За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 057
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Аз моята преди да се роди дечко я харесвах,но откак се е родил почна много ама много да ме дразни. Close
Това все едно аз съм го писала.

# 586
Аз имам проблеми с това някой да ми взема детето без да се съобрази с мен. Та тази жена, постоянно го награбваше при положение, че й показвах, че ми е неприятно и че си го вземах от ръцете й.
Случайно видях този коментар, а аз си мислех че само моята така ми взимаше бебето от ръцете... Аз се дразнех защото едно кърмене продължаваше много дълго време и след това докато оправя себе си и него идваше ред за следващото кърмене, освен вечер когато имаше кой да ми помага, тогава реално след кърмене кагато е спокоен можех да му се порадвам. Обаче още от началото само ме дебнеше да го накърмя и да му изчистя нааканото дупе и ми го взимаше от ръцете още от вратата, без да попита дали имам нужда точно в този момент да ме "отмени"... Изобщо най-обичах да ме "отменят" за гушкане на бебето, а всичко друго великодушно да ми го оставят аз да го свърша. Заради ей такива неща дълго време се чувствах като инкубатор първо и после като дойна крава и обслужващ персонал... И сега когато е болен мнооого рядко ми се предлага помощ, дори при положение че съм бременна и ми е трудно да го гледам сама болен и да работя, но да дойдат за 30 минути да го полигавят и да си тръгнат е редовно събитие Sad

# 587
purpletka, истината е, че отношението към майката често е дехуманизиращо. Не знам защо се получава така. Аз мога много да разказвам. Например, няма нито една снимка на мен със сина ми от роднините на мъжа ми. Те дебнат да снимат свеки с него, все едно му е майка. Мен това дотолкова ме отврати на ниво биология, че се получи обратен ефект и просто не го давам. Седмица след последното гости не можех да се отделя от сина си от страх, който ми се отключи тогава.
Мъжът ми, за щастие си е на моя страна. Казва, че аз съм майката, пък те са по-далечни роднини и аз преценявам и като не ми е комфортно да си казвам. Заради това се търпи, иначе би било непоносимо.

Те няма да си мръднат пръста за теб като си бременна, защото ти не си важна. КАто родиш, ще се лепнат за детето. Аз да ти кажа, нямам никакво желание някой да ми помага. Никога не бих платила тази цена. Ако трябва помощ, бих наела и съм наемала жена. Но така да ми се помага, пък да си взема беля на главата със прилепчива свекърва, никога не бих рискувала, особено имайки предвид какво съм чела по интернет. Как свекървата нарича бебето, нейното момченце/момиченце и тн, нулево съобразяване с майката, тотално незачитане на нейната роля и какво ли още не.

# 588
purpletka, истината е, че отношението към майката често е дехуманизиращо. Не знам защо се получава така. Аз мога много да разказвам. Например, няма нито една снимка на мен със сина ми от роднините на мъжа ми. Те дебнат да снимат свеки с него, все едно му е майка. Мен това дотолкова ме отврати на ниво биология, че се получи обратен ефект и просто не го давам. Седмица след последното гости не можех да се отделя от сина си от страх, който ми се отключи тогава.
Мъжът ми, за щастие си е на моя страна. Казва, че аз съм майката, пък те са по-далечни роднини и аз преценявам и като не ми е комфортно да си казвам. Заради това се търпи, иначе би било непоносимо.

Те няма да си мръднат пръста за теб като си бременна, защото ти не си важна. КАто родиш, ще се лепнат за детето. Аз да ти кажа, нямам никакво желание някой да ми помага. Никога не бих платила тази цена. Ако трябва помощ, бих наела и съм наемала жена. Но така да ми се помага, пък да си взема беля на главата със прилепчива свекърва, никога не бих рискувала, особено имайки предвид какво съм чела по интернет. Как свекървата нарича бебето, нейното момченце/момиченце и тн, нулево съобразяване с майката, тотално незачитане на нейната роля и какво ли още не.
ett2812, напълно разбирам страха ти и от какво е провокиран. Детето е още малко, но помисли и като порасне ако продължаваш по същия начин, не се ли превръщаш и ти в същия прилепчив родител, от който модел в момента бягаш? Опитай се с времето да намериш някакъв здравословен баланс за себе си.

# 589
Алмънд айз, разбирам те напълно. Но все пак си има нещо, което е трудно да се обясни с думи. Понякога има демонстративно неглижиране на майката, дехуманизиране на майката от страна на свекървата, безмилостно отношение, което не е случайно, а е нарочно.  Според мен, това идва от нещо подсъзнателно и инстинктивно, защото тези отношения са много универсални.

# 590
Боже, моята свекърва му вика "моето детенце", "да си видя детенцето" и т.н. Случвало се е и по грешка да му каже "маме" вместо "бабе". Да не кажа че го целува по устата и т.н. Обаче при мен и майка ми не е много по-различна, и тя се изживява като майката, а не бабата. Изобщо всяка помощ която поискам после ми излиза през носа. Затова първите 7-8 месеца никой, освен таткото, не ми е помагал повече от да го разходи за час максимум и така се чувствах най-спокойна. Моят опит е че е по-добре в такива ситуации да се справят родителите сами... Ако ги допусках бабите сигурно нямаше и месец да кърмя, според едната кърмата ми била малко и било бледо и слабо бебето, другата се притесняваше че е много дебел и ми каза че трябва по-малко да го кърмя, все едно съм имала избор...

# 591
Ние да не делим една свекърва 😆 И моята така нареждаше “Кърмата ти е малко, ще ходя да купя адаптирано” Накрая на месеца лекарката като каза колко е качила дъщерята и се разбра, че кърма имам достатъчно тя започна да намила, че в време за сокче. 😒

# 592
Ариа, как може точно на теб да каже, че ти е малко кърмата! 😆 Божеее..
От писанията ти по форума винаги съм оставала с впечатлението, че си имала предостатъчно кърма...

Моята свекърва пък ми нарежда, че няма да имам кърма до 5-6ти месец.. Иначе тя е кърмила сина си до 3тата годинка. Ама аз не мога да съм като нея, нали, само тя е толкова добра майка, че да има кърма толкоз време...

# 593
Имах за две бебета😆 Имам една случка помня я все едно беше вчера. Всичко се случва на първата седмица вкъщи с голямата, аз нямам почти никакво понятие от кърмене. Та сядам аз на дивана с бебето в ръце, от едната ми страна майка ми, а от другата свеки кърмя аз, а те ме зяпат. Приключвам, бебето се оригва и заспива, а те започват да нареждат “ Хайде сега да се изцедиш, така трябва”  Цедя се аз, обаче само 50-60 мл. И като се започна... “Нямаш достатъчно кърма” и двете в хор. Не питайте защо съм ги търпяла, нямам отговор.😒 Скрих се в банята и плачейки се обадих на ММ да си идва да раздаде спаведливост. Имаше след това още няколко пъти реплики за кърменето, но малко след това се хванаха за соковете.

# 594
  • Стара Загора
Аз изсъсквам на всеки опит за намеса, режа много лошо, нагрубявам леко, и поставям всеки на мястотот му Grinning

# 595
Ариа, майка ми е с малкото кърма, нищо че качваше доволно. А свекърва ми след всяка консултация питаше какво е казал педиатъра и "много ли е дебел" и това за бебе на 3-4 месеца, просто ми идваше яко в повече. Да не говоря че той се роди 4 кг и на 3 месеца естествено тежеше 8 кг, специално ми се обади свекърва ми за да ми каже че е чела в интернет че бебетата на 3 месеца трябвало да тежат 6 кг... Попитах я кои бебета Head Band

# 596
Моята майка поне в кърменето ме подкрепя и не повтаря, че нямам кърма или малко била, като я питам нещо от сорта "защо изцедих толкова малко, да не би да ми спира кърмата" тя ме реже с "я стига глупости" Grinning

Аз изсъсквам на всеки опит за намеса, режа много лошо, нагрубявам леко, и поставям всеки на мястотот му Grinning

Как успяваш, каква ти е тайната? 😂

# 597
Майка ми много ми се радва, че кърмя успешно. Криво и е, че и тримата ни е кърмила по няколко месеца, та още през бремеността каза, че съвети за кърмене по-добре да не дава.

Иначе лелята на ММ е източникът на непоискани съвети. Още от 3-ия месец се почна с "ама не го ли дохранваш?". После почна да дава зор за портокалов сок.

# 598
Това да кърмя от едната ми страна да седи свекървата, а от друга майка ми и да ме критикуват как кърмя  сигурно е някой кръг на ада Simple Smile)) разсмяхте ме, момичета! Това е идеята ми за кошмар!

Аз имам голям късмет, че моята майка е безумно заета и няма време с нас да се занимава, а свекървата все пак е в друга държава. Но догодина на майка ми й се налага да ходи и тя в Германия, та и ние ще сме там, всички заедно вкупом. ужас Simple Smile) Иначе майка ми пък смята, че съм била много свежа и добра майка, естествено много далеч от нейните грижи и съвършенства, тъй като тя мнооогоооо поооовечееее ми била треперила, но все пак добра майка. Смята, че е нейна заслугата, че е отгледала такава добра майка Simple Smile)) предполагам, егото й не би понесло да смята, че съм лоша майка Wink За бебето казва, че е супер красиво, но все пак не толкова красиво, колкото нейните бебета и такива неща. Та понеже мъжът ми трябва да търпи тъща си, аз от солидарност търпя свекървата, ама не ми е кеф.

Аз не понасям някой друг да ми целува бебето, освен мен и татко му.

# 599
Аз не понасям някой друг да ми целува бебето, освен мен и татко му.

+1

Многооо мразя. Е свекървата не го зачита ама коя съм аз, че мнението ми да е важно Imp

Общи условия

Активация на акаунт