За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 082
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Моето бебе няма херния, а педито иска да му лепи пъпа с лепенки, а от частната дитска клиника казаха нищо да не правя, пъпчето само кяло да се прибере.

# 391
  • Велико Търново
Първоначално мислех да слагам ротарикс на бебето след консултация с един от педиатрите в града, но в последствие друг педиатър ми изтъкна ред аргументи против и накрая се разубедих. Както за всеки медикамент има разнопосочни мнения, и аз в крайна сметка предпочетох да се въздържа от приема й.
Който каквото и да реши е важно да вярва че е направил правилният избор.

# 392
Герда, и моята педиатърка иска да лепи лепенка на пъпче без херния като превантивна мярка, защото като ги захващали с щипка винаги се получавало херния. Е, там си остана с искането да лепи. Така си остана и не лепихме нищо, пък не стана херния.

# 393
А прибра ли се пъпчето? Красиво ли е, длъбнато?

# 394
  • София
Герда, и моята педиатърка иска да лепи лепенка на пъпче без херния като превантивна мярка, защото като ги захващали с щипка винаги се получавало херния.
Пак някакъв велик мозък е родил "умна" мисъл. Пффуууу, всеки ден чета по някоя и друга глупост.

# 395
Хич не вярвам на кантарите за мярка колко е изсукало на едно кърмене. Веднъж след половин час на гърда ми изкара "-10". Стойностите се влиият много от движенията на краката и могат и към 100гр да варират.

Тия кантари вършат смислена работа само за проследяване на качване през няколко дни.

# 396
Мен кантарът много ме депресира. Изпитвах ужас на всяко кърмене колко ще покаже. Слава Богу беше под наем и на бързо го разкарах. В пъти по-спокойна се чувствам, сигурна съм и детето също.

# 397
А прибра ли се пъпчето? Красиво ли е, длъбнато?

Да и да, по-красиво е и от моето, дето е било с великия конец на времето Joy

# 398
Не бих лепила пъпа на бебе, което няма показания за херния или съществуваща такава. На Борис му беше хубав пъпът до към 2-рия месец, после изхвръкна. Педиатърката го залепи. След по-малко от 12 часа детето беше с тежко изгаряне и алергична реакция от лепилото на лепенката. Лекувах го 2 седмици. Лепенката беше 3М. И до ден днешен му е по-изпъкнало пъпчето, не го намирам за грозно.  На 3г ще ходи на контрола да се види дали “ хернията” ще се оправи сама.

# 399
И на мен от водоустойчивата лепенка при раждането ми се получиха мехури, които боляха повече от самото секцио.

# 400
Герда, прецени си, но лепенето не е чак толкова лошо. Естествено всеки различно ще ти препоръча според опота си. На бебо беше жестоко изпъкнало, тъй като имаше колики и постоянно плачеше. Като поотминаха педиатърката го залепи ама добре го хвана, ное сами нямашр да можеч така, и пъпчето се оправи точно за 2 седмоци. Сега изглежда добре, вдлъбнато е и няма и следа от това колко зле беше, а наистина беше много изпъкнало. И нашата лепенка беше 3М, но явно при някои деца се получава кожна реакция от тях, а при други не.

# 401
  • Варна
На моя син пъпът беше доста изпъкнал поне до 3-годишна възраст. Никой лекар не се е впечатлил от това. Постепенно се прибра, с укрепване на мускулите и сега е идеален. Нормално е на малко бебе да му е изпъкнал пъпът, какво лепене, какви глупости...

# 402
Момичета-бебеноски, бебето ми е на 6 месеца и почти половина, взех много хубава раничка за носене, но на бебето му харесва, когато гледа с лице напред. пише, че за 6 месеца е ок вече да гледа напред, но понякога заспива и главата му клюмва. рисково ли е това за гръбначето ?

# 403
Момичета, бебчето ми е на 6 месеца и половина и тежи над 9кг. Подариха ни столче за колата, защото коша за новородени вече му е тесен. Проблема е, че столчето е за тегло 9-36кг и над 9 месеца. Кога най-рано ще може да го ползваме?

# 404
Момичета-бебеноски, бебето ми е на 6 месеца и почти половина, взех много хубава раничка за носене, но на бебето му харесва, когато гледа с лице напред. пише, че за 6 месеца е ок вече да гледа напред, но понякога заспива и главата му клюмва. рисково ли е това за гръбначето ?

Има тема за бебеносещите мами.
http://m.bg-mamma.com/?topic=1000050
Там най-добре ще ти отговорят. ✌

Общи условия

Активация на акаунт