За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 050
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
  • София
От няколко години проверяват доста. Иначе синът ми като беше бебе 4 пъти си минавахме границата  без да го видят даже. Аз копие на акт не нося.

# 556
Étoile* аз издърпвам и малко вода в спринцовката, за да не е чак толкова гъсто.

За търкането на очите и носа срещнах в стари теми, че можело да е от зъбите или от алергия, дано не е 2рото!
Някой използвал ли е нещо от серията на Лили VZK и по-точно защитния бебешки крем?  Обиколих всички възможни аптеки да търся македонския крем, но не го открих.

# 557
Свекървата ми беше на гости и понеже постоянно се притеснява за това, че не давам вода даде вода на бебето и то я повърна. Нормално ли е? Надявам се, че ще се научи да пие вода като порастне и притесненията й са неоправдани.

# 558
Копие на акта за раждане ден носи ако бебето и майката са с различни фамилии. При сключен брак на родителите и еднакви фамилии стига и само паспортът. Сега началото на май на връщане от Гърция ни направиха абсолютно проформа проверка, дори не погледнаха паспортите на децата и личните ни карти. На отиване - по-щателно.

Това бабите са страшна работа. Миналата седмица в парка дочух спор между баба и майка (не разбрах тъща или свекърва ѝ се пада), в който бабата на висок глас обясняваше: “Ботулизъм! От мед! Абсурд! Не е вярно!”

# 559
На малкия му трябваха 2-3 седмици, за да свикне с вкуса на водата. Сега (на 7,5м) си я пие с кеф.

# 560
За водата - нормално е, ако не си давала досега. Не им харесва вкуса и първоначално плюят, а ако си дала веднага след ядене може и да повърне малко.

# 561
Давала съм по малко за плакнене. Обикновено я гълта. И сега я глътна, но след минутка я повърна заедно с малко мляко. Може да е и защото яде малко преди това, а може и да е защото е още малка. Благодаря за отговорите!

# 562
За Панадола,нашата лекарка каза да се дава преди млякото,защото ако се случи да повърне малко,то да е мляко а не лекарството.

# 563
Къпя я 4 пъти в седмицата, като 2 пъти и мия косата. Всяко къпане да мия коса няма смисъл, от началото пробвах и се омазняваше по-бързо главичката. Всеки ден си мием дупето, понякога и по 2 пъти.  Тя е  с АД се препоръчва да не се къпе всеки ден.

# 564
Къпя бебка всяка вечер+ косата. В момента с Мустела, като свърши ще купя на Клоран. Дадоха ми мостри, много ми хареса. Мажа с мляко Биодерма. Зимата с кокосово масло или чиста свинска мас.

А доволна ли си от кокосовото масло? Ние за дупето ползваме македонския крем, с неясно съдържание, но кокосовото масло ми звучи супер.

За мамите, които питаха за ваксинационните паспорти. Днес за първи път бяхме на педиатър в Германия. Лекарката прие без никакви възражения имунизационните ни практики. Единствено за ротавирус каза, че тя лично не го препоръчва на нейните бебета. Аз също много се двоумях за ротавирус, но заради скандалите с антиваксърите, бях решила, че всичко ще се бие.
Тази ваксина е нова и много лекари искат да видят дали е добра. Другото, което в Германия не се прави, това е туберкулозата, но аз лично съм доволна, че я правим.  В Германия също имат случаи на туберкулоза и според мен, ще я върнат. Така, че поне в Германия съвсем радушно и без възражения приеха нашите имунизационни практики. Ако някой иска снимка на имунизационния паспорт мога да постна тук. Мъжът ми каза, че го е купил в обикновена книжарница.

Също така, макар, че бебето има настинка, лекарката каза да сме навън през цялото време, че е полезно. Аз вчера не само, че не излизах с него, ами ме беше и страх прозорец да отворя Simple Smile) Това ни е първата настинка и бях изпаднала в депресия.

Бабите са кошмар!!! Аз майка ми я приемам, защото безумно я обичам и не й се дразня. Но свекървата си не мога да търпя, а и тя се бърка. Например, беше прочела във вестника, че трябва вълнена шапчица при всяка температура под 30 градуса...И аз за да не я обидя слагах шапчицата и я сменях със слънчева като бях далеч от вкъщи.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 13:13 от ett2812

# 565

Бабите са кошмар!!! Аз майка ми я приемам, защото безумно я обичам и не й се дразня. Но свекървата си не мога да търпя, а и тя се бърка. Например, беше прочела във вестника, че трябва вълнена шапчица при всяка температура под 30 градуса...И аз за да не я обидя слагах шапчицата и я сменях със слънчева като бях далеч от вкъщи.

Аз моята свекърва си я обичам, но при нея лошото е точно обратното - не чете. Ама хич! Няма образование, не разбира от компютър, Интернет и такива неща и е с едни остарели разбирания, не нейни, а на нейната майка, нямам думи за какво става въпрос. Затова за всичко е паника голяма и за всяко нещо дава безумни съвети, аз я слушам от уважение, но си правя каквото аз си знам и усещам. Знам, че го прави за добро и просто е такава, не мога да й се сърдя.

И да не спамя повече, какъв е този македонски крем?

# 566
македонският крем е голям хит в Майчин дом, където родих. С него си почнахме, от тогава сме си все с него. Според мен, не е най био нещото, което има на пазара и не мога да го препоръчам с чисто сърце, но понеже все него ползваме, не го и сменям. Аз съм малко инертна. мисля, че е на Павлович. мас за бебе Simple Smile)) нещо такова. Абе, кой знае какви боклуци съдържа, но наистина не сме имали никакво възпаление.
Но не мисля, че може да се сравнява  с Веледа и други биокозметики. Имаме и масло на жожоба само за бебета, което е за тяло, но не го ползвам.

Моята свекърва чете в нейния вестник има рубрика за бебета и постоянно праща изрезки от там Simple Smile Поне наистина е от педиатри, а не от прабаба й, но все пак.

# 567
Не мога да повярвам, че човек и с една капка мозък в главата си ще слага вълнена шапка на "всяка температура под 30 градуса"...
Вие ако се опнете на 25 градуса с вълнено шапе, дали ще ви е гот?
Рядко си позволявам подобен тон, но наистина пред тази фрапираща тъпотия не можах да замълча.
П.с. Моето дете от новородено е с шапка на около под 5 градуса и/или духа силен вятър.

# 568
Не мога да повярвам, че човек и с една капка мозък в главата си ще слага вълнена шапка на "всяка температура под 30 градуса"...
Вие ако се опнете на 25 градуса с вълнено шапе, дали ще ви е гот?
Рядко си позволявам подобен тон, но наистина пред тази фрапираща тъпотия не можах да замълча.
П.с. Моето дете от новородено е с шапка на около под 5 градуса и/или духа силен вятър.

Еми, така пишеше във вестника. Какво да ти кажа Simple Smile))))) иначе ние слагаме шапка ако е под 15 градуса.  Сега си мисля, да не би пък от това да е настинал? Да не сме го разнежили ...

# 569
  • София
Вадилите паспорт на бебе: за колко време най-бързо става? Изпадна ми добра оферта за края на месеца за море в Испания и мисля да отидем. Как стои въпросът с количките в самолета?

Общи условия

Активация на акаунт