За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 144
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Вкъщи е само по памперс, навън е с къс ръкав и дълъг анцунг и чорапки. Обличам го както обличам мен общо взето. Не слагам пелени, ако ми се види хладно имам една тънка блузка с дълъг ръкав в чантата и ще я сложа при нужда. Другия месец го дават студено. Simple Smile

# 106
Моят още няма месец, пък го извеждам само по боди с къс ръкав. Спи по 2-3 часа като къпан, докато кака му се наиграе. И така излизаме от една седмица, откакто са жегите. Досега не е настинал.

# 107
  • Стара Загора
Моят още няма месец, пък го извеждам само по боди с къс ръкав. Спи по 2-3 часа като къпан, докато кака му се наиграе. И така излизаме от една седмица, откакто са жегите. Досега не е настинал.
Ключовата дума тука е "кака му", демек ти е второ дете, за това не навличаш толкова Grinning
Шегувам се, донякъде. Simple Smile

# 108
Настинките са вируси. Сезонът им мина вече, а и вие не врете бебетата при кихащи хора.

Претоплянето, обаче, само по себе си е проблем, особено като не се потят. Просто сваляйте и слагайте катове.

Внимателно при бебеносенето, че там трябва да са още по-леко облечени. Вие също.

# 109
Настинките са вируси. Сезонът им мина вече, а и вие не врете бебетата при кихащи хора.

Претоплянето, обаче, само по себе си е проблем, особено като не се потят. Просто сваляйте и слагайте катове.

Внимателно при бебеносенето, че там трябва да са още по-леко облечени. Вие също.

Настинките са настинки, вирусите са вируси.

# 110
  • Плевен
Когато излизаме на обяд или следобяд, е с гащеризон с къс ръкав и къси гащи, но имам суичър и одеалце в чантата. И на мен ми е второ дете, ама и първото не съм навличала. Затова сега е като бяла мечка, никога не и е студено.

# 111
  • Варна
Да питам и тук. Как ви се вижда даването на попара в 7 месец ? Много ми е рано, а д-рът каза да започвам сутрин да давам. И с какви сухари ? Всички са със захар...Въвела съм зеленчуци, плодове, жълтък и месо. Каши няма да давам въобще, понеже малкия върви доста едър и било безсмислено да го надувам излишно.
И каква е разликата дали ще дадеш зърнена каша или попара със сухари? Които на всичко отгоре, както абсолютно вярно си забелязала са пълни с боклуци? Кашата не надува, това е поредният мит. Давай си каша, просото например е изключително полезно, съдържа много желязо. Елдата също, но в някои школи минава за алерген, а и е малко по-тежка за храносмилане, затова е по-добре да се даде по-късно. Овесът е много полезен също и в никакъв случай не "надува".

# 112
С големия вместо попара давах овесени ядки със сирене и масло. Първо ги киснех после варях и пасирах. Мисля и сега да процедирам така. При всички случаи са по-полезни от сухара.
Въведох си отделно сиренето, овеса, остава маслото и ще започна. Малката е на почти 8 месеца. Като заместя закуската ще редувам - ден със сирене, ден с плод.

# 113
Месечинка, Калитеа, благодаря ви !
И аз се чудя точно това - как да не давам кашите, пък да бутам попара, че и захар ми каза да слагам в нея...много сериозна липса на логика, много. Пък и да му бухна ей така отведнъж глутен, млечни (сиренето) и захар, сори, ама няма как да стане.

# 114
  • Стара Загора
Че кой изобщо ги слуша тези педиатри??? Аз само й кимам любезно, каквото ме пита отговарям с "Да, давам му", и толкова.

# 115
  • Варна
Леле, лекар ли ти каза да слагаш захар ooooh! ooooh! ooooh! Ужас на ужасите, и каква ли е логиката на тая мъдра постъпка? Значи от чиста зърнена каша ще напълнее, обаче от попара със сухар (демек пак зърно), масло, сирене и захар хич Laughing Не се притеснявай от кашите, давай си ги спокойно. И си въвеждай продуктите един по един, точно както си решила, за пореден път се убеждавам, че някои педиатри от захранване не разбират грам и е по-добре да кимаш, да не спориш, обаче и да не ги вземаш под внимание.

# 116
  • Стара Загора
Аз не давам пюрета, но гледам една приятелка смесва малко от една каша с елда с плодово пюре,  доста се харесва.

# 117
Месечинка, да, захар да съм слагала. Аз само казах "Добре." и край. Обаче полудях, честно.

Кросче, ми аз слушам какво ми казваше досега, нали е лекар, да му се не види. А на мен ми е първо детенце и не съм наясно с много от нещата. Няколко пъти вече ме провокира да спра да се занимавам с казаното от него, вчера обаче беше голямата точка и вече и аз само ще кимам и нищо няма да го питам.
Благодаря ви още веднъж за отговорите.

# 118
Жана, слушай вътрешния си глас. Аз нашето педи не го слушам за всичко. Мислех до спазвам схеми за захранване, но се отказах. Само месото и жълтъка ще въвеждам по-дълго.Зеленчуците и плодовете ги въвеждам, ако ги яде за 2 дни.Каши покледни ще въвеждам. Глутена, ако всичко върви добре към 8-ми месец.

# 119
Момичета, имаше един много хубав крем за зърна, но не мога да се сетя за името, а много ми трябва. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт