За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 057
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
И моето си търка очите постоянно. Даже днес до кръв си разрани долния клепач с деруга.... защо така Confused

Бочко лосио/ мляко от аптеката купих.

Аспираторът не е толкова страшен, те са няколко части една в друга, за да намалят силата на засмукване на прахосмукачката. Винаги тествам върху мен и тогава на бебето.

# 526
  • София
Аз съм от невежите Scream и къпя бебето си всяка вечер (включително и косата). Доста се поти по главата, защото има доста коса. Наскоро пробвах козметиката на хип и няма да я сменя. Използвам измивен продукт за коса и тяло, а след баня мажа с лосион.
Къпането само с вода няма да го коментирам, защото пак ще има сърдити, ако си отворя устата.

# 527
  • София
Къпя бебка всяка вечер+ косата. В момента с Мустела, като свърши ще купя на Клоран. Дадоха ми мостри, много ми хареса. Мажа с мляко Биодерма. Зимата с кокосово масло или чиста свинска мас.

# 528
Аз съм от невежите Scream и къпя бебето си всяка вечер (включително и косата). Доста се поти по главата, защото има доста коса. Наскоро пробвах козметиката на хип и няма да я сменя. Използвам измивен продукт за коса и тяло, а след баня мажа с лосион.
Къпането само с вода няма да го коментирам, защото пак ще има сърдити, ако си отворя устата.

И аз като теб, пълна безхаберница къпя всеки ден, а дупето мия след всяко акане. И косата мия с шампоана и между пръстите на краката и ръцете мия обстойно.
Но и себе си къпя така с много душ гел. Как да си обръсна краката само с вода примерно. hahaha
А че бебето не се цапа и аз няма да коментирам, че ще стане панаир.

# 529
Това само с вода ми звучи като да отбиеш номера никаква логика няма 😞

Защо да няма логика? Според теб, от какво го миете толкова това бебе, от какво е мръсно?  Аз и себе си мия само с вода, ползвам отмиващ препарат само за подмищници и слабини, за да отмия бактериите. За тялото си не ползвам никакъв препарат и не считам, че е полезно за кожата. Кожата има защитни филтри, от мазнина, които не е хубаво да се отмиват.  За бебето пък съвсем, какво има да се мие там, това е много нежна и суха кожа, то няма какво толкова да се цапа. 
Потни и мастни жлези има по цялото тяло на човек,на местата с по обилно окосмяване са повече . + ежедневните мръсотии, прах и миризми с които човек се сблъсква е немислимо в 21век да се преплакваш само с вода независимо на каква възраст си. Има достатъчно козметика на пазара за всяка кожа, въпрос на Лична хигиена! 🤔

# 530
  • Варна
Скоро попаднах на тази статия и я споделям във връзка и с къпането също. Много уважавам авторката на статията, убедила съм се, че е специалист в своята област. Аз съм почитател на по-малкото химия в живота ни, доколкото е възможно,  така че бих опитала съветите и.
http://purvite7.bg/aromaterapiya-pri-bebeta-i-detsa/

# 531
  • Стара Загора
Всъщност търкането на очите и дърпането на ушите не го правят само като им се спи, правят го и като ги мъчат зъбките.
Относно къпането, до 6-тия месец къпех пред 1-2 дена. После след захранването всеки ден.

# 532
Аз я къпя всеки ден с мустела, доста се поти , ако ще я къпя само с вода по добре да не я къпя изобщо.

# 533
  • Плевен
И аз къпя всеки ден с мустела. В началото къпех през ден два. Мажа с лосион пак на мустела. Кожата му е много мека. А какъв е този аспиратор, че носа му е постоянно запушен, а педиатърката казва, че аспираторите не са хубави. От къде да го купя

# 534
Отиваш в аптеката и си избираш - вид, марка Wink

# 535
Аз много се изкушавам да взема за прахосмукачка, особено в периодите със сополите и черните капки, но още се въздържам, защото чета, че не е хубаво да се ползва много. Караме с такъв за уста от този вид: http://www.bg-mamma.com/?topic=441199

# 536
И аз къпя всеки ден още от изписването. Нещо не съм фен на новите теории за къпане веднъж в седмицата. Ако детето има проблем с кожата, тогава естествено се вземат необходимите мерки, включително и по- рядко къпане. От както проходи/протича къпя 2 пъти на ден. Някак си няма как да я сложа да спи наобяд в чистото легло, а тя да е плувнала в пот.
Иначе ползвам Веледа, доволна съм от всички техни продукти, с изключение на кремчето за дупе.

# 537
  • Велико Търново
И аз ползвам аспиратор за нос на Маример. Издърпвам с уста като по този начин контролирам силата на засмукване. Все още се въздържам от покупка на такъв за прахосмукачка, въпреки че педиатърката ми го препоръча.

# 538
На консултацията за 7м педиатърката ни похвали, че кожата на бебето е идеална (чиста и мекичка). Къпем го през ден, като въртим един път с душ гел, един път без.

Но какво ли разбираме ние? Те новородените през зимата "постоянно" са изпотени.

# 539
Аз къпя всеки ден, откакто бебето стана на 4м.Месеците съвпаднаха с затоплянето. Зимата, когато беше на месец не сме я къпали всеки ден, пропускане-през ден, през два.
За мен банята е не само средство за почистване на кожата, но и средство за отпускане на мускулатурата. Бебето се научи, че след баня следва ядене и сън. След баня се отпуска и заспива по - лесно, определено!

Общи условия

Активация на акаунт