За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 084
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
Герда, ами то на толкова се храни малко бебе, понякога и на по-често. ние на толкова се хранихме час и половина два. и е винаги на поискване.

# 421
Герда, при рефлукс се препоръчва хранене често с по-малки количества. Не е това причината. Просто някои бебета повръщат повечко, заради незрялост на храносмилателната система.

# 422
До сега не повръщаше.

# 423
а какви храни си включила засега? кога мислиш да вкарваш зърнените. и моята цел е към 180 200 гр до 7мия месец.

Започнах да го захранвам полека от 5тия месец. Не правя големи експерименти.
Давам по малко, за да опита. До тук съм въвела: картоф, сладък картоф, тиква, морков, царевица ,грах, броколи, тиквички, пащърнак, круша, сливи, ябълка, банан, явокадо, оризова каша.
Във всяко пюре слагам тиквичка. Придава течност на пюрето. Не добавям АМ в пюрето,защото го правя сутрин, а го яде следобед. Закусва оризова каша с пюре от плод.
Яко съм зациклила и не съм решила какво да му дам от тук нататък. Сега ще търся идеи.

# 424
Може да правиш каша от елда. По-вкусна е от оризовата.

# 425
Може да му взема и да вкарам в третото хранене от нея.Мерси за идеята!

# 426
До сега не повръщаше.
Мила, на каква възраст е бебето ти? посъветвай се с педиатърката. и моето бебе много повръщаше и аз го храних малко по малко и по начесто, израстна го.

# 427
И моят син връщаше често. Просто ядеше много бързо и лакомо и после връщаше. За това и до сега яде с биберон размер S на нук, който е предназначен за чай/вода. Тогава и педиатърката ме посъветва да го храня получседнал и да го държа по-дълго изправен след хранене.
Сега ако е пил вода покрай храненето и след това връща.

# 428
Герда, има АМ за деца, които повръщат - по-гъсти са. Можеш да питаш педиатъра да ти препоръча.

# 429
  • Стара Загора
Аз не следвам схеми, просто следя бебето, но и съм с друг метод на захранване.
За мен млякото трябва да е основната храна до годинката, не бих заместила хранене сега.
gerda1, има разлика между връщане и повръщане на фонтани, за второто задължително бих се консултирала с лекар.

# 430
Как ви отбелязаха ваксините от родилния дом - само в епикризата ли?
 А нещо като "имунизационен паспорт",  в който да са описани всички поставяни ваксини, от кой се прави?

# 431
Синът ми има картон, в който педиатрите описват имунизациите и промените в ръст, тегло, обиколка на глава.

# 432
  • Варна
Просото също е изключително полезно. Освен това на 7 месеца и половина вече може да се въвежда и месо - заешко, пуешко, пилешко. Жълтък също.

# 433
 А нещо като "имунизационен паспорт",  в който да са описани всички поставяни ваксини, от кой се прави?
Епикриза си има, да. Но, иначе педиатърката ми даде от тези рекламните брошури,направена специално за повода-за ваксини и размери на бебето. Нося си книжката с мен всеки път и тя нанася всички данни от текущия преглед.
Моята педиатърка работи с много фирми и всеки път ме зарежда с мостри, памперси,книжки и брошури  Simple Smile

# 434
  • София
В епикризата са записани първите.
Отделно педиатърката (ЛЛ) ми даде картонче, вероятно подобно на това на Be_Special, и там записваха всичко (ваксини, ръст, тегло, обиколка на главата).
Пишеха и в техен журнал. Педиатърката по едно време беше вдигнала ръце от бумащина. (Уважавам я жената иначе да ѝ разкажа вица за зайчето и бумащината).

Общи условия

Активация на акаунт