Честит празник!!!
Понеже рано ходихме да пазарим и минахме покрай училището до нас.Стана ми едно такова хубаво-охраната слагаше венец от рози над  входната врата на двора.....Heart
Калинка ми при нас са кралски мушкати ,а за сладкиша сега като изстина е още по -вкусен.
Смърфи  не остана вече.Ще чакам да се видим и тази година ако имаш време.

# 289
Светъл празник момичета!!!!
Имам приятелка с първокласничка и ще чакам да се включат след манифестацията/че това "шествие" нещо не ми харесва.../
Писе при бързо търсене в интернет излезе, че "Кралско (Английско) мушкато (Pelargonium grandiflorum) - известно като налба...." да ама баба не ползваше интернет и му викаше алба....пък и само така съм го чувала Laughing то стана като чушките и пипера.... Както и да се казва - красота е!!!
Весел празник!!!

# 290
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПИСМЕНОСТТА И КУЛТУРАТА!

И ний сме дали нещо на света, на вси славянье книга да четат!

ЛЕЙДИ, мислим еднакво. И аз не приемам "шествие". За мен е манифестация, с всичките ми мили спомени от едно време. И сега когато чуя Върви народе възродени...ми потичат сълзите.
ПИСЕНЦЕ, благодаря ти, че ме подсети за този сладкиш. Много го правех, но после като се разбягаха децата и съм го забравила.
СМЪРФИЕТКА, лек полет и меко кацане!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА УЧИТЕЛКИТЕ В ТЕМАТА! ЗА ТЕХНИЯ ВСЕОТДАЕН ТРУД-ПОКЛОН! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА УЧЕНИЦИТЕ И СТУДЕНТИТЕ!
Желая ви хубав ден, момичета Hug

И понеже никоя от вас не е писала, та да продължа:
Имаме си абитуриент! Дай Бог на есен и студент!
СЛАВЕ, на добър час на Ванко! Желая му далечни, светли хоризонти, късметът и успехите да са редом с него!

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 16:59 от Flo 51

# 291
  • Бургас
Здравейте!
Моят абитурент го изпратих само през вратата,че Криста е с ужасен стомашен вирус и не отидох на изпращането и ресторанта.Сега всички се веселят,а аз седя с болно дете вкъщи.
Ще видя какво е снимал мъжа и ще пусна нещо после,но без мен.

Дано бързо да мине на Крис,че кожа и кости е станала. Praynig

# 292
Славе попътен вятър на зрелостника!!!!
Аз пък си опресних знанията за тригонометричните функции, че Кратун нещо не разбрал и трябва да обясня..... Неговото външно оценяване за края на годината ще е седмицата от 18.06 и трябва да мине целия материал.....

# 293
Славе попътен вятър на Ванко и да спре да те нервира вече.А за Криста поне при разстройството помня че някой беше казал прахче ванилия .И пробиотици давай.Бързо да се оправи.
Калинка не е лесна и твоята.
Тук поне преваля и поля градинката,че беше суха.Обаче като гледам каква градушка е валяла в Панагюрище.....ужас е било.

# 294
  • София
Аз навремето писах за ванилията. Има невероятен успех. Научих всичките си приятели и цЕло село Joy Ванилия не остана в магазина Wink
СЛАВЕ, ползвай без да се притесняваш. Аз го давам и на внучетата. 3 прахчета в лъжичка кисело мляко. Не се налага да давам повторно. За възрастните 5 прахчета. Гарантирано, няма рекламации Mr. Green

Изчезвам, че книгите ме викат. smile3529

Я да ви изпратя и последната част от моите размисли и страсти. Като съм казала А, Б да кажа и Ю, Я Simple Smile

Скрит текст:
Даа скъпи мои, годините се изнизват като пясък в пясъчен часовник. Като че съвсем скоро слънцето изгря, издигна се бързо в зенит, а сега вече клони към залез...
       Разказах ви през какво съм преминала. Както се казва, с възрастта спомените„порозовяват“. Всеки има в живота си трудности, препятствия, житейски кризи и събития. Не ме отминаха и мен, но от особена важност е да извлечем положителното от всяко такова изпитание. Казвам ви това, но честно ще бъде да ви кажа и другото-не е лесно справянето с житейските предизвикателства, а те никак не са малко: появата на болести, намаляващите физически сили, загубата на социални позиции и роли, раздялата със скъпи хора, намалените финансови възможности, мисълта, че моето поколение си отива, че бъдещата времева перспектива е все по-ограничена, понякога се прокрадват и моменти на отчаяние. Много важно е в нашата Късна зряла възраст да можем да намерим стратегии за справяне с предизвикателствата, да постигнем интегритет, за да се почувстваме цялостни, завършени и удовлетворени от преживяното и постигнатото.  Да виждаме смисъла на извървяния път. От голямо значение е човек да запази надеждата и доверието и да остане доколкото е възможно по-здраво свързан с живота, да не се предава въпреки упадъка. Така казано звучи добре, но това е възможно при съхранен когнитивен потенциал. Преди всичко е важно да съхраним здравето си. За хората от моята възраст са от изключителна важност ежедневните, редовни леки физически упражнения, начина на хранене, всеки ден да даваме работа на мозъка-дали ще учим чужд език, или стихотворения на изуст, ще решаваме кръстословици и судоку или пък ще учим Психология на здравето, важното е мозъкът да не бездейства. Нужен е и достатъчно сън, а защо не и секс. До тук било, каквото било. Не малко постигнахме заедно двамата, но аз имам  и планове за бъдещето. Мисля, че това ми дава сили и настроение, поддържа тонуса ми. Дано да съм здрава, за да довърша заплануваното. Дано още много години да усещам безрезервната подкрепа на моето семейство. Дано още много години да чувствам обичта и уважението на моя съпруг. Ако може Господи, нека да е така до края...И понеже ви чувствам близки, ще ви доверя мечтите си.  Та какви са моите планове:
1.Искам да успея да завърша образованието си по Психология. Искам да бъда пример за внуците си.
2.Искам да направя за четирите си внучета по една тетрадка за спомен, в която да им напиша някои мисли, интересни притчи, спомени с всеки един от тях, как сме се запознали, на момичетата-готварски рецепти от тефтера на баба и разни други нещица. На момчето дядо да подскаже хитринки за домашни ремонти. Разбира се, че ще помага и дядо. Това мисля, ще ни отнеме доста време, защото искам да се подготвим добре и да се справим така както трябва, с всичката отговорност!
3.Искам да имам време за съпруга ми и за себе си-да седим с чашка чай, на люлката в градината, да съзерцаваме пеперудите, да слушаме как тревата расте. Да се връщаме пак и пак в спомените си. Да се радваме на всичко това, което получихме като база от нашите родители и надградихме и на това, на което ние сложихме темелите, за да надграждат децата ни.
4.Искам да имам още време за децата и внуците ни. Да се радваме на успехите им. Да виждаме как децата ни остаряват и побеляват, а внуците ни растат.
5.Искам да имам още време за приятелите ни. Обмислям съвсем скоро, когато всички напуснем работните места и се оттеглим за заслужен отдих,  да им предложа да заживеем в комуна. Е тогава да видите вие младите какво е купон и веселба!
6. Искам да имам още време, за да дочакаме със съпруга ми правнучетата. Колко са 15 - 20 години? Нищо работа!
       Колко важно е да покажем на децата и внуците си, че не се страхуваме от смъртта, за да не се страхуват и те от живота. Колко важно е да можем да оптимизираме положителните преживявания и да минимизираме отрицателните, което от своя страна допринася за издържливостта и поддържане на оптимизма. Колко важно е хората от моята възраст да виждат връзката между своя живот и живота на поколенията, които остават след тях. Тогава отчаянието не е опустошително, защото има на кого да предадем щафетата.
       Е, след направената равносметка и след признанието - Имах мечти и направих своя избор, след като сбъдна и последната мечта, вече спокойно ще мога да се сбогувам с най-голямото предизвикателство наречено ЖИВОТ!  
       Коментарът на моя съпруг за финалното изречение беше такъв: Ти си толкова позитивен човек, че не бива така да завърши тази история. Измисли нещо.
       ПП. Напоследък усещам, че имам необходимост да се откъсна от шума и хорската суета и да се отдам на размисъл и съзерцание, да остана сама със себе си и тогава ме навестяват мисли за кръговрата на човешкия живот-представям си го като пъстрото виенско колело-едни слизат, други се качват, след тях други ще дойдат... Мисля си за безсмъртието на човешката душа и за срещи в едно друго измерение!
Лека нощ и светли сънища wavey

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 22:40 от Flo 51

# 295
Честит празник !
Веселбата днес беше голяма , моите момичета и момчета дойдоха в уговорения час на правилното място . Това ни е първото излизане извън пределите на училището и много искат да не е последно, да видим дали ще се случи скоро.
Славче милата Криста дано бързо се оправи.А на Иван успехи оттук нататък и по малко грижи Simple Smile
Flo 51  изчетох Simple Smile липсва ми прегръщащото човече Simple Smile
pisenxeto и аз видях в Панагюрище, същото като преди седмица при мама Sad нищо не е останало от цветята
Ladybird_ трябва на моя калпазанин дето пръста си не мърда да дам да прочете какви изпити ви предстоят.
Тази седмица откъм готвене я приключих, три компоти от ягоди вряха поне 30 минути, бели са станали и на каша и защо , ами защото на първите реклами не бяха завряли и след  "Скъпи наследници" се сетих за тях.

# 296
Славе, един повод не подминахте с болестите! Ех, значи! Ванко да стане разумен млад мъж, ти пожелавам!

# 297

Добро утро!!!!
Славе как сте днес?
Фло Flowers Hibiscus както се казва "Дай Боже всеки му!"
Джейми хич не си мисли, че тук някой се е спукал от учене.... едни и същи калпазани са! За мен тук изпитите са по-добре, защото ги правят постоянно от малки и децата свикват, което според мен намалява стреса. Другото хубаво е, че нищо не е окончателно - примерно ако сега се издъни и вземе ниво 3, при амбиция и упоритост на входните нива догодина може да вземе 5 ниво..... При нас проблема е, че хем е амбициозен, хем мързелив.... и се налага да помагам, а всичко е много различно - те дори умножават и делят по друг метод... Тъй като явно аз съм гьон и не схващам тукашните начини, на Кратун му се налага да учи и двата начина Laughing защото аз обяснявам по нашите начини, а той е длъжен в училище да работи по тукашните.... Самата методика на обучение е друга - аз учих вероятности в университета по висша математика, а те тук учат от малки.... С другите предмети ни е по-добре - определено физиката и химията ми станаха по-лесни с тукашната методология. Но пък пубертетите са едни и същи навсякъде... Вчера госпожата по арт се обади, че го е наказала днес да остане 1час след училище, защото след като си е направил скулптурата от глина, демонстративно я разрушил... Та днес трябва да я направи отново. Днес трябва да ми донесе и рапорта с нивата до този момент и ще става интересно... Такива ми ти страсти и неволи Laughing

# 298
Скрит текст:
Добро утро, всъщност добър ден.
Взимам си кафе защото вече ми е нужно второ.
Правих  картичка от 6:30 до сега, готова е .
Скрит текст:
Племенница е дизайнер, предизвикателство  за мен, отделно нямах идея каква да е , обикновено правя връзка с тоалета , а тук жокер не получих, та се надявам да няма много забележки Simple Smile
С другите предмети ни е по-добре - определено физиката и химията ми станаха по-лесни с тукашната методология.
Е сега ме заинтригува, ако може да споделиш с какво е по - лесно ?

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 10:33 от J_M_M

# 299
Джейми страхотна е картичката!!!!
По-лесно е заради самото надграждане на знанията, а и защото имат много опити, игри, макети, презентации... ако ти е интересно разгледай този сайт, който е помощен за децата.
Скрит текст:
Началното училище е до 11годишни и включва две нива ks1/5-7г./и ks2/7-11г./. Академичния стил на обучение започва след това в ks3/11-16г./ В този сайт можеш да видиш всичко което учат, но тук няма ограничение, че примерно като си в 7клас да не учиш материала за 9-ти... децата са разделени според нивото на достигнати знания. Трудно е да го обясня... но ако имаш време и поразгледаш ще ти стане ясно.
https://www.bbc.com/education
https://www.bbc.com/education/levels/z3g4d2p
https://www.bbc.com/education/levels/zbr9wmn
https://www.bbc.com/education/levels/z4kw2hv

Общи условия

Активация на акаунт